!!!!!!!!!!!ATP World Tour Finals, London | 09 -16 ноември, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
eve go , car, od Balkanite

B2glj88CIAArPob.jpg

Така беше и лани муабетот па некој јадеше ќотек и на тврда подлога. :свиркам:
Ја не барам алиби за Надал ама ако си малце поупатен во тенисот ќе знаеш дека цела сезона игра со повреда на грбот. Сигурно на Надал од сезонава му прдна да сервира по 110 km/h втор сервис, пошо му се може нели. Еве и сега после операцијата на слепото црево рече дека ќе одел на третмани некои со матични клетки за отстранување на проблемите со грбот.

Надал ја има истата мака со грбот како Енди, па и двајцата очајно сервираа втор сервис годинава. Вишко кажа дека според некој пресметки, вториот сервис на Мареј сезонава бил 30ти на светот. Не дека Мареј има којзнае каков втор сервис, ама ова сезонава беше очобол, буквално на секој неуфрлен прв сервис се спремав да му опалат некој ритерн, после кој 5 минути ќе го пцуев Енди за неговиот фантастичен сервис од 105 km/h. :D

Надал ја има истата мака со грбот како Енди, па и двајцата очајно сервираа втор сервис годинава. Вишко кажа дека според некој пресметки, вториот сервис на Мареј сезонава бил 30ти на светот. Не дека Мареј има којзнае каков втор сервис, ама ова сезонава беше очобол, буквално на секој неуфрлен прв сервис се спремав да му опалат некој ритерн, после кој 5 минути ќе го пцуев Енди за неговиот фантастичен сервис од 105 km/h. :D
Ерани гомна да јаде. :D Енди го мачи таа повреда и тоа доста, а уште повеќе сол на раната додаде со тоа што ја ангажираше Морезмо која ништо ново не може да му донесе во играта...

Златен Лендл... Иначе многу се нервирам зашто Карлос Родригез не тренира тенисери, него само тенисерки. У пичку матер, за мене еден од најдобрите тениски тренери во светот.

Ерани гомна да јаде. :D Енди го мачи таа повреда и тоа доста, а уште повеќе сол на раната додаде со тоа што ја ангажираше Морезмо која ништо ново не може да му донесе во играта...

Златен Лендл... Иначе многу се нервирам зашто Карлос Родригез не тренира тенисери, него само тенисерки. У пичку матер, за мене еден од најдобрите тениски тренери во светот.

Со Морезмо само го подобри форхендот, а послаб му е бекхендот и во психата е за никаде. Е кога ќе ми текне со Лендл која стабилност ја имаше, никаква паника, а сега кога ќе го видам на некоја брејк топка како паничи...:facepalm:
Мора да ја отпушти онаа гускана оти неможам да ја поднесам.

eurosport mnogu ostri kontra federer, golemi kritiki zasto otkazal i najmnogu se osvrnuvaat na negovata izjava deka ne bil podgotven za da se nosi so Nole, odnosno da go pobedi

He cried off not because he couldn't play, but because (he thought) he couldn't win.

https://uk.eurosport.yahoo.com/blog...r-has-betrayed-spirit-of-sport-090201517.html

p.s.. don't shoot the messenger, mislam ja deka preteraa so kritikive i izborot na zborovi, pred se ova vtorovo.

^ Живи глупости. Ко прв пат да му е аутсајдер да биди во мечот со Новак. Ако му беше до тоа ќе се пензионираше кога имаше огромна предност во H2H дуелите со Новак и колку-толку океј разлика зад Надал, ние што викаме „во стил“. Уште му се игра, и апсурдно е да откажува финалиња ради тоа што „не можел да го победи“.

Него Новак го помина Надал во заработени пари на турот, сега е второпласиран на вечната листа со ~20 милиони зад Федерер.

http://forum.kajgana.com/threads/Тениска-сезона-2014-предвидувања.71854/page-2

Ај нека се најде машко да среди тука.. :P Или и оваа ќе остане како 2013 без резултати? xD
Јас ќе средам ај, ваљда секое по еден поен да носи му било замислено на @Види Фотос[DOUBLEPOST=1416230498][/DOUBLEPOST]Дајте помош, кој е најнапредуван играч во однос на 2013? Прогласен од АТП е Роберто Баутиста, но тоа е базирано на гласање. Знае некој кој играч вистински најмногу напреднал?

Исто и за кој има најмногу освоено турнири во сала за 2014.

Последно уредено:
Скоро никој ништо нема погодено, а и 90% од темата е заебанции. Ете јас сум ставил дека Рафа ќе освои 4 слема, 100% било заебанција. :D

Скоро никој ништо нема погодено, а и 90% од темата е заебанции. Ете јас сум ставил дека Рафа ќе освои 4 слема, 100% било заебанција. :D
Ако де, да видиме кој утнал најмалку. :D

Федерер во цела кариера нема предадено меч играл и со болки ама не предал и никогаш нема да предаде меч макар и изгубил со 2:0 во сетови.
А овие од еуроспорт можат вода да му носат

Од лично искуство имам скинато мускулно влакно на грбот на баскет, не можев 2 недели да одам не па да играм тенис. Не знаеме каква му е повредата така да без судења и остри критики.

Топ тема во светските медиуми е вознемирувањето на Вавринка од страна на Мирка за време на мечот. Прикажано е видеото. Ако е вистина, тоа е голема срамота за најфер играчот во светот!!!!!!!!!!!!. ???????

Каква врска има најфер играчот со тоа (ако е вистина?)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom