Папучар(ење) .. колку сте вие папучари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ли е папучар:

SuperStock_1487R-61006.jpg

1826_RB41200308NeuerMann.jpg

p_2710419.jpg

mann_mbox_01.jpg

ова е домакин ако жена му е изморена зошто он да не заврши некои работи,и обратно бракот не е жената да служи туку партнерство=рамноправност:smir:

mars be papucar idi ti da sluzis

radi tebe pickite stanaa sponzorusi oti gi tintrate vija papucarite sve bi ve zapalil na kameni

mars be papucar idi ti da sluzis

radi tebe pickite stanaa sponzorusi oti gi tintrate vija papucarite sve bi ve zapalil na kameni

А шо треба машкото да се излежава а само женското да работе??

А не ви се малку глупи сфаќањата дека ако двајцата се сакаат и еден за друг се грижат и и двајцата се трудат да го направат другиот среќен... и ако мажов помогне по дома, измие садови или направи ручек... е ПАПУЧАР?!?
Според мене кога има љубов и слога меѓу двајцата тука неможам да го препознаам зборот папучар. Е сега ако типката буквално го малтретира него а овој трпи, тогаш можда и може така да се нарече

Мора да се почне да се прават вицови за папучари место за плавуши оти поинтересни ќе бидат:vozbud::vozbud::vozbud: кои лузери ми се таа сорта на луѓе без разлика дали е машко или женско.Папучарењето сепак содржи доза на простаклук у карактерот на тој што е папи ! ги жалам тие луѓе оти нема лесно да пројдат!

Гледам постови и читам многу селјачки мислења.
Ало Македонче, у турско повише мажите ги почитувале и сакале жените.
Јас мислам дека во знак на љубов и почит спрема девојката доколку живеете заедно убаво е НЕКОЕ утро (не секое) мажот да стане и да спреми доручек за жената, кој подоцна на послужавник ке и го однесе во кревет. Но затоа за возврат па жената знае како да се заблагодари кога сме веке кај креветот.
Во Македонија одсекогаш жената била сметана за свето суштество уште од многу одамна ние го имаме култот кон жената и мајката доказ за тоа се многубројните археолошки пронајдоци мегу кои е и познатата скулптура Големата мајка пронајдена во Маџари- Скопје.
Јас тоа го разбирам како еден начин на додворување т.е искажување на љубов.
Секогаш ова успева.
Е сега лошото е ако само мажот ги прави овие работи како на пример перење, пеглање, миење садови, чистење со правосмукалка, готвење.
Треба да има некаков баланс. Нешто да сработи мажот нешто жената а не само мажот да крева нозе додека жената чисти со правосмукалката и обратно.Тоа за мене е сељачење на велико.Под сељачење мислам на карактер не на место на живеење, да не ме свати некој погрешно.
Кога сме кај готвењето, дали вие МАЖИШТА знаете дека најдобрите готвачи во светот се МАЖИТЕ?
Мене ми е задоволство и мислам дека нема поубаво чувство од тоа кога ке си го видиш девојчето како се дави во јадењето што јас сум го приготвил.
Пак ке кажам, баланс, поделба на работите, во куќата.
Мажот може да сработи се што жената работи а жената не може да сработи се што мажот може да сработи, мислам на физичка работа во психа сме различни од жените.Они се поитри како што била ева кога на адам му рекла да го изеде јаболкото.Значи жена ако не те заебе нема кој друг.Се шалам.
За мене не постои поголемо задоволство од тоа кога ги средуваме работите низ куќата заедно.
Биди маж кој ке ја штити и одржува фамилијата а не да се правиш дека си нешто над другите само затоа што ти сакаш така, без да го заслужиш авторитетот.
Знаете ли кралот на животните како си ги чува своите кралици.
Кралиците ловат, кралот јаде прв ама ај нека им им пријде нешто на кралиците додека тие јадат и понатаму додека живеат.
На јутуб имам гледано како еден лав убива 10-15 хиени кои се најдоа во ситуацијата која јас погоре ја објаснив, т.е лавот не дозволува хиените ни да припарат да се доближат поблиску од 5 метри а камоли да дојдат до лавиците.
Етоа е маж секако според нивниот начин на живеење, бидејки тие така живеат, како животни. Ние треба поучното од тука да го извадиме а тоа е дека мажот секогаш треба да се жртвува за да даде на неговата жена во краен случај и животот да го даде, а доколку во таа ситуација кај што е потребно да се жртвува мажот, не го направи тоа, тогаш тој е најголемата кукавица и плачко,лигуш не знам како да го наречам..
Најважно е да имате доверба и почит, а тоа ке го стекнете доколку сте искрени, доколку навистина се сакате, доколку НЕ СТЕ ЕГОИСТИ,и доколку нема тајни помеѓу вас. Гордост треба да имаме ние машките но таа гордост да знаеме кон кого да ја насочиме, треба да ја насочиме кон другите ,не кон својата фамилија .
Можеби некои од вас се уште тинејџери па не размислуваат доволно зрело и уште си фантазираат како ке имаат пари лесно ке се збогатат ке имаат многу жени ке пијат по ресторани ке нарачуваат пијачки во дискотеки и тн. Убаво е да сакаш да се збогатиш но за тоа треба да го испотиш гзето од работа а не само да си сонувате или да чекате од мама и тато. Е кога ке го направите тоа тогаш ке видите што е маж а не само вака да се силите (зборам на тинејџерите). Јас имам 21 и студирам на Машински, што мислите вие јас од што многу сакам да учам идам на факултетот?Не бе од што утре ке треба да се осамостојам да оформам фамилија да ја оддржам таа фамилија, а тоа е многу тешко затоа што јас немам татко кој може во секое време да ми купи стан, убав мерцедес, незнам што све друго , што секој нормален човек па и јас сакам а го имам. Затоа ке морам сам да се мачам а исто и вие ако сакате да создадете нешто во овој беден животот. Затоа не летајте високо да не паднете ниско.
И запомнете Многу е лесно кога од сиромав ке станеш богат, ама многу е тешко кога од богат ке станеш сиромав.
Затоа МАЖИШТА ПОЛЕКА, не се силете да не ви се вратат на вас вашите зборови и она што највише сте го мрзеле да ви се оствари.
И да, сакајте си ја и чувајте си ја вашата фамилија.
Поздрав и извинете што го тупев со постов ама морав така ми дојде да пишувам.

Папучар сум ако премногу ја сакам односно ќе дозволам да станам нејзин роб и ќе правам се што ќе посака зашто сето тоа ќе ме исполува и мене а и нејзе :smir:

папучар сум се додека не се зближам убаво со неа,после релативно си се опуштам и го заострувам случајот:smir:

Кога си работиме заедно, работите одат многу подобро. Нема потреба да се прави човек маж во куќа за да добие тоа што сака.

Нема мажи денес, пичурници со мустаќи шетат по Земјата.

Папучар сум ако премногу ја сакам односно ќе дозволам да станам нејзин роб и ќе правам се што ќе посака зашто сето тоа ќе ме исполува и мене а и нејзе :smir:
Браво, се сложувам со тебе скроз на скроз

Строго сум против папучарење зошто мислам дека со тоа ништо не се постигнува. Видете, дамата ќе ве цени исто толку колку што вие себе си се цените. Секоја жена сака да покрај себе да има маж со цврст карактер, да биде водена од него и да биде сакана од него. А папучарењето што е? Па, тоа е самопонижување. Со тоа само и се креваат акциите на госпоѓицата за во даден момент брутално да ви врати, на вашата љубов, со погрдни зборови или со неверство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom