Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека неосновано се плука по одредени играчи овде. Прв пример ми е Лучич. Мора да разберете дека овогодинешниот тим на МЗТ Скопје е КАТАСТРОФА, а Лучич не е играч кој сам може да создаде разлика на теренот. Зошто лани не се плукаше по него? Затоа што играше со Гечевски и Чековски, двајца класа центри. Сега игра со Маринковиќ и Класен, па сега видете која е разликата. Плус во доста наврати сезонава на 5ка го играа Лучич, а тој воопшто не е 5ка. Он е одличен играч, ама треба да игра покрај добри соиграчи.

За Зивче и Шеховиќ се слагам, очај се. Класен е одбранбен играч, и според мене би можел да му користи на тимов, нормално со асални соиграчи и со асален тренер кој ќе ги искористи неговите квалитети и во напад и во одбрана. Пример Класен не е како Гече кој знае да изигра под кош и сам да искреира ситуација, ама затоа може да стави зицер во кош и да фати офанзивен скок. Кире е 4ка а повеќе оди надвор од рекет... Кога е таква ситуацијата нека работат ситуации каде ќе се отвара простор за шут од поле или тројка за Кире, како што правеа Станко и Гече и кај нас и во репрезентација.

Ама за сите овие работи да се поклопат треба добар тренер, добар тим, и уште пар други фактори кои МЗТ сезонава ги нема.

Ама за сите овие работи да се поклопат треба добар тренер, добар тим, и уште пар други фактори кои МЗТ сезонава ги нема.
Имаме тренер со доста голем потенцијал, нека гледаат малку на иднината а не да зимаат некој за 1 година па потоа повторно све од почеток да се гради.
Ете го Боби Митев сега, нека му дозволат уште од сега слобода да си бира и да игра играчи за кои он мисли дека треба да играат, нека го градат тимот околу него. Вчера видовме како со 2 тренинга под негово водство и негови замисли може да се игра добро во рамките на играчкиот квалитет, да не беа вчера одредени играчи ќе ги добиевме глатко црно-белите.
Секоја чест на Митев како издржи 40 минути да се дере како лудачина еј, се слушаше повеќе од Гробари и ФА. :icon_lol:

П.С. За тие што го напаѓаат Лучиќ се нереални пошто игра со магариња како Маринковиќ, Кире и сеуште неадаптираниот Класен кој има ненормални предизпозиции. Нека му го донесат Варда па ќе правиме муабет, со Варда во тимот не само што Лучиќ ќе игра добро туку и надворешните играчи ќе се разигруваат ради тоа што ќе се удвојува Хулк и ќе се отвара доста простор.
Диксон исто ќе се разигра, има квалитет се гледа.

Митев моρа да го остават пρв тρенеρ!!!
Маρинκовиќ κлоците ,нов центаρ во пρава смисла на збоρот,κласен е одличен дефанзивец има сκоκ и уште ќе напρедува κиρе може по неκоја минутκа да игρа.

Само 1 центар и се ќе се среди. Амерот е добар играч, само до сега немавме тренер да напраи акција за него, неискористен е

Имаме тренер со доста голем потенцијал, нека гледаат малку на иднината а не да зимаат некој за 1 година па потоа повторно све од почеток да се гради.
Ете го Боби Митев сега, нека му дозволат уште од сега слобода да си бира и да игра играчи за кои он мисли дека треба да играат, нека го градат тимот околу него. Вчера видовме како со 2 тренинга под негово водство и негови замисли може да се игра добро во рамките на играчкиот квалитет, да не беа вчера одредени играчи ќе ги добиевме глатко црно-белите.
Секоја чест на Митев како издржи 40 минути да се дере како лудачина еј, се слушаше повеќе од Гробари и ФА. :icon_lol:

П.С. За тие што го напаѓаат Лучиќ се нереални пошто игра со магариња како Маринковиќ, Кире и сеуште неадаптираниот Класен кој има ненормални предизпозиции. Нека му го донесат Варда па ќе правиме муабет, со Варда во тимот не само што Лучиќ ќе игра добро туку и надворешните играчи ќе се разигруваат ради тоа што ќе се удвојува Хулк и ќе се отвара доста простор.
Диксон исто ќе се разигра, има квалитет се гледа.
И јас сум за да остане Митев зашо преку кур од менување тренери. Само една работа не ми штима, а тоа е носењето играчи на Митев во “ерата“ на Сагадин, зашо тие двајца ги донесоа сите овие дрва сезонава. И “случајно“ или не од иста менаџерска агенција се... Лапаат некои проценти 1000000%, затоа и ги носат. Само ај, се надевам дека сега подруга ќе биде ситуацијата откако е главен тренер.

Диксон го немам гледано, само малце против Цедевита ама многу уплашен ми делуваше, ваљда дека прв меч. Едно е сигурно, ако не го биде Диксон ќе мора друг плеј да најдат, зашо Цвеле кај и да е ќе рикне и ќе се повреди. Исто центар МОРА да се најде, а да се избрка Зивче под итно.

