Насилства во Македонија

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Дали некој има приметено, дека секогаш кога премиерот не е во државата има племенски бокс мечови по ЈСП???
Па вежбале со него бокс,па да видат во реална ситуација како ќе им иде.

Инаку,сметам дека многу почесто се дешаваат тепачки,ама само кога премиерот е надвор,или нешто друго крупно се дешава,се пуштаат во медиуми тие информации...многу почесто стига до МВР информации од таков тип,а уште повеќе,не ни стигаат,односно не се пријавуваат.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Па вежбале со него бокс,па да видат во реална ситуација како ќе им иде.

Инаку,сметам дека многу почесто се дешаваат тепачки,ама само кога премиерот е надвор,или нешто друго крупно се дешава,се пуштаат во медиуми тие информации...многу почесто стига до МВР информации од таков тип,а уште повеќе,не ни стигаат,односно не се пријавуваат.
Незнам мене многу ми е чудно, на пример пуштам вести...примерот бил на некоја средба надвор од државата блабла....вечерта инцидент во автобус тој и тој.

Мислам дека оваква поврзаност направи само Мирка Велиновска еднаш, таа спомна нешто во стил дека племињата ги користат овие ситуации за полесно да дестабилизираат.

А исто многу е сомнително што се случува во Ѓорче, бидејќи знаеме како се разгореа протестите за матурантот што го избодеа, така да како со сила да иницираат баш на ова место бидејќи ќе добијат побрзо разгорување.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Детали за големата тепачка во автобус на ЈСП: И машки и женски ги тепаа со токи од каиш

„Лага се информациите дека две групи се тепаа во автобусот на ЈСП. Јас бев очевидец на настанот и ви велам, дека три деца изедоа ќотек без никаква причина“
Очевидец заPress24 сведочи за хоророт кој вчера се случил во автобусот број 64 во ЈСП.
„Се се случи некаде во Карпош. Петнаесетина деца од албанска националност, меѓу кои имаше и девојчиња се симнаа и вториот на првиот спрат на автобусот и без никаква причина нападнаа три деца од Волково. Ги удираасо токите од каишите. Не ми се веруваше кога видов дека и девојчињата од албанска националност ги тепаа трите момчиња. Тие не можеа ништо да направат. Редовно се возам во овој автобус и ги познавам децата. Од Волково се. Албанците се од Никиштани. Ве молам превземете нешто. Постојано не терориризраат.
Кога дојде полицијата девојчињата се преправаа дека се повредени иако никој не ги удри“ - вели очевидец за Press24.
Во официјалниот полициски извештај стои дека вчера попладне, две групи малолетници се пресметале во градски автобус со број „64“, при што неколкумина од нив се здобиле со телесни повреди.

Тепачката се случила во 14 часот и 20 минути на булеварот „Партизански одреди“ каде што поради претходна расправија, настанала тепачка во која учествувале девет лица на возраст од 15 до 20 години. Тинејџерите си размениле боксови и клоци, а во тепачката четири лица се здобиле со тешки телесни повреди.

Против сите учесници во тепачката ќе биде поднесена прекршочна пријава.

Како бе редовно се случувало ова па уште им ќутите . Во Драчево не смеат да писнат, ама овде научени се дека ако напраат нешто 100 пати ќе им се врати.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Незнам мене многу ми е чудно, на пример пуштам вести...примерот бил на некоја средба надвор од државата блабла....вечерта инцидент во автобус тој и тој.

Мислам дека оваква поврзаност направи само Мирка Велиновска еднаш, таа спомна нешто во стил дека племињата ги користат овие ситуации за полесно да дестабилизираат.

А исто многу е сомнително што се случува во Ѓорче, бидејќи знаеме како се разгореа протестите за матурантот што го избодеа, така да како со сила да иницираат баш на ова место бидејќи ќе добијат побрзо разгорување.
Ма сеегде прават инциденти.Еве земи го Аеродром,како скоро чиста населба,каде имаш една голема навивачка група,и добар процент на уште една друга навивачка група.

Шпоните неколку пати правеа инциденти,за среќа никогаш не им тргна од рака иако беа 3-4 пати по бројни,сега се 10 пати по бројни во Хемиско од Македонците,а ниту еднаш,не се организираа ниту едната ниту другата група да ги нападнат и да им објаснат како стојат работите,туку тоа го правеа оделни деца/групи.

Зошто ? затоа што сите се партиски слуги,и мораат да слушаат.Немој само некој да ми пише во стил и што ќе се постигне со тоа,пошто од тоа размислување го исчистија цел западен дел,чаир,арачиново,сарај,а еве ги почнаа и навака да се шират,пример горно лисиче почна да се населува со шошони.[DOUBLEPOST=1415202362][/DOUBLEPOST]Да дополнам,женските деца им идат на курс за глума,гарантиран.Кога и да имаше тепачка во школо,они паѓаа во несвест,им беше лошо,доаѓаше брза помош,се викаа џандари,значи буквално филмови се правеа.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Класично етничко чистење се случува како во Косово. Зошто во Тетово нема проблеми???Затоа што им е „сихер„. Зошто во Струга и Кичево девата во македонските паралелки немат греење??? Затоа што треба да се намали нивниот број. Зошто сите населби во Скопје кои граничат со племиња се се почесто места на инциденит??? Затоа што од ден на ден ги поместуваат границите.
Тоа е тоа мислам дека ова треба да ни е јасно како бел ден а пред се ова треба да им е јасно на институциите кои што побрзо мора да донесат построги мерки за казнување на овие инцестни фаци кои матретираат недолжни деца и луѓе.
Срамота е тоа што е влезено во записникот дека се работело за тепачка, сигурно некој шошон го правел тој извештај но од друга страна зошто дремеле нашите полицајци. Факт е дека тие меѓусебе се штитат како сите да се од иста мајка родени (што и не е далеку од вистината) додека ние си вадиме очите меѓу себе.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Класично етничко чистење се случува како во Косово. Зошто во Тетово нема проблеми???Затоа што им е „сихер„. Зошто во Струга и Кичево девата во македонските паралелки немат греење??? Затоа што треба да се намали нивниот број. Зошто сите населби во Скопје кои граничат со племиња се се почесто места на инциденит??? Затоа што од ден на ден ги поместуваат границите.
Тоа е тоа мислам дека ова треба да ни е јасно како бел ден а пред се ова треба да им е јасно на институциите кои што побрзо мора да донесат построги мерки за казнување на овие инцестни фаци кои матретираат недолжни деца и луѓе.
Срамота е тоа што е влезено во записникот дека се работело за тепачка, сигурно некој шошон го правел тој извештај но од друга страна зошто дремеле нашите полицајци. Факт е дека тие меѓусебе се штитат како сите да се од иста мајка родени (што и не е далеку од вистината) додека ние си вадиме очите меѓу себе.
Да ама мене чудно ми е , не ли мислат дека утре ко ќе треба од таму да поминат некој друг ќе им го направи истото, и нека не се надеваат дека таму кај што се помалку можат да направат етничко чистење , не ваму од оваа страна на Вардар, баш спротивното се случува они се селат од овде.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.048
Поени од реакции
51.375
Дали некој има приметено, дека секогаш кога премиерот не е во државата има племенски бокс мечови по ЈСП???
да, да, стварно... користат прилики кога не е тука заштиникот на Македонците за да нападнат, иначе кога он е дома знаат убаво кој е газда и седат мирни.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Го познавам еден од нападнатите како прво. Како второ, на таа линија се возат 90% Албанци, дали мислиш дека две деца од 15 години и еден 19-годишен може да НАПАДНАТ10-тина Албанци, во автобус во кој секако и останатите патници се Албанци?
Трето, полицијата потврдила дека кај нападнатите не се најдени никакви палки и ножеви, што автоматски кажува дека напаѓачите ЛАЖАТ.
Четврто, кога си нападнат од некого (Албанците провоцирале по национална основа) и нападнале, ако се браниш тоа само во Македонја спаѓа во УЧЕСТВО во тепачка, а не САМООДБРАНА...
Петто, не е ни прв, а богами ни последен случај во кој Македонци добиваат ваква казна (знам и останати случаи) кога биле нападнати од поголема група Албанци. Чудно, обратното не важи.
Ако тројцата се македонци, од каде тогаш четворица се повредени?

Во никој случај не викам дека нема такви албанци кои едвај чекаат да се закачкаат, јас лично имав таква ситуација, мислеа дека сум македонец и почнаа да провоцираат, ми пуштаа светла на телефони, се смееа...

Поентата ми е што наивно е едговорноста да им ја префрлиме на несфатени тинејџери, кога целото општесвто ги тренираше да станат такви, да не зборам за власта. Што се прави за сзближување на младите? А е поделија неколку средни затоа што имало тепачки... Јасни показатели дека проблемот не се сака да се реши, туку се одложува секој пат. Со казнување на тинејџерите не се решава овој проблем.
Треба сериозен проект за зблужување на младите, средните училишта кои се поделија последните 15 год. Да се обединат, да има заеднички семинари, еден ден во неделата да биде ден на размена на ученици и професори.... Си има начини, проблемот е што нема војла.

Пак, ѕидовите не решаваат проблеми.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Не може да има заеднички семинари и да се зближуваме,кога провоцираат со знамиња,ваши песни рокнати до даска,кога се собираат како чопор и дремат пред врата само за да направат проблем,кога доаѓаат со блузони на навивачки групи.Јас лично не се замарам со ниту една навивачка група па не ми сметало тоа,но тие што се во тој свет,сфаќаат каква провокација е тоа.

Кај нас имаше семинар од МВР демек за зближување,и за чудо или не,бевме седнати повеќето машки,албанци и македонци,кои сме да речеме најватрени.И да видиш како збореа еј,абе злато деца,едниот нивен нај радикален,стана,вика,ние сме загрозени од Македонците,ги закачаат нашите девојчиња од клас,ги влечат за шамија,нас не закачаат,уплашени сме,сакаме соживот со нив,но македонците не сакаат да учат со нас.Јас на ова му се изнасмеав гласно и му реков секоја ти чест како глумиш,и потоа излеговме сите од таа просторија,ги оставивме глумците да глумат на уште по лоши глумци.

После можеби 1 недела,истиот тој,со уште 20тина негови верни кучиња,викнаа свои браќа од Сарај,кои дојдоа да се закануваат,но на крај си отидоа истепани,иако извадија рамбо нож.Кога се тргна накај нив,бидејќи нивните херои ни рекоа да не го закачаме повеќе овој пошто му го бил брат( а прв пат го видовме тоа дете) и они беа околу нив,се затворија во школо.

Со вас не се гради соживот,го знаеме тоа и јас и ти.Од цела генерација албанци кај мене,само со 1 сум во добри односи,ама детето се гледа дека е културно и е на мета на неговите,дури и од професори,ми кажуваше дека се затепал со еден од нив,не го пуштаа да пројде година и слични срања,зошто ? затоа што не размислува како нив.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.063
Ако тројцата се македонци, од каде тогаш четворица се повредени?

Во никој случај не викам дека нема такви албанци кои едвај чекаат да се закачкаат, јас лично имав таква ситуација, мислеа дека сум македонец и почнаа да провоцираат, ми пуштаа светла на телефони, се смееа...

Поентата ми е што наивно е едговорноста да им ја префрлиме на несфатени тинејџери, кога целото општесвто ги тренираше да станат такви, да не зборам за власта. Што се прави за сзближување на младите? А е поделија неколку средни затоа што имало тепачки... Јасни показатели дека проблемот не се сака да се реши, туку се одложува секој пат. Со казнување на тинејџерите не се решава овој проблем.
Треба сериозен проект за зблужување на младите, средните училишта кои се поделија последните 15 год. Да се обединат, да има заеднички семинари, еден ден во неделата да биде ден на размена на ученици и професори.... Си има начини, проблемот е што нема војла.

