НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе да , ама неќев да ги споредам туку да кажам дека Коби ми е по комплетен играч од Џордан . Секоја чест и на двајцата ама Џордан и не го сакам толку многу пошто стварно да не биле тие играчи околу него немало да биде ни он тоа ( не викам дека он нема заслуга за титулите)

Па ниеден играч не освоил сам титула. Коби го имаше Шек покрај него, го имаше и Гасол од 2008 натака... Џордан ако играл со Шек којзнае што ќе се дешавало... :D

Па ниеден играч не освоил сам титула. Коби го имаше Шек покрај него, го имаше и Гасол од 2008 натака... Џордан ако играл со Шек којзнае што ќе се дешавало... :D

Ќе се степале :D

Абе да , ама неќев да ги споредам туку да кажам дека Коби ми е по комплетен играч од Џордан . Секоја чест и на двајцата ама Џордан и не го сакам толку многу пошто стварно да не биле тие играчи околу него немало да биде ни он тоа ( не викам дека он нема заслуга за титулите)

Погрешно размислување имаш..како на пример Џордан е многу пподобар дефанзивец од Коби и плус има подобар влез од Коби,и двајцата се страшни играчи но Џордан е дефинитивно најдобар на сите времиња и неспоредлив со било кој...плус во тоа време конкуренцијата беше страшно силна за разлика од 2000 нагоре, и се играше погруба кошарка..сигурно знајш за Detroit Pistons и нивната одбрана

Не сум баш убеден дека бил подобар дефанзивец од Коби. Тоа е можеби единствениот параметар каде Коби е за нијанса подобар, бар според мене.

Него вечер Лејкерс-Феникс, Коби пак 30+, стандард на Феникс им ебава мајки.

Погрешно размислување имаш..како на пример Џордан е многу пподобар дефанзивец од Коби и плус има подобар влез од Коби,и двајцата се страшни играчи но Џордан е дефинитивно најдобар на сите времиња и неспоредлив со било кој...плус во тоа време конкуренцијата беше страшно силна за разлика од 2000 нагоре, и се играше погруба кошарка..сигурно знајш за Detroit Pistons и нивната одбрана

да , и пак со таква одбрана не успеаа да ги запрат... The UnstopleBULLS...

http://bleacherreport.com/articles/...&utm_medium=referral&utm_campaign=programming

Може нема поени и достигнувања како Џордан, ама за разлика од него, поминувајќи низ секоја можна повреда, и пак се враќа подобар и подобар, 18 години во лига и пак е еден од најдобрите, без соменение го прави најдобриот НБА играч на сите времина. Бар за мене :)

Го разбирам твоето размислување но Стефан ти објасна најдобро дека е глупаво да се прават вакви споредби,плус и фактот што поминаа долги години одкога играше Џордан се заборави на неговата магија и затоа произлегуваат фаци што го споредваат со Коби и Леброн а е смешно за споредба кога ќе размислиш на целовкупните околности...

Џордан беше како пантер,монструм,психа,ѕвер и сите останати работи што ги имаат Коби и Леброн....плус Фил Џексон подобро се изјасни околку нив што е како е ,која е логиката ние да се прајме паметни тука?..си кажа дека Коби е поголем hardworker од Џордан,но Џордан е поголем лидер и капетан од Коби и подобро знаел што како кога ќе е небрано,нормално од почит чоекот не сакаше да кажи кој е подобар ама на сите му е јасно кој е и што е

Не сум баш убеден дека бил подобар дефанзивец од Коби. Тоа е можеби единствениот параметар каде Коби е за нијанса подобар, бар според мене.

Друга кошарка се играло во негово време затоа е заебано за споредба,Џордан беше 10 пати најдобар стрелец во НБА и тоа во страшна конкуренција каде се играше одбрана а не заебанции,тоа е страшно нешто каде никој никогаш нема да го достигни

Како да не бил. Џордан бил подобар и од Пипен во одбрана е сеа рачунај..
Подобар тројкаш може да се речи.. др искрено не ми текнува

пс Импресивно е Коби шо прај на 36год.. ама да не заборавиме колку рекорди сруши Џордан на 40+ години

Го разбирам твоето размислување но Стефан ти објасна најдобро дека е глупаво да се прават вакви споредби,плус и фактот што поминаа долги години одкога играше Џордан се заборави на неговата магија и затоа произлегуваат фаци што го споредваат со Коби и Леброн а е смешно за споредба кога ќе размислиш на целовкупните околности...

Џордан беше како пантер,монструм,психа,ѕвер и сите останати работи што ги имаат Коби и Леброн....плус Фил Џексон подобро се изјасни околку нив што е како е ,која е логиката ние да се прајме паметни тука?..си кажа дека Коби е поголем hardworker од Џордан,но Џордан е поголем лидер и капетан од Коби и подобро знаел што како кога ќе е небрано,нормално од почит чоекот не сакаше да кажи кој е подобар ама на сите му е јасно кој е и што е

Не не, не ме сфајќај погрешено. Како најдобар кошаркар мора да е Џордан, без никаква конкуренција. Можеби еве ЛеБронот ќе се доближи до него, ама многу тешко. Тоа што Џордан го правеше е неверојатно.

Велам дека Коби е најдобар, како....нз како да го речам тоа, батката никогаш не престана да ја сака кошарката. Никогаш не престана да сака да е најдобар. Прави апсолутно СЕ за да може пак да игра на топ ниво. Види му ја само физичката форма годинава, сув-исушен, ама отиде на таа игра. Му треба тоа за брзина за агилност. Џордан со исклучок на 2 пати во својата кариера, никогаш не требаше да менува стил на игра, ваљда пошто беше толку добар overall, али како поим за она што треба за да успее некој во НБА тоа мора да е Коби, затоа реков и претходно НБА играч :)

Според мене Расел Вестбрук има предиспозиции да биди Џордан но со добар тренер и секако психолог,според мене можеби најдобар играч моментално во НБА заедно со Џејмсот

Сеа ја изгледав Клиперс-Јута.. рано е во сезонава но искрено и тие 5% шо им ги дадов на Клиперси за да освои титула многу им се.. нема тим што толку зависи од 2 играчи во лигата.. ни оклахома..
Нешто слично ко Барса во моментот.. Нејмар и Меси ако напрат нешто арно.. ако не.. курац.. Никаков идентитет нема тимот.. Лоб Сити и Флоп Сити барем беа интересни

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom