Нормално е слабите девојки да се секогаш во мода... Постојано се на писти, како да не бидат.
А ако веќе збориме за вкус дали се во мода... Многу релативно. Секој си има различен вкус. Некој сака послаба со поголеми облини, некој сака попуничка со таман облини, некој сака I beat anorexia.
Да, попривлечно е ко ќе видиме девојка со стегнато стомаче, со убави гради и добро стегнат гз, ама глупо е да кажеме дека попуните не се привлечни. Од она што го имам на располагање околу мене, ФАКТ е дека многу од подебелите девојки кои ги знам имаат многу поубави црти на лицето и се многу попривлечни од ковчестите Fashion-tv-like.
Глупаво е и бесцелно е да се земаат примери ако Лима, Бандхен, Клум... Нив работа им е да бидат слаби и затегнати. Со тело заработуваат. Смешно звучи, ама така е.
Не ми треба мене девојка која на секој чекор ќе се мисли колку калории изела. Па ко ќе купува нешто од продавница да гледа енергетски вредности и макробиотички препораки...
На крај, има луѓе кои наследуваат покрупна конструкција на тело и тоа не може да се смени ниту со гладување, ниту со спортување, ниту со булимичност.
Барби остајте ја. Мрзи дебели девојки и ниски машки. Се прашувам само дали позади никот и се крие комбинација од двете работи што воопшто не ги сака.