Пак, ѕидовите не решаваат проблеми.
Така е навистина, вината пред се е кај политичарите, ама вистина е дека не одат политичарите по автобуси за да тепаат деца, туку тоа го прават деца кои имаат родители, кои што треба добро да ги воспитаат.

Можеби ние се буниме повеќе, бидејќи ние сме тие кои сме најоштетени во ситуацијава. Вие сте оние кои тепате почесто, но не добивате казни за тоа, ние сме оние кои тепаме поретко, а добиваме казни и кога треба и кога не треба.
Ова највеќе им одговара на политичките партии од Македонскиот и Албанскиот блок кои се на власт.
Албанските партии продаваат некаков патриотизам, основан или неоснован, факт е дека сакаат да ги претстават Албанците како жртви и со тоа уште толку поттикнуваат омраза кај помладите исклучиво кон Македонците.
Однесувањето на МВР, само уште толку им дава сила на младите Албанци, а од друга страна ги ограничува Македонците, дури и да не смеат да се бранат во случај на напад.
Затоа и нападите од страна на Македонците се поретки, затоа што повеќето брзо се расчистуваат и завршуваат со големи казни.

Македонецот е сведен на ниво, да бара најосновно право во своја држава, полицијата да му гарантира безбедност или веќе ако не му гарантира, да го остави да се брани, а притоа да има фер казни и за едната и за другата страна.
Албанецот сака да влее страв и свесно да им покаже на другите дека на територијата каде што се мнозинство, не владеат закони. Може нема да изедеш ќотек, ама ако изедеш ќотек, ниту некој ќе те одбрани, ниту некој ќе одговара за тоа.

Лесно ти е тебе да кажеш политиката е крива за се. И ситуацијата да беше обратна и јас ќе ти го кажев истото. Ако ти сам си свесен дека не чини политиката на Албанските партии, зошто не изнесеш таков став пред оние од твојот етникум кои ги прават овие напади?
Албанските партии на секој митинг го нагласуваат Албанскиот национализам, Природна Албанија како што е модерниот назив за државата за која сонувате, ама вистина е дека се тоа го прават за да останат на власт. Кога ќе дојде момент да се одвоите од Македонија, они први ќе си отидат со украдените пари, заедно со нашиве морони продадени, и ќе не остават да војуваме и да скапеме во финансиската беда.

И Македонските партии имаат иста цел - ДА УКРАДАТ ШТО Е МОЖНО ПОВЕЌЕ ПАРИ.
Тие си се соработници едни со други, а тука ни глумат лудило дека всушност има опозиција и позиција. Каква опозиција, каква позиција, сите се на една страна и си го делат колачот...
На нив им одговара Македонецот да живее во страв и несигурност, затоа што ќе може да продаваат национализам и они. Балканот е познат по тоа што играњето на националистичка карта ти носи сигурна власт. Секаде е така во сиромашните земји.

Член од
13 декември 2011
Мислења
218
Поени од реакции
43
Има разни тврдоглавци, не им е гајле за последиците, еве погоре имаш снимка 5вс1 и човекот не се предава.
Тепачката можеби започнала 3 наспороти 5 , а во потоа се приклучиле други ?

Тоа не можеш да го разбереш од медиуми.
Извини вака ама што си по националист ? информативно

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Па, прашај бе пиле у партија:
- Зашто ВМРО веќе неколку години ги затвора очите и го игнорира сето она што го прават Албанците врз Македонците.
- Зашто сите присили, казни, давачки... важат само за Македонците?
....

Нема да продолжам, ама можам до утре да поставувам примери, преку кои е очигледно дека ВМРО го боли стапот за тоа дали Македонците секојдневно ќе бидат топовско месо.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Па тоа и му е целта на диктаторчето да не исели од сопствената држава ,на него и на блиските негови гајле им е они се обезбедени за наредните 100 генерации .

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

На врв Bottom