Конкурс за полицаец

• Креатор на темата Креатор на темата Diverzant
  • Време на започнување Време на започнување
Не викам дека не се потребни врски, само кажувам дека и да имаш врски тие најважните работи мораж да ги поминеш ( директна наредба од минстерката) а не као поранао од сендвичара право полицаец.
па и не баш да завршиш трчање после девојките со време 17 и 30 и да влезеш у Е.Б.Р.

па и не баш да завршиш трчање после девојките со време 17 и 30 и да влезеш у Е.Б.Р.
Кој влегол во ЕБР со такво време ?[DOUBLEPOST=1415739697][/DOUBLEPOST]
Значи вака, као прво и прво има веќе отворена тема за конкурс за полицајци, а као второ трето и четврто, зашто измислувате работи.

Значи одиме по ред:

-Тие што ќе ги бираат за во тигри - не се дава никаква информација надвор.
-Тие што ќе ги бираат за во ебр - 6-9 месеци приправник (селекција)(плата ~ 12.000), а откога ќе се вработат основна плата им е ~ 28.000 + ангажирања (после 5 год. ќе имаат исто плата као и тие постарите- за ова не сум 100% сигурен)
-Останатиот дел што ќе одат у плава - 6-9 месеци приправник (плата ~12.000 + прекувремени + викенди + ноќна + празници) коа ќе потпишат договор за работа имаат иста плата као и останатите (плата ~20.000 (со се покачувањето 4%)+ прекувремени + викенди + ноќна + празници ).

Платата е тоа што е, новите се жалат за тоа што мора 5 год да работат во скопје и сите знаемe дека скопје е скап град и рачунај колку им останува од платата.

Што сакаш да кажеш не се даваат информација надвор објасни ?

ЕСЗ има најдолга обука,7 дена им е селекција,15 месеци обука каде што исто како селекција е,можеш да испаднеш.

ЕБР 9 месеци обука.

Обичен плавец-9 месеци обука+3 месеци пракса.

По правило,треба да ги пројдеш тие 12-13 месеци како обичен полицаец,па потоа да те земат во ебр или есз,но сега поради потреба од нови луѓе,свежа крв,оние што ќе се покажат спремни,ги зимаат во ебр или есз,но тоа е мал дел.По пишаните правила односно закони,полицаецот треба да работи минимум 2 или 3 години како обичен полицаец за да добие шанса да конкурира за некоја од посебните или специјалните единици.

Со тек на време ќе треба да се мења составот и на АЛФА и на ПЕП,што значи ке треба уште свежа крв.

Кој влегол во ЕБР со такво време ?[DOUBLEPOST=1415739697][/DOUBLEPOST]

Што сакаш да кажеш не се даваат информација надвор објасни ?

ЕСЗ има најдолга обука,7 дена им е селекција,15 месеци обука каде што исто како селекција е,можеш да испаднеш.

ЕБР 9 месеци обука.

Обичен плавец-9 месеци обука+3 месеци пракса.

По правило,треба да ги пројдеш тие 12-13 месеци како обичен полицаец,па потоа да те земат во ебр или есз,но сега поради потреба од нови луѓе,свежа крв,оние што ќе се покажат спремни,ги зимаат во ебр или есз,но тоа е мал дел.По пишаните правила односно закони,полицаецот треба да работи минимум 2 или 3 години како обичен полицаец за да добие шанса да конкурира за некоја од посебните или специјалните единици.

Со тек на време ќе треба да се мења составот и на АЛФА и на ПЕП,што значи ке треба уште свежа крв.

Сакав да кажам дека у јавност не се знае толку многу за нив као што се знае за ЕБР мора да имаш некој близок па да ти каже.

И не би рекол дека мал дел одат во специална, од 318 лани, 120 само во ебр зедоа.

Сакав да кажам дека у јавност не се знае толку многу за нив као што се знае за ЕБР мора да имаш некој близок па да ти каже.

И не би рекол дека мал дел одат во специална, од 318 лани, 120 само во ебр зедоа.
Да,ама од овој не земаа ниту 1 како што разбрав.Наредниве викаат за ЕСЗ ќе биле,ама далеку помала бројка ќе земат за таму,и предност ќе имаат стварно спремни момци и оние со познавање на боречка вештина.

Најтешко е да влезеш во МВР,потоа за конкурирање во некоја единица е лесно,односно се е до тебе колку ти држи гзот.

Да,ама од овој не земаа ниту 1 како што разбрав.Наредниве викаат за ЕСЗ ќе биле,ама далеку помала бројка ќе земат за таму,и предност ќе имаат стварно спремни момци и оние со познавање на боречка вештина.

Најтешко е да влезеш во МВР,потоа за конкурирање во некоја единица е лесно,односно се е до тебе колку ти држи гзот.

Од овие 440 што се сега на обука неофициално 35-40 ке оделе во ЕСЗ а 80 во ЕБР, и да, уште не земале зш уште трае обуката, остана уште 2 месеци обука за гранична.

Последно уредено:
12000 plata ....policaec ...ne mi se veruva kakva mizerija ......pa podobro da odish i da prodavash kompir na pazar od prekupci ,poishe ke zarabotish ,otkolku da si stavash glava vo torba za mizerni 12000 ....
i odime u evropa ...
abe kakva evropa ,mizerii edni ,koj trpi vakvo djubre...(od narod )

Последно уредено:
12000 plata ....policaec ...ne mi se veruva kakva mizerija ......pa podobro da odish i da prodavash kompir na pazar od prekupci ,poishe ke zarabotish ,otkolku da si stavash glava vo torba za mizerni 12000 ....
i odime u evropa ...
abe kakva evropa ,mizerii edni ,koj trpi vakvo djubre...
Тоа е плата на регрут,односно на оној кој што е на обука таму,читај по убаво.

На плавец обичен кој што и нема некоја тешка задача односно не му е главата во торба зима 18-20 илјади+ од ноќни смени,празници,прекувремена работа.

Единиците зимаат од 24 па нагоре,+ ноќни смени,дежурства,викање од дома,од слава,од роденден,прекувремена работа,ми се чини и од акција зимаат некоја пара +.

Како и да е,ако некој иде да ја работи таа работа без разлика дали МВР или АРМ стриктно поради плата,за брзо време ќе се откаже.

Делувам како сенилен старец кој цело време зборува едно исто, но не можам. Имав една соученичка до средно, која и не така беше бистро девојче, а уште помалце да биде еластична и спортски градена девојка. Но, некако успеа да се пикне во полиција (клавам двете раце на магарица и сечете ги со бонсек, ако таа успеала да ги помини вежбите), и ја гледам во нашиот град како уличен полицаец, а како што читав најпрвин ги вработуваат во Скопје или грешка сум? :confused:

Не, зборам за веќе вработените. Вработени се само оние кои што беа одбрани за првиот конкурс. Од вториот сеуште се во Идризово на обука, која што е при крај. Оние што веќе се во редовен работен однос како овластени службени лица се жалат најчесто на пониските плати од своите постари колеги. Имено новиве полицајци стартуваат со помалку бодови од своите постари колеги. Колку повеќе бодови толку поголема плата.
тоа е нормално. Тие не се одма полицајци ,пола година стажираат со мали овластувања и со тоа нормално дека помала плата ке зимаат.[DOUBLEPOST=1415745212][/DOUBLEPOST]иначе сите што ке станат полицајци ке бидат со работно место во Скопје

Последно уредено:
Тоа е плата на регрут,односно на оној кој што е на обука таму,читај по убаво.

На плавец обичен кој што и нема некоја тешка задача односно не му е главата во торба зима 18-20 илјади+ од ноќни смени,празници,прекувремена работа.

Единиците зимаат од 24 па нагоре,+ ноќни смени,дежурства,викање од дома,од слава,од роденден,прекувремена работа,ми се чини и од акција зимаат некоја пара +.

Како и да е,ако некој иде да ја работи таа работа без разлика дали МВР или АРМ стриктно поради плата,за брзо време ќе се откаже.
ti si imash problem so mene !!!! jas chitam ubavo ...i shto nekoj ke dojde od vnatreshnosta i so 12000 ke uci ,i ke zivee vo skopje ,ke plaka stan i ostanato ...i ova e dobro ? aman kako mozesh ...onoj pa shto ke go vikaat megu ostanatoto i od rodendeni i slavi i od spienje ke zeme plata 18-20 iljadi ,i spored tebe i ova e vo red ....
spored mene sekoj eden shto e na taa zadaca ,dali ARM ili MVR treba i zasluzuva da zema LD barem za da moze da zivee bez da se misli dali ke mu stigne da kupi leb i so leb za semejstvoto ,da ima obezbedeno stambeno prashanje ,i da se posveti na rabotata ,da se ZRTVUVA ,a ne da se zrtvuva i da zivee mizerno ,i nedaj boze ako mu se sluci neshto ,semejstvoto da mu ostane na ulica ,nezgrizeno ,i samo za nova godina da mu dadat paketce na negovite deca ,i nishto poveke .....(a ova go imame i denes ,od toj aspekt zboruvam ,najdobar primer ,sinot na vozacot na kiro gligorov koj pocina vo atentatot ,da ne beshe policaec ,no beshe chovek ,imashe funkcija ,pocina ,i sega negoviot sin mizeruva ,)
nemoze OVIE luge da vredat pomalku od spomenici i gluposti za koi se troshat ogromni sredstva ,a za niv da nema sredstva