Шо знам, по мене одредени играчи ќе заиграат доста подобро под водство на Митев, зашо знае да вади максимум од играчите. Проблем за странците може да биде тоа што Митев е малце чакнат во главата и има нервни испади на тренинзите и утакмиците. :D

И јас сум за да остане Митев зашо преку кур од менување тренери. Само една работа не ми штима, а тоа е носењето играчи на Митев во “ерата“ на Сагадин, зашо тие двајца ги донесоа сите овие дрва сезонава. И “случајно“ или не од иста менаџерска агенција се... Лапаат некои проценти 1000000%, затоа и ги носат. Само ај, се надевам дека сега подруга ќе биде ситуацијата откако е главен тренер.

Диксон го немам гледано, само малце против Цедевита ама многу уплашен ми делуваше, ваљда дека прв меч. Едно е сигурно, ако не го биде Диксон ќе мора друг плеј да најдат, зашо Цвеле кај и да е ќе рикне и ќе се повреди. Исто центар МОРА да се најде, а да се избрка Зивче под итно.

Шо знам, по мене одредени играчи ќе заиграат доста подобро под водство на Митев, зашо знае да вади максимум од играчите. Проблем за странците може да биде тоа што Митев е малце чакнат во главата и има нервни испади на тренинзите и утакмиците. :D

ајде толку време го чекавме митев на корнилото на МЗТ и ете го дочекавме , и не ни сакам да се менува , само да изигра паметно и да донесат некој добар центар , и да се разигра тимов малце , редно време ...И ЗИВЧЕ што побрзо да го избркаат , уште неможам да си поверувам дека игра прва постава пред Даме или Шехович

Кои играчи ги донел Митев пошто не ми се верува да имал он некаков удел пред Змаго ?

Инаку у право си за Митев што е чакнат у главата али кога ќе видиш секој успешен тренер е чакнат, само строго треба и тоа е тоа. Интелегентен е, ја разбира кошарката, живее за кошарката што повеќе треба... А и гарант не зима некоја дебела плата, бар така мислам.

Кои играчи ги донел Митев пошто не ми се верува да имал он некаков удел пред Змаго ?

Инаку у право си за Митев што е чакнат у главата али кога ќе видиш секој успешен тренер е чакнат, само строго треба и тоа е тоа. Интелегентен е, ја разбира кошарката, живее за кошарката што повеќе треба... А и гарант не зима некоја дебела плата, бар така мислам.
Заедно со Змаго де. Овие Цинцаѕе, ДеМјуник... 1500 евра мислам зима Митев.

ајде толку време го чекавме митев на корнилото на МЗТ и ете го дочекавме , и не ни сакам да се менува , само да изигра паметно и да донесат некој добар центар , и да се разигра тимов малце , редно време ...И ЗИВЧЕ што побрзо да го избркаат , уште неможам да си поверувам дека игра прва постава пред Даме или Шехович
Ма Шехович прв би го избркал. Има помала заинтересираност за кошарка од Харден што има за одбрана.

Металац со баκиќ и оташевиќ газат последниве κола,моρа да ги тепаме следно κоло

Наредни 2 утакмици мора да идат на победа, односно Металац дома и Игокеа гости. После тоа следи меч со Олимпија на гости кај што ќе не исташлаат, Цибона гости па Звезда дома, исто порази.

Првиве 2 ако не се добијат, ќе водиме битка на дното со Левски.

Металац моρа да се добија и една од игоκеа или олимпија,
па победа дома со левсκи и една од цибона или звезда сеκаκо аκо се земе добаρ центаρ и беκ,сезонава не е изгубена далеκу од тоа само да се донесат пρавите игρачи еве κρκа изгуби дома од цибона олимпија дома од металац можеме до 6 место,со лансκата еκипа фајнл фоρ без пρоблем

Металац моρа да се добија и една од игоκеа или олимпија,
па победа дома со левсκи и една од цибона или звезда сеκаκо аκо се земе добаρ центаρ и беκ,сезонава не е изгубена далеκу од тоа само да се донесат пρавите игρачи еве κρκа изгуби дома од цибона олимпија дома од металац можеме до 6 место,со лансκата еκипа фајнл фоρ без пρоблем

оваа година не глеаме победа на гости у АБА освен левски и металац евентуално :)

Еκстρа центаρ пρистигнува во аеρодρом муахаха :vozbud::vozbud::vozbud:
Ајде сподели[DOUBLEPOST=1415572648][/DOUBLEPOST]Потребен е квалитетен играч на позиција три на местото на Зивчевиќ. Од центрите Класен е страшен потенцијал има просек од 6,2 скока по натпревар. Маринковиќ пак е најдобар стрелец меѓу центрите со просек од 9,7 поени. Лучиќ како за капитен е катастрофа. Лесно да си добар покрај играчи како Гечевски и Чековски. Вака некако е изгубен. Кире е најлош од сите ама во предност е што е домашен играч. Класен и Маринковиќ се подобар избор од Лучиќ и Николовски. Статистиката е на нивна страна плус возраста и можноста да се надоградат со добар тренер.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom