Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Бахреин се откажале од Катар поради политички причини :tapp: Сега фали да внесат уште еден „паднат борец“ од Европа :D Нека ги викнат Австралија, неправдено ги ишутираа за да влезат свињите швапски.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
2.444
Имам некои утакмици во ЛШ за кои се двоумам дали ке паднат 1 или ?
Висла-Колдинг и Мотор -Кадетен.
Висла воопшто не ги имам гледано.
Ваше мислење.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Ваше мислење.
Никогаш немој да се кладиш! Коцкањето е спорт на неспособните.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Ваше мислење.
Што се мачиш еве ти за викендов..
Вардар-Будуќност 1
Вардар-Веспрем +52.5

На 50 евра имаш околу 10 бона ;)

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Уффф лоша комбинација, да се кладев никад не би ја ставил :rolleyes:, подобро иди изеди ги тие 50 евра наместо да им ги дадеш на кладилниците они да ги ручаат.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ваше мислење.
Според мене Мотор е поверојатно да победи отколку Висла. Колдинг се одлични засега, со Барселона дома нерешено извадија.

@Tomasino тука може со стручна анализа да ти помогне :).

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Тешки утакмици се и двете...
Висла е опасна екипа,има многу добра публика,една од најдобрите во Европа..
Не се на ланското ниво кога ги имаа Лијевски,Петар Ненадиќ,но сеуште се силни...
Од друга страна Лодинг е многу силен тим,но Данец е Данец,нестабилни се ептен,посебно на гости..
Лани се изглупираа тотално на гостувањата со послаби екипи,со Порто пред се...
Тежок меч е...
Ако се оди по квалитет,Колдинг треба да тепа,лани двата пати ја тепаа Висла во групите...
Мотор-Кадетен
Уште потежок меч...
Мотор има 4 порази,Кадетен 3 бода,во можеби најизнедначената група...
Секој можи секога да победи...
Мотор е костурот на Украинската селекција(просечна селекција)надополнета со неколк Руси-Евдокимов во одбрана и Скопинцев и Афитулин во напад..
Досега никој не ги надигра...
Несреќно изгубија со Пик Сегед на гости,дома изгубија од Данкерк 2 разлика,изгубија 4 разлика со рвиот фаворит Киелце во Полска,и изгубија дома од Алборг..
Солидна екипа се...
Од друга страна Кадетите изгубија лесно од фаворитите Киелце и Пик Сегед,успеаа да спасат бод во Данска,иако губеа разлика на 10 минути до крај и го тепаа Данкерк дома..
Ова е група каде шо секој можи секого да победи...посебно од таа четврока Алборг,Данкерк,Кадетен и Мотор како тим кој можи да напрај беља...
Тешки мечеви....
Мој тип е Колдинг 2
Мотор-Кадетен минус на голови...

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
2.444
Фала за анализата Томасино ...колдинг не ја играв. Колдинг победија ама ништо специјално не видов од нив,која бедна тројка имаат Бо Спелеберг--Лукас Карлсон и Ким Андерсон.Полјаците имаа два разлика на 2 мин на крајот од првото полувреме ама не знаеја што сакаат и тука веќе ја изгубија утакмицата(секако пресудни беа и последните 4 мин кога играа со играч помалку).
РНЛ ги гледав многу тешко дојдоа до победата благодарение на тројката Ландин-Уве-Петерсон
Вардар ке го тепат Веспрем со 4 разлика ,а и Вардар жените ке победат,олеснителна околност е неиграњето на Булатовиќ

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Вардар е зицер на колото,2.70 коеф во бет сити..

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
2.444
жените околу 2,00 не е лошо[DOUBLEPOST=1415998687][/DOUBLEPOST]
жените околу 2,00 не е лошо
Значи ПСГ-ВАРДАР-В
Како ти фаќат окото за ПСГ-Кил 1 и Брест Мешков-Загреб 1?

Последно уредено:

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
жените околу 2,00 не е лошо[DOUBLEPOST=1415998687][/DOUBLEPOST]
Значи ПСГ-ВАРДАР-В