Делувам како сенилен старец кој цело време зборува едно исто, но не можам. Имав една соученичка до средно, која и не така беше бистро девојче, а уште помалце да биде еластична и спортски градена девојка. Но, некако успеа да се пикне во полиција (клавам двете раце на магарица и сечете ги со бонсек, ако таа успеала да ги помини вежбите), и ја гледам во нашиот град како уличен полицаец, а како што читав најпрвин ги вработуваат во Скопје или грешка сум? :confused:

На пракса за сообраќај се.[DOUBLEPOST=1415745827][/DOUBLEPOST]
ti si imash problem so mene !!!! jas chitam ubavo ...i shto nekoj ke dojde od vnatreshnosta i so 12000 ke uci ,i ke zivee vo skopje ,ke plaka stan i ostanato ...i ova e dobro ? aman kako mozesh ...onoj pa shto ke go vikaat megu ostanatoto i od rodendeni i slavi i od spienje ke zeme plata 18-20 iljadi ,i spored tebe i ova e vo red ....
spored mene sekoj eden shto e na taa zadaca ,dali ARM ili MVR treba i zasluzuva da zema LD barem za da moze da zivee bez da se misli dali ke mu stigne da kupi leb i so leb za semejstvoto ,da ima obezbedeno stambeno prashanje ,i da se posveti na rabotata ,da se ZRTVUVA ,a ne da se zrtvuva i da zivee mizerno ,i nedaj boze ako mu se sluci neshto ,semejstvoto da mu ostane na ulica ,nezgrizeno ,i samo za nova godina da mu dadat paketce na negovite deca ,i nishto poveke .....(a ova go imame i denes ,od toj aspekt zboruvam ,najdobar primer ,sinot na vozacot na kiro gligorov koj pocina vo atentatot ,da ne beshe policaec ,no beshe chovek ,imashe funkcija ,pocina ,i sega negoviot sin mizeruva ,)
nemoze OVIE luge da vredat pomalku od spomenici i gluposti za koi se troshat ogromni sredstva ,a za niv da nema sredstva

Паметно кажано (y), повекето полицајци работат нешто као втора работа и не можеш од него да очекуваш да биде ефикасен на работа коа само 4-5 саати е спиен, но ако им даваат на полицајците појке тогаш нема да има за споменици, а се знае што е побитно.

Последно уредено:
А кои се критериумите за физичкиот тест? на тој прошлиот , секој што може да дише треба да ги помине тие :)

тоа е нормално. Тие не се одма полицајци ,пола година стажираат со мали овластувања и со тоа нормално дека помала плата ке зимаат.[DOUBLEPOST=1415745212][/DOUBLEPOST]иначе сите што ке станат полицајци ке бидат со работно место во Скопје

Абе јас кинески да не зборам? Два пати истото морам да го пишам. Овие полицајци да почнеа пред две години да работат повеќе плата ќе земаа отколку сега. Не зборам за времето додека се приправници. Додека беа приправници земаа 10.500 денари(тие 6 месеци).

А кои се критериумите за физичкиот тест? на тој прошлиот , секој што може да дише треба да ги помине тие :)

Не, треба да пишуваш казна дур те пцујат и ти се закануваат дека ке те кажат на командирот и дека ке те избрка од работа зш имал многу врски "горе" . : P

Не се секирај, јас гледам колеги/колешки кои мака мачеа да положат еден испит :D Па еве ги во униформа по улици учат како се пишуваат казните.

Па јас не реков дека им е доволно тоа,нормално дека заслужуваат далеку повеќе,АРМ специјалците зимаат и многу по малце,но сепак си ја работат работата како знаат и умеат,а знаат многу добро.[DOUBLEPOST=1415746947][/DOUBLEPOST]
10 повторувања на вратило,3.2км за 13.30,55 склекови за 2 минути,60 стомачни за 2 минути.Ова е основниот критериум.

И не знам баш дали секој што може да дише требало да ги помине тие,иди истрчај ги овие 3.2 за тоа време ќе видиш дека не е лесно,башка најголемиот дел што се пријавиле-испопаѓале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom