Ѕидна мапа на светот.. ентериер

• Креатор на темата Креатор на темата tomsaso
  • Време на започнување Време на започнување

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Ова мислам дека под ентериер спаѓа па ако не е тука преместете го модератори..

Сакам да наместам на ѕидот мапа на светот.. Треба да биде топографска со обележани планини во нијанси, и истовремено и да бидат и границите обележани на државите и барем главните градови.Тексот на мапата сакам да биде на англиски или македонски

Димензиите се прилично големи значи 2.1 метра на 1.3 метра..

Каде можам да најдам за да купам ваква мапа???

Најдов еден со принтерски студио се нафаќа да ми испечати таква карта за 2000 денари.. Проблемот е што не можам да најдам слика во висока резолуција што е и топографска и гранции што се обележани.. Значи да биди како од атлас картата..

Дали некој може да ми најде слика што ќе одговара на тие димензии за печатење, или пак да ми каже од каде можам да купам готова таква мапа?

Има сложувалка (puzzle) од Равенсбургер со мапа од светот, со тие димензии, од 9000 парчиња. Ама мапата е старинска.

и да најдиш толку голема мапа, би ти била многу поскапа него 2000 денари.
Тебе ти треба слика со многу голема резолуција.
Ова е најголемо што можам да го најдам како мапа од земјата составувана од сателиски слики
http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_.../File:Whole_world_-_land_and_oceans_12000.jpg

Ова мислам дека под ентериер спаѓа па ако не е тука преместете го модератори..

Сакам да наместам на ѕидот мапа на светот.. Треба да биде топографска со обележани планини во нијанси, и истовремено и да бидат и границите обележани на државите и барем главните градови.Тексот на мапата сакам да биде на англиски или македонски

Димензиите се прилично големи значи 2.1 метра на 1.3 метра..

Каде можам да најдам за да купам ваква мапа???

Најдов еден со принтерски студио се нафаќа да ми испечати таква карта за 2000 денари.. Проблемот е што не можам да најдам слика во висока резолуција што е и топографска и гранции што се обележани.. Значи да биди како од атлас картата..

Дали некој може да ми најде слика што ќе одговара на тие димензии за печатење, или пак да ми каже од каде можам да купам готова таква мапа?
http://www.3maks.com/Производ/588562/Свет-физичко-географска

http://www.3maks.com/Производ/588866/Свет-политичка-карта

Картите се со помали димензии од потребните, но јави се, можеби ќе можеш да се договориш за карта по желба

Види побарај по торенти, веројатно ке најдеш подобра верзија или провери дали оваа ти одговара бидејки е со прилична голема резолуција.
Еве ти скриншот на дел од мапата:
VoIugNe.jpg

Ако веќе бараш мапа во електронска форма за печатење, барај мапа во некој векторски формат. Така ќе биде сеедно во кои димензии ќе ти ја печатат и нема да се изгуби на квалитет. Би требало да се најде по интернет негде таква, по торенти-моренти и слични страници за споделување.

Би можело да се направи карта на светот при тоа да не се изгуби квалитетот при принтањето денеска има многу конвертори со кој може да се среди само малце пребарување на интернет или прашајте во некоа печетница или студио каде што изработуваат покани,реклами...И јас имав една ваква идеа ама не се реализира оти мислам ако се поставува веке како ентериер е многу подобро картата да биде на платно отколку изработена на хартија.При изборот на сложувалка од 9000 парчиња со карта на светот си доста ограничен а и самото време посветено за нејзино правење...цела вечнос :D

На годишна претплата на Нејшионал Џеографик списанието за сезоната 2010 ја даваа гратис мапата со слични димензии.
Инаку самата претплата некаде кај Божиќ чинеше само 15 долари за амерички пазар.
Провери на ибеј некој да не продава од тоа мапите.

http://shop.nationalgeographic.com/ngs/category/maps/wall-maps/world-maps#2&9004:A160&1&A160&true&sort=lowHighPrice

Види побарај по торенти, веројатно ке најдеш подобра верзија или провери дали оваа ти одговара бидејки е со прилична голема резолуција.
Еве ти скриншот на дел од мапата:
VoIugNe.jpg

Стара е

Јас мислев на Јужен Судан ... дефинитивно стара е.
не си мислел на Јужен Судан.
Јужен Судан не ни го има на сликата.

Промени во граници на мапана, во однос на денес како е, се:

- Црна Гора не е во Србија повеќе.

Ако сакаш ете ќе ги споменам и промените кои сеуште не се признаени во ООН а се реалност:
- Косово
- Крим
- Новорусија
- ISIS

(иако некои од овие не ни ги интересира ООН признавање)

• Ми се допаѓа
Reactions: 048

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom