Купување таблет компјутер

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Пред продолжување на договорот сум со нашиов оператор One и треба да земам таблет бесплатно. Ми нудат неколку таблети но не знам за кој да се одлучам. Има еден Леново кој моментално можам да го земам но има и Самсунг за кој треба да се почека бидејќи го немаат. Сакам да прашам доколку има некој искуство со овие таблети или се разбира да ми каже дали се исплати да чекам за Самсунг или пак да си земам Леново, дали има голема разлика во јачината, јас гледам разлика само дека Леново има подобар процесор додека Самсунг подобра камера, исто така кои таблети подобро се покажуваат Леново или пак Самсунг? Благодарам однапред. :)
Јас дома го имам Леновото, сум задоволен, бркат работа. Самсунгот имат само задна камера, а Леново само предна. За леновото имаш и андроид 4.4.2 кит кет, за самсунгот мислам дека немат. Ако ти е за таблет за сурфање, скајп, вибер и по некоја игра земај го леновото не се думај.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Пред продолжување на договорот сум со нашиов оператор One и треба да земам таблет бесплатно. Ми нудат неколку таблети но не знам за кој да се одлучам. Има еден Леново кој моментално можам да го земам но има и Самсунг за кој треба да се почека бидејќи го немаат. Сакам да прашам доколку има некој искуство со овие таблети или се разбира да ми каже дали се исплати да чекам за Самсунг или пак да си земам Леново, дали има голема разлика во јачината, јас гледам разлика само дека Леново има подобар процесор додека Самсунг подобра камера, исто така кои таблети подобро се покажуваат Леново или пак Самсунг? Благодарам однапред. :)
Почекај за самсунг да земеш има можмост за апдејти додека леново нема апдејт и згора на тоа ако ви се досади самсунг полесно ќе продадеш ,а леново тешко.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Почекај за самсунг да земеш има можмост за апдејти додека леново нема апдејт и згора на тоа ако ви се досади самсунг полесно ќе продадеш ,а леново тешко.
Земав веќе Леново зошто таблетите Самсунг не ги даваат, сите кои ќе стигнат за свои луѓе ги чуваат само. Треба да имаш некој познат што работи таму за таков да ти дадат. По телефон јави се прашај за Самсунг на 10 различни страни ќе те свртат и сите викаат не е моја надлежност или ти викаат остави број и не ти се јавуваат.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ме интересира онака општо колку се добри и квалитетни овие ГоКлевер таблети што ги има по сите мобилари и партнери на операторите? Кога ќе го продолжам договорот во Ноември планирам наместо телефон да земам таблет па би сакал некој квалитетен кој ќе ги задоволи потребите барем наредните година и пол или две без проблем. На Јутуб гледам ревјуа на овие таблети и имаат солидни оценки, но ме интересира некој што има ваков таблет и го користи повеќе време да каже дали ги бива или не.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
На кој мобилен оператор си ??? Да видам што таблети имаат ? И кое тоа ГоКловер ?

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас земав Surface RT, пред некојси 2-3 месеци и сум презадоволен од таблетот. Негативни работи се што е прилично тежок за таблет и што маркетот е прилично мал, од друга страна офисот работи како на нормален компјутер, со СД картичка стигаш до 100 ГБ што е доста, се отвараат сите страници на нет како на десктоп. За филмови/серии измислен е таблетов, има прилично голем екран скоро 11 инчи, звучниците се солидни + има стенд вграден мераци е :)
За батерија да не зборам мислам само Леново има боље батерија, дневно околу 9-10 саати користење може да се извлечат. Од 0 до 100 се пуни за саат ипол, два саати.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Порано викав дека под 100 евра нема солиден таблет, но сега работите се сменија, поголема конкуренција, иде пазарот напред. Кој сака солиден таблет (од аспект на перформанси) за само 4.000, нека иде да го проба Тесла во Нептун, за парите е НЕВЕРОЈАТЕН.

W

wicked_1

Гостин
Порано викав дека под 100 евра нема солиден таблет, но сега работите се сменија, поголема конкуренција, иде пазарот напред. Кој сака солиден таблет (од аспект на перформанси) за само 4.000, нека иде да го проба Тесла во Нептун, за парите е НЕВЕРОЈАТЕН.
овај или некој друг е?
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_158&product_id=212022

W

wicked_1

Гостин
за парите со све конф. стои дека е ептен океј, имаше и некои рецензии дека батеријата држела многу

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Изработката не ја коментирам, така да ако некој го земе немој после вака или така :D

И стаклото од напред е далеку од горила глас, но тоа се спроедни работи за таа цена, примарни се перформансите кои се одлични.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.550
Поени од реакции
2.740
Изработката не ја коментирам, така да ако некој го земе немој после вака или така :D

И стаклото од напред е далеку од горила глас, но тоа се спроедни работи за таа цена, примарни се перформансите кои се одлични.
Jas go imam Teslata edno dve nedeli....androidot e milina za rabota.....nenormalno brz so dual core pentium procesor i so 2giga ram memorija.Doagja so stock 4.4 kit kat android znaci niedna aplikacija nesakana nema....so nekolku instalirani aplikacii pak ima 1.5 ram slobodna memorija.Surfanjeto e brzo stranici brzo otvara.Se na se za tie pari e super.Baterijata ne mu e jaka strana ali 4 saata screen time mu vadam.Za tie pari e gaga so ogled deka davaa i 30 posto vaucer ako kupis IT taka da mi padna tabletot 2800den i 1200den si zemav drugi raboti.Ima i dve kameri taka da i skype raboti.Zadnata kamera cak snima i Hd 720p video iako ne e najsjajno sepak nekad moze da se najde :D

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
А бе дечково прашува за таблетот од ONE бидејќи му следува со доплата ?!

Kajgana Shop

На врв Bottom