Фан Клуб: Италија

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
@Mondonico
Брат, незнам тебе како ти текнува на утакмицата со Ирска, ама мене ми се чини дека беше нешто слично со утакмицата со Англија, кога имаа едно 30 шута у гол. Можда мислиш на утакмицата со Хрватска, таа беше нешто потесна?
Реално да збориме Прандели перфектно го изменаџира тимот на Еуро 2012 со тоа што веројатно ја направи единствената и најголема грешка во финалето кога се одлучи да се врати на формација со 4 назад, и Киелини лев бек, со што беше неизбежна катастрофа.
Изиграа одлично во натпреварот во групи со шпанците со 3ца одпозади, што му требаше да менува, не ми е јасно.

Светско 2014 се изгуби, тука се согласувам, изгуби од Костарика, со Уругвај тоа беше срамота да се гледа, се играше само колку да не се изгуби.

@Hm_Hm
Како навивач на италијански тим, незнам зошто се чудиш на потегот на Конте, што ја одбра репрезентацијата пред некој странски клуб.
Италијанците, најмногу од сите други европски лиги се свртени кон традицијата и фудбалот во нивната земја.

За разлика од тимови како Челзи, Сити, Реал, каде што се фрлаат билиони за европски успех, во Италија честа се брани со освено скудето, а не европска титула. Едноставно, неизмерна е радоста да ги гледаш Интер, Милан, Рома, Наполи, под тебе на табелата...од моја перспектива зборам.:icon_lol:

Па така и тренерите. Сигурен сум дека за нив многу поголема чест е да ги водиш Јувентус, Милан, Интер или репрезентацијата, отколку некој странски клуб.

Трапатони, Липи, Анчелоти, Саки, Капело... Па најголемите италијански менаџери ги имаат водено барем 2 од горенаведениве 4 тима.

Воопшто не е чуден потегот на Конте, ниту кукавички, ако сугерираше на тоа. Едноставно, во Италија ова е најприродна работа.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
@Mondonico
Брат, незнам тебе како ти текнува на утакмицата со Ирска, ама мене ми се чини дека беше нешто слично со утакмицата со Англија, кога имаа едно 30 шута у гол. Можда мислиш на утакмицата со Хрватска, таа беше нешто потесна?
Реално да збориме Прандели перфектно го изменаџира тимот на Еуро 2012 со тоа што веројатно ја направи единствената и најголема грешка во финалето кога се одлучи да се врати на формација со 4 назад, и Киелини лев бек, со што беше неизбежна катастрофа.
Изиграа одлично во натпреварот во групи со шпанците со 3ца одпозади, што му требаше да менува, не ми е јасно.

Светско 2014 се изгуби, тука се согласувам, изгуби од Костарика, со Уругвај тоа беше срамота да се гледа, се играше само колку да не се изгуби.
За со Хрватска не сакам ни да зборувам колку беше очаен тимот. Во второто хрватите притиснаа како да се Германија. Ама тоа им го дозволи Прандели и заслужено израмни тогаш противникот.

Зборувам за со Ирска, затоа што тоа беше натпревар против тим кој требаше да биде торпедиран, а не до 95та да се тресеме Хрватска да не израмни 1-1 против Шпанија. Тогаш на Италија и беше потребна победа од 3-0 за дури и 1-1 да заврши Хрватска-Шпанија, да не се доведе во прашање пласманот. Ама не бе, Италија на 1-0 нападна што нападна, после тоа се повлече и само на контри играше. Мислиш тие беа фаворити, а и двата гола беа од прекин постигнати.

До ден денеска се сеќавам како пцуев тогаш поради поставеност и начинот на играта.

Ама мање битно тоа, помина и одамна беше. Се докажа Прандели на СП дека е тренер за средни и мали тимови, бидејќи нема појма како да менаџира тим или репрезентација чија цел е онаа највисоката. Прво место.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Конте денес имаше изјава за Де Роси.

“Daniele De Rossi really suffered with the World Cup debacle and he was very hungry to get back out there, so he sets a great example for the younger players. This Nazionale has four or five ‘senators’ who set the example.

“It’s true I did try to get him at Juventus in my first year, but he always saw Roma as his only Italian club.”

Исто изјави дека два пати пробал да присуствува на тренинг на Јуве, но бил неуспешен во намерата т.е не му дозволиле.
Еден од условите кои тој ги постави за неговото назначување за селектор беше можноста да присуствува на тренинзи на сите екипи од Италија
. :cautious:
Ова за ДДР е точно , ако се сеќав добро тоа беше некаде летото за време на ЕП 2012 после завршената сезона во која го освои првото скудето, се шпекулираше нешто , ама подпиша нов договор потоа Даниеле, и се остана само на тоа .Со ова имаме и потврда дека постоеле некакви контакти.Штета...

Незнам како медиумите ја протолкуваа неговата изјава, ја вчера му го гледав интервјуто, кажа дека двапати имал намера да дојде , ама двапати бил "одбиен" од разбирливи причини, првиот пат поради неприсуство на никој од официјалниве лица во тој момент во Торино (Ањели,Марота,Недвед,Паратичи ) вториот пат поради веќе започнат карантин пред натревар.

Кажа дека ги сваќа одлуките и во двата наврати, и чека шанса да го посети клубот у Виново и да се види со старите пријатели :D[DOUBLEPOST=1415037562][/DOUBLEPOST]

Мајсторов иде у пензија :cuc:

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
Што Бонучи?

Конте во Јуве мислам дека веќе не му ги трпеше киксовите, така да не ми се верува во репрезентација кога може да бира да го одбере.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Што Бонучи?

Конте во Јуве мислам дека веќе не му ги трпеше киксовите, така да не ми се верува во репрезентација кога може да бира да го одбере.
Гледам го немат, чудно ми падна, секогаш играл за Италија.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
ама јак карактер покажа Конте... упм.
не го викна Балотели една утакмица, колку да се прокурчи и демек сеа Балотели за месец дена се утепал од давање голови или покажал вонсериски партии, па доби повик, циркузи.

Морети валенсианистата добил повик :vozbud:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
не го викна Балотели една утакмица, колку да се прокурчи и демек сеа Балотели за месец дена се утепал од давање голови или покажал вонсериски партии, па доби повик, циркузи.

Веројатно му дава некоја шанса. Исклучувањето на Балотели сигурно беше знак дека не е незаменлив. Сега го викна верувам малку тој да го провери лично како е, затоа што знаеш во Англија медиумите го направија крив за тоа што е, а и за тоа што не е.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Веројатно му дава некоја шанса. Исклучувањето на Балотели сигурно беше знак дека не е незаменлив. Сега го викна верувам малку тој да го провери лично како е, затоа што знаеш во Англија медиумите го направија крив за тоа што е, а и за тоа што не е.
или пак Конте ќе испадне гение ако Балотели даде неколку гола, а Роџерс тренер што незнае да го користи :D

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Последно уредено:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916

Јас како што читав, Балотели е заштитно лице на Пума или на Адидас или не знам кој бренд, а баш тој бренд е и спонзор на репката ... Е сеа нормално мора да го има во тимот, милиони им носи на брендот, а брендот спонзорира во репката :D

Kajgana Shop

На врв Bottom