Boom Shaka Lakka
Silence!! .. I kill you!
- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 10.933
- Поени од реакции
- 8.821
Катастрофа сме, посебно во одбрана, во напад стерилини, абе катастрофа .. незнам што треба да се случи да победиме денеска ..
Чао пријатно на човекот кој ве зеде ве напрај пак клуб со репутација и да ви се плашат, кој е само втора сезона тука и има сеуште некомплетен тим по негова замисла и кој ве издигна од буквално пепел? Уште сте во трка за скудетото, во ЛШ сте 2ри во групата а вие прва година после извесен период, и на првите 2-3 кикса тактички чао пријатно? Кој ќе ве води после Раниери ?Нападот е стерилен без Матија што да правиме
Шала на страна мораме со прва минута со класичен шпиц тактитката веќе е премногу провидна на контри преку крила крилата ни се отсечени не дишат ни Жервињо ни Флоренци.Торосидис нема никаков центар шут али не е до него што немаме подобар на таа позиција.Ако Руди продолжи со ваквии киксови чао пријатно никој не е поголем од Рома.
брат не тропај ..Нападот е стерилен без Матија што да правиме
Шала на страна мораме со прва минута со класичен шпиц тактитката веќе е премногу провидна на контри преку крила крилата ни се отсечени не дишат ни Жервињо ни Флоренци.Торосидис нема никаков центар шут али не е до него што немаме подобар на таа позиција.Ако Руди продолжи со ваквии киксови чао пријатно никој не е поголем од Рома.
Најде да ми каже човекот кој што го шутнаа со клоци човекот заради кој навиват и го шутнаа со клоци тренерот со кој доминраа во цела Италија.Чао пријатно на човекот кој ве зеде ве напрај пак клуб со репутација и да ви се плашат, кој е само втора сезона тука и има сеуште некомплетен тим по негова замисла и кој ве издигна од буквално пепел? Уште сте во трка за скудетото, во ЛШ сте 2ри во групата а вие прва година после извесен период, и на првите 2-3 кикса тактички чао пријатно? Кој ќе ве води после Раниери ?
Јас го шутнав? Ко така мило ми е јас сум Андреа Ањели.Најде да ми каже човекот кој што го шутнаа со клоци човекот заради кој навиват и го шутнаа со клоци тренерот со кој доминраа во цела Италија.
Знаеш на што мислам како клуб.А второ напишав Руди ако не си ја смени тактиката а не дека сакам да си оди али тоа е некој луѓе си ги вртат зборовите како што реков ако продолжи оваа криза за која мене не е оправдување поразот од Баерн па и Дестро што ми е омилен под ДДР нека си оди само Рома да победува и да го освои скудетото.Не лагам дедо да станам па да видам Скудето.Јас го шутнав? Ко така мило ми е јас сум Андреа Ањели.
Време само ништо друго.Знаеш на што мислам како клуб.А второ напишав Руди ако не си ја смени тактиката а не дека сакам да си оди али тоа е некој луѓе си ги вртат зборовите како што реков ако продолжи оваа криза за која мене не е оправдување поразот од Баерн па и Дестро што ми е омилен под ДДР нека си оди само Рома да победува и да го освои скудетото.Не лагам дедо да станам па да видам Скудето.
Па и Јувентус не е истиот после тој натпревар, поарно да не се случеше.Според мене од натпреварот со Јувентус како да гледаме друга Рома. Не дека е тоа баш причината ама после тој натпревар следуваше пауза и од тогаш како без желба се игра.
Последен меч што солидно го изигравме како што се сеќавам е против Сити.
За денешниот меч нема што да се каже посебно. Крилата ни ги затворија, бекојте(грците) лево и десно центар не поминаа. На двапати Торо шо стигна до позиција да центрира и се усра.
Првите 15 минути наполитанките не силуваа. Страшно!
Погодија пречка, имаа неколку 100% шанси, а ние и тие шанси шо ги имавме и тие ги покакавме.
Руди е тврдоглав со тактиката. Не секогаш успева таква игра како што тој форсира.
Калехон колку е смешен значи.
Да се преигра ...Па и Јувентус не е истиот после тој натпревар, поарно да не се случеше.
Сантон и Дармијан.Голман Перин пример и напагач било кој или да се играт тие што ги имаме.Ротирањето што беше на почетокот да продолжи колку тоа го дозволуват повредите и не само контриНајголем проблем за Рома во моментов е отсуството на квалитетни бекови. Тоа е и хроничен проблем, не сме имале квалитет на таа позиција уште од кога заминаа Кафу и Кандела.
Маикон во моментов е единствен што може да понуди некоја солидна игра како бек и Рома е поинаков тим со него на терен.
Кол е непостојан и нема некој офанзивен придонес. Дефанзивно е добар, но на утакмицата против Баерн се виде дека не е во доволно добра форма за да се држи на ниво против појаки противници.
Холебас засега разочарува, исто и Торосидис.
За формацијата на Руди да функционира, потребни се квалитетни бекови да сврзуваат напад со крилата и креативниот дел од средината. Како што реков со еден добар бек на теренот сме поинаква екипа, со два добри бека ќе сме одлични.
Стротман би требало да се врати наредното коло. Кастан и Астори за 2-3 недели. Со нив очекувам кревање на моралот во тимот, но сепак си останува проблемот со бековите. Со Маикон ќе истуркаме уште 1-2 сезони, се надевам и Кол да ја добие потребната мотивација и форма. Но ако мислиме за иднината, во јануари треба да се донесе барем еден бек и голман. Купувањето на голман зависи од тоа како Руди гледа на Скорупски, дали имаме иднина со него или е доволно добар само како резерва. Пропадна и зделката за Рабио, па нека ги искористат парите и времето и нека се посветат на тоа.
Засега има шпекулации за неколку играчи - Паскуал, Сантон, Дармијан, Адриано.