Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Направи си тест дали ISP-то ти прави throttle. Еве тука http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php одбери Flash video(e.g. YouTube) и Start testing

сега ми е океј... незнам до што било работата, да не ми се закачил некој на wi-fi мрежата? ај ако имам повторно проблем ќе пишам тука и ќе го употребам овој линк.
фала у секој случај

Imam eden problem, ni dadoa nekoi videa od skolo na Angliski i da gi prevedeme t.e da slusame sto zbori tipot da zapiseme na list i da preveduvame se sto se zboruva. Od kaj ne znam dobro Angliski uste ova mi falese...ako moze nekoj da mi kaze dali ima finta da se najde ili ne znam kako da se izvadi samo tekstot od nekoe video ?
https://www.khanacademy.org/humanities/history/euro-hist/cold-war/v/communism se raboti za ova video,pa ako nekoj moze da pomogne,bi mu bila blagodarna

Imam eden problem, ni dadoa nekoi videa od skolo na Angliski i da gi prevedeme t.e da slusame sto zbori tipot da zapiseme na list i da preveduvame se sto se zboruva. Od kaj ne znam dobro Angliski uste ova mi falese...ako moze nekoj da mi kaze dali ima finta da se najde ili ne znam kako da se izvadi samo tekstot od nekoe video ?
https://www.khanacademy.org/humanities/history/euro-hist/cold-war/v/communism se raboti za ova video,pa ako nekoj moze da pomogne,bi mu bila blagodarna
Ако погледаш подобро ќе видиш дека има и опција да се активира interactive transcript.
Еве и слика да видиш
123.jpg

Океј, од интернетот на комшиите фаќам само на неколку специфични места у куќата.
Е сеа, постои ли опција вифи рутер, значи самиот рутер, шо го имам дома да го врзам за вифито шо го фаќам, и да го екстендирам сигналот низ целата куќа?

При стартување на Windows-ot ми излегува овој прозорец,ако знае некој како да го решам ова нека пише.
Clipboard03.jpg
[DOUBLEPOST=1415560601][/DOUBLEPOST]
Egq3WYXsJYfJeKZ-MxGZZK4T_mDHx1ToJ3eEeOeb1JIbLQmLokOU9zxqqMPFems_5GrWUrg=s126
[DOUBLEPOST=1415560827][/DOUBLEPOST]
Clipboard03.jpg

Последно уредено:
Noob сум за ова, па затоа не ми се смејте. Имам проблем со cisco рутерот (веројатно), а се ми е некако кпмплицирано поврзано, па поим немам што да направам. Рестарт на cisco-то не помага. Имаме оптичка конекција од T-Mobile и до модемот стига интернет. Од cisco-то, интернетот оди во 2 hp, 3 hcs и еден Planet свичови со кои се поврзани 4 Radian каси, 2 десктоп компјутери, 3 камери и еден cisco телефон. Е сега, проблемот е што ништо од ова не добива интернет. Со каблите верувам дека никој си нема играно, односно - си стојат на истото место. До конфигурациите на уредите сигурно не е. А она што најмногу ме буни е што нема ни wi-fi, а тој би требало да го добиваме од модемот.

Знам дека се оскудни информациите, но ако може некој да помогне, би ви бил многу благодарен.

Ми треба мала помош, одеднаш ми се појави на wi-fi то Х (дали нешто стиснав незнам, ако сум стиснал по грешка е), како да го поправам тоа? И ова го пишува
b12632b6573525a3f03156552ceeced7.jpg
bd17a8a3eb3d779bd7863f65224b6e72.jpg

Ви благодарам

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ми треба мала помош, одеднаш ми се појави на wi-fi то Х (дали нешто стиснав незнам, ако сум стиснал по грешка е), како да го поправам тоа? И ова го пишува
b12632b6573525a3f03156552ceeced7.jpg
bd17a8a3eb3d779bd7863f65224b6e72.jpg

Ви благодарам

Ќе мора да ја ,,заборавиш,, мрежата. (Forget).
1. Оди во Control Panel
2. Network and Sharing Center
3. Manage Wi-Fi Networks
4. Избриши ја таа ААА_TP-LINK_
QB3-Secure_2.png

5. Оди во конекции (каде што ти се Ви-Фи мрежите, како на твојата слика), и повторно конектирај се на таа ААА_TP-LINK_ (ќе треба и лозинка да внесеш).

