Сонови, толкување на сонови

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
najprvo sakam da ve pozz dokolku imate vreme odgovorete na mojot kratok son od sinoka.imeno bese nokno vreme jas i uste dvajca ne se sekavam koi bea kako da sme bile zad crkva ili ne znam nekoe mesto tuka mi e nejasno ne mozam da se setam i odednas kako meteor da padna na zemja bas pred mene i na zemja se iscrta krst koj svetese vo momentot site bee iznenadeni jas slikav za doma daim pokazam i samo rekov spolajmu na boga pa se razbudiv.kakvo znacenje ima ova pozz
Сигурно е ова убавооо:) а ако го сонуваше ова на 13-ти,тоа значи дека ќе се оствари за 10 дена....така пишува во мојот соновник:)

Ако ви падне катник или умник
Предзнак за смрт на ваш далечен роднина. појке заби од назад ми паднале сум ги држела во рака:place:

Ако ви падне катник или умник
Предзнак за смрт на ваш далечен роднина. појке заби од назад ми паднале сум ги држела во рака:place:
Јас имав сонвано каде што ми паѓа тројка на долната вилица и за една недела дедо ми почина.А ич не вервав во такви работи.

Јас имав сонвано каде што ми паѓа тројка на долната вилица и за една недела дедо ми почина.А ич не вервав во такви работи.
од десна страна и дедо по татко ?

Јас кога сонував како ми паднаа забите,и ги собрав во рака...почина татко ми:(

Oд левата страна беше тројката,и по мајка дедо ми почина.
Se sto ni e povrzano so levata strana ni e povrzano so zenskiot pol a se sto ni e povrzano so desnata strana ni e povrzano so maskiot pol. Toa e nekoe pravilo i da si go znaete.

го знаев ова ама не знам од каде затоа прашав...чудно[DOUBLEPOST=1413387741][/DOUBLEPOST]
Јас кога сонував како ми паднаа забите,и ги собрав во рака...почина татко ми:(
мене не ми паднаа сите, исто се сеќавам дека ги држев во рака, од задните заби беа, мислам дека беа три :(

Пред некој ден сонував како змија ми се замотува околу ногата незнам дали ме касна. може некој да го протолкува оваа ?

јас колку што сум слушала,голема змија,голем непријател,загуба.
мала змија ќе се лутиш некому:)

Пред некој ден сонував како змија ми се замотува околу ногата незнам дали ме касна. може некој да го протолкува оваа ?
Змијата е промена, но најчесто симболизира промена која ке донесе негативни последици иако на почетокот ке изгледа дека е добро. Претежно е поврзана со материјализмот, па ти советувам да не си дозволиш да се полакомиш и да донесеш погрешна одлука.

10371354_1516607251912345_9169845413253316491_n.jpg

„Што е сонот? Индоктринирани сме да веруваме во психолошки модел кој ги гледа соништата како траги на копнежи или фрагменти од сеќавања. Но и покрај тоа, нашиот јазик исто така го поистоветува поимот „сон“ со идеал или нешто за кое вреди да се стремиме. Дали овде постои парадокс? Во ова предавање, магико-антропологот Карл Абрахамсон го насочува светлото кон новите (или можеби дамнешни?) теории на сонот и нивните можни примени во креативниот современ живот.“
"What is a dream? We have become indoctrinated to believe in a psychological model which regards dreams as traces of desires or fragments of memories. Yet our language also equates "dream" with an ideal and something worth striving for. Is there a paradox here? In this lecture, magico-anthropologist Carl Abrahamsson shines the light on new (or perhaps ancient?) dream theories and their possible applications in a creative contemporary life."

Кој е Карл Абрахамсон? / Who is Carl Abrahamsson?
"Carl Abrahamsson is a pioneer of occulture whose life adventure has seen him forge a personal and lasting bond with Church of Satan founder Anton LaVey, contribute as a Thelemic thinker in OTO, administer TOPYSCAN and TOPYEUROPE at the height of Thee Temple ov Psychick Youth, as well as working with Genesis Breyer P-Orridge in the guises of Psychic TV/Thee Majesty with his own White Stains project. He is the founder of the respected journal The Fenris Wolf and the publishing house Edda (with Fredrik Söderberg). He is a writer, curator, conspirator, photographer, documentary film maker, and indefatigable agent of change.”

Настанот ќе се одржи во Џебно Кино во склоп на Младинскиот Културен Центар.
Датум: 12.12.2014
Почеток: 19:00
Влез бесплатен

Повелете, ве очекуваме.

Последно уредено:
што значи да копаш,да вадиш земја од гроб ?

Сонував девојка која ја познавам со повредено (ослепено) едното око некој да го протолкува ова ?

Значи вака, прв пат ја отварам темава бидејќи навистина не верував во вакви глупости, до сега. Значи не е битно што, кој, како во сонот, едноставно кога се разбудив многу бев испотен, жежок и многу ми се одеше по мала нужда. Значи еве ќе кажам еден мал момент од сонот: Физички сум бил нападнат од мој познаник (не е битно колку близок/далечен) кој незаморно ме бркал, јас сум бегал како нездрав, но кога сум се уморил (веројатно затоа и сум се испотил) сум се сопнал од некој нож и тој се доближувал се поблиску и поблиску до мене (тие 2-3 секунди како да траеле цела вечност :eek: веројатно затоа и ми се одеше многу, значи многу по мала нужда), јас сум го земал ножот од земјата, сум го отворил бидејќи беше преклопен од француската фирма Opinel број 8 баш каков што имам (и тоа го добив како подарок од Франција од фабриката каде што е произведуван, од многу блиска личност што никако не е поврзана со личноста што ме нападна и брка) и кога се приближи мојот напаѓач, почнав ладнокрвно да го бодам во пределот на вратот (малку надесно од гркланот, сигурно во артеријата, бидејќи знам каде е лесно да го убијам) тој почна полека та паѓа и обилно да крвари се додека со усните не ја допре земјата. Тогаш само слушнав глас од веќе мртвиот напаѓач ,,благодарам што ме спаси'' и тогаш се разбудив...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom