- Член од
- 17 декември 2011
- Мислења
- 79
- Поени од реакции
- 22
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
epa zatoa mislam deka kje bide epten problematichno ispadna maisto pokomplicirano od welly inace samo taka se staveni za proba na sipcinjataја го имам истиот nisan и е многу коплициран а bmw има обицни сипки затоа го прашав дали го залепи
Не се различни, исти се. Напред си ги извадил заедно со капицата на која ротира тркалото (останала во бандажот). Гледаш, назад останала на осовината.eve sliki ama uste ednas ne gi vadam oti mnogu tesko izleguvaat i kje se skrshat
EVE gi nazad : Прегледај го приврзокот 105751Прегледај го приврзокот 105751[DOUBLEPOST=1414705568][/DOUBLEPOST]
Ич не е комплицирано, само треба полека, да не скршиш нешто.ја го имам истиот nisan и е многу коплициран а bmw има обицни сипки затоа го прашав дали го залепи
bmv to se sipcinja tanki me mrzi da gi slikamНе се различни, исти се. Напред си ги извадил заедно со капицата на која ротира тркалото (останала во бандажот). Гледаш, назад останала на осовината.
А слики од бандажите и осовините на BMW-то ??[DOUBLEPOST=1414707099][/DOUBLEPOST]
Ич не е комплицирано, само треба полека, да не скршиш нешто.
Е па на шипчињата (на краевите) што влагаат во бандажите ќе ставиш тенки пластични цевчиња и на нив ќе ги намонтираш бандажите од Нисанот. Без проблем ќе стојат и вртат. Многу лесно.bmv to se sipcinja tanki me mrzi da gi slikam![]()
Е па на шипчињата (на краевите) што влагаат во бандажите ќе ставиш тенки пластични цевчиња и на нив ќе ги намонтираш бандажите од Нисанот. Без проблем ќе стојат и вртат. Многу лесно.![]()
vo pravo si[DOUBLEPOST=1414709074][/DOUBLEPOST]jas mislam da gi zalepi inaku mnogu rabota imaЗа да се направи таа комбинација ептен комплицирано е и има многу работа.
da ama vredi stvarno mu stojat premnogu ubavo , ama ne mi se veruva jas da go napravam nemam zivcivo pravo si[DOUBLEPOST=1414709074][/DOUBLEPOST]jas mislam da gi zalepi inaku mnogu rabota ima
da ama vredi stvarno mu stojat premnogu ubavo , ama ne mi se veruva jas da go napravam nemam zivci![]()
Очигледно не си ги видел убаво сликите погоре. На Нисанот принципот е ист (капица - бандаж) како на 1/18 моделите на Маисто. Само на BMW-то се разликуваат.[DOUBLEPOST=1414740558][/DOUBLEPOST]zocc ne se kako 1 18
Зошто волку комплицирано ?? Најлесно е да направи капици од плас. цевка или да избуши профили и да ги стави бандажите на BMW-то од Нисанот. Е сега, остануваат фабричките бандажи од BMW-то кои нема да одговараат на Нисанот. Ама со време ќе најде некои други што ќе одговараат.За напред можеш да искористиш се од нисанот со тоа што на бемвето ќе се вртат лево дессно тркалата,а за назад осовините од нисанот се вадат и можеш да ги залепиш на бемвето.
Ти треба шублер,леткум,скалпер,бормашина на батерии со регулирање на брзината,бургии 1,2,3,лепак секундарен или двокопонентен.
Задните осовини од нисанот по дупките ќе издупчиш со 1 бургија на подвозјето од бемвето а со потпирачите на седиштата од нисанот ќе ги наместиш на дупките од осовините и дупките на подвозјето па округлите држачи ќе ги ставиш во дупките и со леткум ќе ги скратиш,стопиш и залепиш комплет тркалата.
За целава процедура ти треба најмалку 30-40 минути.
kje gi napravam kako zoc sto predlozi zvuci ednostavnoОчигледно не си ги видел убаво сликите погоре. На Нисанот принципот е ист (капица - бандаж) како на 1/18 моделите на Маисто. Само на BMW-то се разликуваат.[DOUBLEPOST=1414740558][/DOUBLEPOST]
Зошто волку комплицирано ?? Најлесно е да направи капици од плас. цевка или да избуши профили и да ги стави бандажите на BMW-то од Нисанот. Е сега, остануваат фабричките бандажи од BMW-то кои нема да одговараат на Нисанот. Ама со време ќе најде некои други што ќе одговараат.
Некогаш треба и да се жртвуваат некои модели за делови, ти текнува ?? И двајцата знаеме.![]()
Не е мала разликата во големината на тркалата од 1/18 со 1/24 размер, имаше пример кај @Andreja28 неколку страни наназад , има постирана слика од 1/24 Golf I со 1/18 бандажи. Најубаво е да си најдеш други 1/24 бандажи.kje gi napravam kako zoc sto predlozi zvuci ednostavno[DOUBLEPOST=1414749902][/DOUBLEPOST]moze li nekoj da mi slika edni do drugi bandasi so 1:18 i 1:24 da vidam kolku e razlika od prilika?