Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
24507028-0 е само контролниот број што они као ја имаат заверено пратката. Во пошта не ти направиле потерница затоа што пратката не е регистрирана т. е. препорачана. iherb се извадил на добро познат начин кај нас е се ок кај вас е проблемот. Навеле они дека ако е преку international airmail не вракат пари, а ако ти беше во царина де сега не писмо и дома ќе ти се нацртаа да те известат само пари да ти земат. Сигурно негде има залутано или некој си ја има собрано зависи што си порачал.
99% е последното, веќе разговарав со луѓе што работат во пошта и ми појасни како стојат работите. Инаку од амазон (amazon.de) безбедно е да се нарачува?

99% е последното, веќе разговарав со луѓе што работат во пошта и ми појасни како стојат работите. Инаку од амазон (amazon.de) безбедно е да се нарачува?

Во глобала безбедно е но зависи што и дали го испорачуват до МКД. Конкретно јас некои работи што ги немало или не ги испорачувале на .com и .co.uk сум ги наоѓал на .de или .es

Во глобала безбедно е но зависи што и дали го испорачуват до МКД. Конкретно јас некои работи што ги немало или не ги испорачувале на .com и .co.uk сум ги наоѓал на .de или .es
И јас така, најдов на .de што испорачуваат само незнам дали го праќаат со тракинг. Некои 2 години немам порачувано од амазон.

И јас така, најдов на .de што испорачуваат само незнам дали го праќаат со тракинг. Некои 2 години немам порачувано од амазон.

Standard-Versand (7-21 Werktage)
Internationale Express-Zustellung (2 - 6 Werktage)
т. е.
Standard International Shipping - No tracking (averages 18-32 business days)
Expedited International Shipping - No tracking (averages 8-16 business days)
Priority International Courier (averages 2-4 days)

tracking имаат само приоритетните порачки, оние за 5 дена.

Standard-Versand (7-21 Werktage)
Internationale Express-Zustellung (2 - 6 Werktage)
т. е.
Standard International Shipping - No tracking (averages 18-32 business days)
Expedited International Shipping - No tracking (averages 8-16 business days)
Priority International Courier (averages 2-4 days)

tracking имаат само приоритетните порачки, оние за 5 дена.
Значи ништо и тука може да ме заебат, а има опција за доплата за приоритетни? Неможам да најдам

Значи ништо и тука може да ме заебат, а има опција за доплата за приоритетни? Неможам да најдам

Има си одбираш каква достава сакаш дали за месец дена или за 5 дена. Конкретно амазон како амазон 99% не може да те зезне, можат тие селерите мада се решава и со нив али тегнења се.

Имаш tracking нешто од пратката? Преку која пошта ти е испратена пратката (DHL, UPS, China) затоа што:

Refunds are not available if you choose International Airmail as a shipping method and your order is lost. Also, refunds will not be issued until the returned packages are physically in our warehouse.
Ова преку која страна е?

imav poraceno naocari od ebay trebase da stignat od 16 oktomvri do 7 noemvri no zaboraviv na istat a sega e 8 noemvri mu pisav na prodavacot deka proizvodot ne mi e stignat, otvoriv slucaj do ibej, da se nadevam na nekoe resenie ili da se zboguvam od parite ne e nekoja golema suma 2.30 dolara e?

imav poraceno naocari od ebay trebase da stignat od 16 oktomvri do 7 noemvri no zaboraviv na istat a sega e 8 noemvri mu pisav na prodavacot deka proizvodot ne mi e stignat, otvoriv slucaj do ibej, da se nadevam na nekoe resenie ili da se zboguvam od parite ne e nekoja golema suma 2.30 dolara e?
Штoм си oтвoрил случaј пaрите ќе ти ги врaти, мoже првo дa пoбaрa дa пoчекaш уште еднa неделa.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

мислам на тоа што каснам 1 ден на 7 ми беше последен рок а јас пријавив денес на 8.

мислам на тоа што каснам 1 ден на 7 ми беше последен рок а јас пријавив денес на 8.
Тoa немa врскa, нa 7-ми не ти ни дoзвoлувa дa oтвoриш случaј, мoрa дa пoмине тoј дaтум

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Супер објаснето, ме интересира како да знаеме дали продавачот на другата страна е физичко лице или фирма? И како ќе бидам известен дека производот е стигнат и е на царина?
Па производите што ги нарачуваме се од интернет продавници..веројатно све тоа си е регулирано со кинески закони..ко кај нас шо е за трговски друштва законот.....за да отвориш продавница треба да регистираш фирма во судски регистер односно да формираш некое од видовите трговски друштва кое е наменето за да остварува профит нели :) данок како ќе лапа државата иначе :)) под тоа физички лица овдека се подазбира...роднини, пријатели од страна шо праќаат поштенски пакети дома...уствари луѓе шо не прават профит од пратката, за разлика од интернет продавницата. А за царината како стига и кај проверуваат не сум баш запознаен да ти кажам право..да оставиме на некој што веќе искусил па да каже точно процедура

Супер објаснето, ме интересира како да знаеме дали продавачот на другата страна е физичко лице или фирма? И како ќе бидам известен дека производот е стигнат и е на царина?

Зависи од каде порачуваш, на ebay и aliexpress 95% се физички лица со отворен paypal кои месечно за одредената заработка т.е извршените трансакции и плаќаат oдреден данок на државата а таа ги подпомага со предобри поволности поготово што се однесуваат на поштенската испораката се со цел да се подига економијата во државата и да се испорачуваат што повеќе производи надвор. Што се однесува до известувањето дали производот ти е стигнат или не зависи како ќе ти биде испорачан. Ако е препорачана пратка и сам ќе можеш да си ја следиш, ако е погабаритна ке ти пратат известување дека ти е стигната во пошта да идеш да си ја подигнеш. Ако е стока за царинење ќе ти пратат писмо од Пошта 2 или од Царинската управа дека ти е стигната пратка која подлежи на царинење итн. Ако е пратена по обична пошта постои можност и никогаш да не ја добиеш. Пак ќе ти кажам најмногу зависи од каде ќе биде порачана и како ке биде испратена.

Зависи од каде порачуваш, на ebay и aliexpress 95% се физички лица со отворен paypal кои месечно за одредената заработка т.е извршените трансакции и плаќаат oдреден данок на државата а таа ги подпомага со предобри поволности поготово што се однесуваат на поштенската испораката се со цел да се подига економијата во државата и да се испорачуваат што повеќе производи надвор. Што се однесува до известувањето дали производот ти е стигнат или не зависи како ќе ти биде испорачан. Ако е препорачана пратка и сам ќе можеш да си ја следиш, ако е погабаритна ке ти пратат известување дека ти е стигната во пошта да идеш да си ја подигнеш. Ако е стока за царинење ќе ти пратат писмо од Пошта 2 или од Царинската управа дека ти е стигната пратка која подлежи на царинење итн. Ако е пратена по обична пошта постои можност и никогаш да не ја добиеш. Пак ќе ти кажам најмногу зависи од каде ќе биде порачана и како ке биде испратена.
Кај нас лицата со отворен пејпел за одредена заработка т.е извршените трансакции и плаќаат одреден данок на државата а таа ги потпомага со предобри поволности - се во категорија Правни лица

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom