UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Знам за сите тие работи но ова ми беше само за споредба, неправилно е исклучуван и Јуве а посебно Липи од разговорите за најдобри тренери. Човекот имаше 3 финалиња со ред и четвртата година доби отказ во февруари поради слаба игра во Серија А. Првото финале го изигра со Виали и Раванели и летото заминаа двата за следната сезона пак да стигни финале. За СП2006 со екипа потресена од калчоли да не правиме муабет.

Не сакам да го омаложувам Јунајтед но да читам споредби за Венгер,Пеп и Мурињо а да го нема Липи стварно не е во ред.
aa ok sorry, ne te sfativ. Se izvinuvam, prav si.

Абе добро али ипак е добар тактичар може не подобар од овие двајца што ги наброја али Гвардиола беше тој што го усоврши тики така системот ( што мене ми е лично досаден али се покажа ко ефективен), тој систем дефинираше една генерација на Шпанија Барселона па и светскиот фудбал. Го смени начинот на играње. И на Мурињо му требаше време додека да му најде слабост кога дојде у Реал на почеток губеше редовно од него.
Брат, мислам дека убаво објаснив погоре, Пеп има изградена одлична фудбалска филозофија , ги тера противниците да играат како тој ќе свири... меѓутоа ако некој му го најде лекот а видовме дека и Мурињо и Анчелоти му го најдоа чарето Пеп веќе не знае што да праи, односно нема план б, не знае тактички да го смени концептот т.е да понуди нешто ново и најчесто го јаде, го губи натпреварот а понекогаш и со дебакл во најмала рака.

Далеку од тоа дека е лош тренер или слично, мене искрено не ми се свиѓа, нит па ми се свиѓаше тоа апла пимплање со Барса и лигавење меѓутоа неможам да го спорам дека е тапа тренер.

Најголема грешка на Венгер е што не си отиде некаде 2007.

И кога читам некој што збори стварно преплет црева добивам.

Како сакате вртете ја,како сакам и јас ќе ја вртам,но Венгер е топ5 менаџери.

Па не може. Едниот има освоено ЛШ, другиот нема.

Црвена Ѕвезда,Нотигнем Форест,Астон Вила,Челзи,Хамбург,Марсеј,Стеауа...Имаат освоено ЛШ,значи поголеми клубови од Арсенал се.

Реално да праиме муабет не дека Арсенал немаше пари ( добро немаше 100 милионски буџети али далеку од тоа дека неможеше да си дозволи да купи топ играч) туку Венгер имаше преголема доверба у младите и тоа се покажа ко погрешен пристап.

Dovolno e da ti kazham greshka si. Ne poznavam menager koj ne saka kvalitetni igrachi vo timot. Venger MORASHE da igra so tie igrachi. Ako e taka kako sho vikash zoshto gi kupi Ozil i Alexis od Real i Barca ? Po tvojata logika trebashe da gi kupi brakjata Babunski. :)

Меси ли го сруши рекордов сеа?

Милан добри сеа за сеа, 1-0 водат. :icon_lol:

и ја еднаш да покакам за ривалите кога не играат у вто/сре

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom