Автомобили во размер

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
@zocc fala tocno na voj model mislev .na interenet koga go gledav poprilicno sum zadovolen bburago iznenadija duri ne mi se veruvase ;)
Друже ништо не изненадија Бураго, имаат 3-4 Ок модели, другото се им е промашување, но за цената толку се добива. Истото и за Маисто, нели, сега се под иста капа.

Член од
17 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
22
Друже ништо не изненадија Бураго, имаат 3-4 Ок модели, другото се им е промашување, но за цената толку се добива. Истото и за Маисто, нели, сега се под иста капа.
za ovoj model mislam deka e soliden za cenata

Член од
10 јуни 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0

Дали некој знае каде можам да најдам ваква Буба? Сте виделе вакво моделче во Крш?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Дали некој знае каде можам да најдам ваква Буба? Сте виделе вакво моделче во Крш?
Ја произведува Бураго, во 1/18 размер. Ќе треба да прошеташ по Крш продавнициве низ СК, би требало да ја најдеш. Во Сити мол и Рамстор имаш најголем избор, додека во ГТЦ и Зебра помал. Имаат нова продавница и во Капитол мол, ама таму сеуште не сум поминал. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
@Fringe се заборавам да ги ставам сликиве од грдите бандажи на 1/18 Porsche 911 turbo cabrio од Motormax. Дали имаш видено вакви спојки на бандажи до сега, со мало метално пинче ??
Се чудев кога ги извадив.

Еве го со новите OZ бандажи, мора да признаеш дека е топ. Не можам да му се изнагледам. :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
@Fringe се заборавам да ги ставам сликиве од грдите бандажи на 1/18 Porsche 911 turbo cabrio од Motormax. Дали имаш видено вакви спојки на бандажи до сега, со мало метално пинче ??
Се чудев кога ги извадив.

Еве го со новите OZ бандажи, мора да признаеш дека е топ. Не можам да му се изнагледам. :)

Бандажите се топ.
На мондо моторс(мотормах)со метална осовина се бандажите,место пластични.
Наставакот е ист како на маисто,ова црново е слично како на вели и сегем/миничампс
Само поради бандажите купив од ибеј пежо 206 врц да ги ставам на исто само од Валентино Роси.

Неговите бандажи се многу грди
ch3858.jpg

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Бандажите се топ.
На мондо моторс(мотормах)со метална осовина се бандажите,место пластични.
Наставакот е ист како на маисто,ова црново е слично како на вели и сегем/миничампс
Само поради бандажите купив од ибеј пежо 206 врц да ги ставам на исто само од Валентино Роси.

Неговите бандажи се многу грди
Прегледај го приврзокот 106704
Овие не одговараат на Маисто или обратно, отворот е многу тесен (треба да се бушат) и плус металното пинче е фиксно. Фабрички, металното пинче влегува во шуплива осовина дебела колку пинчето и така стојат тркалата. Ги немам осовините да ти ги покажам, ги фрлив. Затоа ме зачуди кога ми рече дека без проблем си ги менувал со тие на Маисто и обратно. Овде требаше некои модификации, ама супер испадна, ништо не се приметува,

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На ова ауди а8 од мотормакс(мондомоторс)
Без проблем сум му ги наместил бандаѓите од исто вакво ауди рс4 маисто
Односно многу малку поголеми беа па разликата ја надополнив со печатарски лим.
А бидејќи се подебели гумите од рс4 на а8 помал а аншлакот

10.07.2013.jpg
05-01-2012.jpg

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
На ова ауди а8 од мотормакс(мондомоторс)
Без проблем сум му ги наместил бандаѓите од исто вакво ауди рс4 маисто
Односно многу малку поголеми беа па разликата ја надополнив со печатарски лим.
А бидејќи се подебели гумите од рс4 на а8 помал а аншлакот

Прегледај го приврзокот 106705
Прегледај го приврзокот 106706
А бе знам, нели ми спомна за Аудиво. По ова што видов до сега, може да се заклучи дека Мондо/Мотормакс имаат 3 различни начини на монтажа на тркалата, зависно од модел до модел.
Тоа за кај Поршево 100% сум сигурен, отворите на бандажите се за малку потесни него на тие на бандажите на Маисто, ги мерев и не одговараа.

Еве ги, прв од лево Маисто, па Мотормакс и на крај Бураго. Отворот им е помал дури и од Бураго.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А бе знам, нели ми спомна за Аудиво. По ова што видов до сега, може да се заклучи дека Мондо/Мотормакс имаат 3 различни начини на монтажа на тркалата, зависно од модел до модел.
Тоа за кај Поршево 100% сум сигурен, отворите на бандажите се за малку потесни него на тие на бандажите на Маисто, ги мерев и не одговараа.

Еве ги, прв од лево Маисто, па Мотормакс и на крај Бураго. Отворот им е помал дури и од Бураго.
Вака како што ги гледам бандажите од внатре би требало да одговараат со тоа што некои ќе бидат повнатре а некои понадвор
Мотормакс место пластична осовина имаат метална и пластична слично како кај кјушо(кај нив е со штраф)
Кога си го извадил бандажот металот требал да остане на осовината.Бидејќи главата на металот е поширока од редуцирот целосно се извлекла и осовината ти испаднала.
Ист е принципот кај бандажите и на бмв х5 и м3 од мотормакс

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Вака како што ги гледам бандажите од внатре би требало да одговараат со тоа што некои ќе бидат повнатре а некои понадвор
Мотормакс место пластична осовина имаат метална и пластична слично како кај кјушо(кај нив е со штраф)
Кога си го извадил бандажот металот требал да остане на осовината.Бидејќи главата на металот е поширока од редуцирот целосно се извлекла и осовината ти испаднала.
Ист е принципот кај бандажите и на бмв х5 и м3 од мотормакс
Ти зборев за ширината на отворот на бандажот кај Мотормакс, помал е од Маисто и Бураго. За да го ставиш на некој од овие, треба да се буши.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ти зборев за ширината на отворот на бандажот кај Мотормакс, помал е од Маисто и Бураго. За да го ставиш на некој од овие, треба да се буши.
Кога ќе излезе металот комплет со пластиката отворот не е ли иста ширина?

Kajgana Shop

На врв Bottom