Ако ова не ти работи, РЕСЕТ на рутерот (задното копче), и реконфигурација на рутерот (Лозинка, SSID итн.)[DOUBLEPOST=1415734161][/DOUBLEPOST]
Noob сум за ова, па затоа не ми се смејте. Имам проблем со cisco рутерот (веројатно), а се ми е некако кпмплицирано поврзано, па поим немам што да направам. Рестарт на cisco-то не помага. Имаме оптичка конекција од T-Mobile и до модемот стига интернет. Од cisco-то, интернетот оди во 2 hp, 3 hcs и еден Planet свичови со кои се поврзани 4 Radian каси, 2 десктоп компјутери, 3 камери и еден cisco телефон. Е сега, проблемот е што ништо од ова не добива интернет. Со каблите верувам дека никој си нема играно, односно - си стојат на истото место. До конфигурациите на уредите сигурно не е. А она што најмногу ме буни е што нема ни wi-fi, а тој би требало да го добиваме од модемот.

Знам дека се оскудни информациите, но ако може некој да помогне, би ви бил многу благодарен.
За ова, нека пише некој кој што има нет од T-Home, искрено не сум добро запознаен каков е начинот на работа кај нив.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Ќе мора да ја ,,заборавиш,, мрежата. (Forget).
1. Оди во Control Panel
2. Network and Sharing Center
3. Manage Wi-Fi Networks
4. Избриши ја таа ААА_TP-LINK_
QB3-Secure_2.png

5. Оди во конекции (каде што ти се Ви-Фи мрежите, како на твојата слика), и повторно конектирај се на таа ААА_TP-LINK_ (ќе треба и лозинка да внесеш).

Ако ова не ти работи, РЕСЕТ на рутерот (задното копче), и реконфигурација на рутерот (Лозинка, SSID итн.)[DOUBLEPOST=1415734161][/DOUBLEPOST]
За ова, нека пише некој кој што има нет од T-Home, искрено не сум добро запознаен каков е начинот на работа кај нив.
Се тргна Х ама кога повторно го внесувам пасвордот ми вика дека не е точен

Aj probaj, koga go vnesuvas pasvordot, odnajkni go ona HIDE CHARACTERS, odnosno da ti gi pokazuva karakterite...

Јутуб ми е блокиран на лаптоп,компјутер,телефон,телевизор АБЕ СЕГДЕ ! Шо е работата знај некој?

10355007_764368166968510_3070486826408797602_n.jpg

Јутуб ми е блокиран на лаптоп,компјутер,телефон,телевизор АБЕ СЕГДЕ ! Шо е работата знај некој?

10355007_764368166968510_3070486826408797602_n.jpg

Апдејтиран Browser? Точен датум и час? Инсталирано и апдејтирано антивирус?

Дечки,имам проблем со лаптопот никако не можам да го поврзам со вифи рутерот .кога го конектирам има извичник на мрежата ,менував адреси и шо уште не ама жабе .хелП

Проблем.
Компјутерот не ми го препознава ethernet кабелот. Првен беше поврзан со кабелот од рутерот ама не сакаше си реков да не е нешто до кабелот пробав дирекно да го ставам основниот кабел и пак исто, или пишува Unindentified Connection или Network Cable Unplugged, а поврзано е се како што треба.
Ипробано: Рестартирање рутер и модем, Исклучување и повторно вклучување од адаптер сетингс, ресетирање на рутерот целосно и пак го има истиот проблем ми рекоа од Близу демек драјверите за мрежната правеле проблем и не го препознавале кабелот симнав нов драјвер го инсталирав и пак истото се случува... НЕкој го има ли проблемов знае ли да помогне?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom