Па, има шанси да те вратат, ако во тие месец дена додека излезе указот, ограбиш банка...aj vaka ako ti izleze brojceto , neli deka molbata ti e prifatena..ima sansi pak da te vratat ili ke ti dadat drzavjanstvo ?
Koj znae toa e se tamu izlezeno od kontrola,a vistina e deka poradi nekoj likovi koj na vremeto podnesuvale za dokumenti a nikogas ne gi zimale drzavjanstvata ili tipovi so posle nekoe vreme se otkazuvat trpeme nie so stvarno go sakame toa.Ma neka uvedat i polaganje istorija i svecena zakletva ako treba tie so sakat ke zemat ova so dokumentot e samo paravan da vidat koj saka da zeme a koj ne.Ako dostaves bilo kakov dokument znaci toa go sakas nim im e jasno deka site gi nemat tie dokumenti so bugarski ppecat i deka nema od kade da se izvadat.znaci bilo kakov dokument baba dedo pa makar i bratucet e pozitivno.Демек последно и со новава влада законот скоро нема да се смени а ?
E bas taj im treba odma ke dadat zeleno svetloЕве ја мислим да доставам документ дека сум навивал за Кубрат Пулев вечерва во мечот со Кличко! Шала малку
hahaha kazi ako imas novo infoE bas taj im treba odma ke dadat zeleno svetlo
@jinxed.Да ве прашам дали може да се принесе документ/копија од бугарско државјанство на братучед на татко ми. Слушам многу такви извадиле пасоши и ги одобриле после дополнителна проверка. Ме интересира дали има такви од форумов. Со таков документ потврдувам бугарско потекло, на некој начин
a dali dokumentot od klubot bilo toj na rodninska vrska bilo toj sto pocnaa da go izdavaat i bez rodninska vrska pominuva vo drzavnata agencija za blgari vdzuzbina za da se dobie proizhod??dali tamu go prifakaat ili preku ambasada nekoj ako ima podneseno ???Фактичката состојба е таа дека е многу строго а што како ќе биде никој не можеме да знаеме но едно знам дека Младенов лаже за тоа дека се поминувало во правосудство со неговата потврда од БКК,викаше на почеток демек имало луѓе што поминале со потврдата од клубот им одобриле за месец и пол,имале одобрување од министерство ама проблемот бил во службениците, а испадна ветар во магла сето тоа,пари само 30 евра x 1000 и повеќе членови = доста убава паричка.Да се јави некој со потврда од БКК прекратен што е, а сигурен сум дека има и такви.Во претходни објави сум го афирмирал уверението од клубот, ма да знаев од почетокот дека не се врви дека не го бараат поради што не се повикуваш на директен предок со утврден бг произход туку на странични линии,но ајде реков да пробам и со тоа бидејќи предвидени се во закон регистрираните организации во ДАБЧ.
Во ДАБЧ поминува сигурно, а мислам дека врви и во конзулатот во Битола.a dali dokumentot od klubot bilo toj na rodninska vrska bilo toj sto pocnaa da go izdavaat i bez rodninska vrska pominuva vo drzavnata agencija za blgari vdzuzbina za da se dobie proizhod??dali tamu go prifakaat ili preku ambasada nekoj ako ima podneseno ???