Како ти фаќат окото за ПСГ-Кил 1 и Брест Мешков-Загреб 1?
Не знам за жените,некако не ми делуваат како треба..
Посебно против екипи кои касапат како Будучност,без разлика шо не игра Кача Булатовиќ..
А не само шо треба да тепаат,треба да победат со повеќе од 6 разлика за да има значење победата...
Не знам,некако овај меч ми е како роден за местење...
Јас не би ги играл жените,освен можеби на голови нешто,Т2 Будучност да не даде многу голови...
Изгледа ќе има мала граница мечот,некаде 45,46 гола,па тука ќе бидат негде индивидуалните хендикепи по околу 23,24 гола по тим...
Заебан меч е овај,сепак Будучност е многу опасен тим....
Околу мажите...
Мислам дека треба да добијат,на домашен терен тешко дека некоја екипа ќе го тепа Вардар...
Не знам како е состојбата со Душебаев,ако игра тој полесно ќе биди...
Ако не игра ќе биди лошо,ама изгледа ќе игра..
Кил-ПСЖ..
Заебан меч,овде се бива..
Кил влезе во некој ритам,победија доста мечеви по ред,ама во средата за малку ќе кикснеа дома со анонимусот Ерланген,цело време губеа,одвај на крај со судни маки тепаа 23-22...
Псж од друга страна имаше два порази со ред во Франција,еден во лигата од Данкерк,еден во купот...
Во средата победија со последниот Истрес...
Сепак во ЛШ засега се добри и двете екипи...
Ова е меч кој најверојатно ќе реашава за прво место,посебно шо Кил веќе има еден пораз,па ако изгуби и во Париз тешко дека ќе надополнат..
Можно е да оди и кец,сепак ПСЖ е сериозна екипа...
Е сега заебано е шо играат во многу мала сала,па нема некоја атмосфера,па да имаат некоја помош од публика...
А гледам ПСЖ е аутсајдер во мечот,ќе има салам коеф за нив,сигурно околу 2.50,па вреди да се проба...
Мешков-Загреб
Утре е меч на одлука за Мешков,ќе мора да тепаат ако сакаат да одат понатаму...
Не само да тепаат,туку да тепаат и со поголема разлика зошто најверојатно нивниот двомеч ќе решава кој ќе оди во 1/8 финале...
Не се лоша екипа Мешков,со Кил и Псж несреќно изгубија,имаа напади за нерешено во двата меча..
Солиден ростер,Божовиќ,Николенкау,Шиловиц,Манојловиќ,Рутенка и пола белоруска селекција...
Загреб од друга страна е екипа ала Металург на времето,бавен,досаден ракомет,со доста школски акции...
Си играат доста паметно,мудро,си чекаат своја шанса...
Доста дисциплинирана екипа,без звезди,освен Хорват....
Можи да се игра и минус на голови,одбраната на Загреб е доста солидна,висока,подвижна,агресивна...
А имаат и доста солидно младо голманче Ивиќ,кој знае да фати доста топки...
Сепак не ми се верува утре да изборат нешто повеќе од чесен пораз...
Фленсбург-Барса
Оваа ми е некако чиста двојка...
Треба Барса да врати за ланскиот пораз во полуфиналето..
Би требало некаде околу 1.50 да е двојката,шо сепак е доста прифатливо..
Веќе има еден нерешен резултат Барса,па ако сака да го освои првото место во групата ќе мора да тепа во Фленсбург за да се осигура на првото место...
Фленсбург е опасна екипа,посебно дома,но сепак Барса е Барса,со онаа екипа шо ја имаат можат да го тепаат било кој тим на било кој терен во светот...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ваууу какво изненадување :tapp:

Nemci znali da će igrati SP 2015 i pre baraža sa Poljacima?
Datum:24.11.2014 | Autor:zika.bogdanovic

Vest dana stiže iz Nemačke, gde je u javnost procurela informacija da je „Pancerima“ bilo obezbeđeno mesto na SP 2015 u Kataru i pre odigravanja baraž mečeva sa Poljskom. Emisija „Sportsschau“ objavila je informaciju da su Nemci ovo znali i pre duela sa Poljacima, a to je prokomentarisao i Nemac na klupi poljskih „orlova“, Mihael Bigler:

– Bilo mi je neprijatno da ovu informaciju podelim sa svojom ekipom, da im stavim do znanja da moramo da pobedimo. Nemačka može da pobedi, ali mi moramo. Mogli ste jasno da čujete da će Nemačka dobiti pozivnicu za Katar, što u slučaju Poljske ne bi došlo u obzir – rekao je Bigler.

Nemci su posle poraza od Poljaka smenili selektora Martina Hojbergera, a na njegovo mesto je postavljen Dagur Sigurdson.

Predsednik DHB, Bernhard Bauer, demantovao je glasine:

– I pored izjava Biglera, mi nismo znali da ćemo imati mogućnost vajld-karda. Bili smo fokusirani na sport, o čemu govori i da smo bili uništeni posle poraza u Magdeburgu, kada smo osećali da su naše nade gotove – rekao je Bauer.

Kapiten reprezentacije Australije, Bevan Kalvert, koja je izgubila mesto zbog Nemačke, izjavio je da su postojale glasine da im neće dozvoliti nastup u Kataru:

– Takve glasine su stigle do nas u aprilu. To je bio veliki šok za nas.

Predsednik IHF, Hasan Mustafa, podvukao je koliko Nemačka znači IHF-u:

– U Nemačkoj imamo gotovo milion igrača. Oni su bili svetski šampioni i uvek su na televiziji. Nemačka je najznačajnija federacija za IHF – zaključio je ovu priču Mustafa.

Beli medvedi u rukometu, izgleda, postoje…

Член од
4 октомври 2014
Мислења
265
Поени од реакции
152
Доста ги држиме младите играчи тука итака не играат дај пуштет ги малце надвор ем ќе научат нешто ем ќе имаат минутажа барем тие што ги нарекуваме големи таленти а не ги држиме со сила и бараме бастослобни суми за нив а цело врме само ја греат клупата и парадоксот да биде поголем единствени интернациналци кои играат за репрезенатација се Лазаров и Ристовски а ни требаат повеќе ,на децава им требаат силини натпревари ама кој да ги пушти да игра со тек на време ќе пропаднат и ќе останат само просечни играчи а такви кај нас има еден куп и прашање дали воопшто ќе имаат карирера

Kajgana Shop

На врв Bottom