Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Вака сега..
Имам една многу добра другарка, значи се дружиме нонстоп, пишуваме, све си кажуваме, и ништо не крие од мене.. Има и дечко, ама ми вика дека воопшто не го сакала туку онака само за авантура и било, и ми вика додека трае нека трае.. Онака ќе си се видат ќе си се смуваат и тоа е тоа..
Е сега проблемов е што се заљубив во девојчево пред месец и нешто.. Само го скривам тоа, не и го кажувам..

Некој да ми кажи да ми објасни, како да и кажам дека ја сакам, и дека сакам нешто повеќе да бидиме од другари.. И што во случај да ми речи ама јас те сакам како другар.. Пошто повеќето така би кажале (ја за другар те сметам, не за нешто повеќе бла бла)..

Фала многу.. И ако можи само сериозни одговори, пошто сериозен сум и сакам да биди нешто со девојчево..
Нема да и кажеш дека ја сакаш дур не бидеш сигурен дека ќе има поента :)
Ако и кажеш сеа може само да ја оттурнеш од тебе, нишо поише.
Ја би ти препорачала изненадно да ја извадиш надвор и да и кажеш дека или ќе праите нешто или нејќеш да се дружите толку интензивно зашо не ти одговара :D
Малце е брутал, ама притисокот може убаво да влијае ако нејќе да те изгуби од секојдневието. Без лигавења и молења, нејќеме лигуши :)
Кажи и по што си дошол, ако и одговара супер, ако не.. Чао пријатно.

Можно е.. Сум размислувал што можи да биди тоа со дечкото.. Што треба јас воопшто да правам кога ќе ми речи сакала да раскине.. Јас и викам да размисли пак, значи не и давам знаење дека сакам нешто со неа.. Мислиш дека треба да и напнам да раскини ?
Кажи и на заебанција : раскини му де , јас сум тука :)

Мислам дека има шанси да ме свиѓа..Нонстоп комплименти ова она ми дава.. ама незнам..

Да се видам со неа, ќе и кажам се.. или паа како да дознаам дали е заинтересирана за мене ?

кога ќе бидете заедно гушни ја малце да видиш како ќе реагира. Иначе било што да направиш пак ќе биде ист резултатот, она нема да те гледа со исти очи како порано, после тоа се крши работата или ќе и станеш дечко/мувач или ќе намалите со дружбата.

Кажи и на заебанција : раскини му де , јас сум тука :)
кога ќе бидете заедно гушни ја малце да видиш како ќе реагира. Иначе било што да направиш пак ќе биде ист резултатот, она нема да те гледа со исти очи како порано, после тоа се крши работата или ќе и станеш дечко/мувач или ќе намалите со дружбата.

Ајде, игри за мали деца. Типката ако има почит кон дечкото и кон себе, нема да одговори на тоа гушкање или комплименти, па макар и да го смета другарот за потенцијален иден дечко. Ако таа покажува знаци кон еден а е со друг, таа ќе се смета себе за недостоинствена. И баш може да ја изгуби почитта кон другарот, ако користи такви маалски детски финти за да опипа ситуација, додека таа има дечко. И затоа што ја става неа во незгодна ситуација, и затоа што она нема увид дали и колку е он уствари сериозен. Ако има сериозни намери, другарот по секоја логика треба да има и сериозен пристап, без разлика на последицата.

Хм, вчера нешто и вртев муабети за дечкото нејзин.. Ми вика и го сакам и го нејќам бла бла.. И и викам ама знајш остајго него имат други што те сакаат, не те заслужува тој.. Ми вика имаш право ама несакам да раскинеме пошто во овие 3 месеци многу работи се случија помеѓу мене и него, неможам тек така да раскинам.. После и викам абе даа ама еве сега некој што те сака да ти признае дека те сака како ќе реагираш ? Ми вика незнам несакам со никој ништо да имам, кој и да ме сака јас нема да се фатам со него, јас си го сакам дечкоми бла бла..

И многу ме нервира.. Еднаш ми вика го сакам, потоа ми вика не го сакам.. Еднаш ми вика не е убаво што е фатен со него, друг пат ми вика убаво е... А и типот е многу постар од неа,таа е 16, тој 25..

Хм, вчера нешто и вртев муабети за дечкото нејзин.. Ми вика и го сакам и го нејќам бла бла.. И и викам ама знајш остајго него имат други што те сакаат, не те заслужува тој.. Ми вика имаш право ама несакам да раскинеме пошто во овие 3 месеци многу работи се случија помеѓу мене и него, неможам тек така да раскинам.. После и викам абе даа ама еве сега некој што те сака да ти признае дека те сака како ќе реагираш ? Ми вика незнам несакам со никој ништо да имам, кој и да ме сака јас нема да се фатам со него, јас си го сакам дечкоми бла бла..

И многу ме нервира.. Еднаш ми вика го сакам, потоа ми вика не го сакам.. Еднаш ми вика не е убаво што е фатен со него, друг пат ми вика убаво е... А и типот е многу постар од неа,таа е 16, тој 25..
По ова, типката знај дека имаш чуства за тебе, и индиректно ти кажува дека нејчи ништо со тебе, со то шо кажува дека нескам со никој ништо да имам (мисли на тебе).

Единствена шанса ти е, да и речиш, извини ама појче не сакам да си пишуваме, да другаруваме, да ми кажуваш тајните, едноставно не сакам да комуницираме.
Ко че те праша зошто?
Речи и дека не веруваш во другарство меѓу машко и женско. И ако продолжите со исто темпо, големи се шансите да ти се појават чуства (значи не кажувај дека сега имаш).
И прекрати со комуникација, и да ти пишува после то биди краток во одговорите, као демек ради љубезност и враќаш. (добар сум, да, не, не знам)
Има две можности, едната е да почните нешто (самата да се подај), другата е да прекините секаков контакт. Во двата случаи поубо за тебе.

jas ne znam sto ocekuvas ti od 16 godisna tinejdzerka. ocekuvas serioznost??????? sigurno e ona so tipot poradi nekoja materijalna korist,a ti i sluzis kako ramo za placenje...

Со 16 годишна краставици ќе садиш? Батали.

напрај се камен и после што ти иди на памет тоа прави. подобро нема, и кога ќе се разбудиш ќе знаеш на што си :D

Ма дај молим те не си играј глупости . Не е сериозна , рачунај утре и да си со неа, пак ќе биде иста ко сеа , нестабилна .Не си ставај здрава нога у трње...
Мој совет , чувај ја ко другарка , ќе ти мести другарки барем :)

Пред 1год одев со едно дете ама за брзо време тоа заврши. После 3 месеци почнав да се гледам со друг кој уствари му бил другар, а јас незнаев. Одам веќе 8 месеци и се е во ред, нема расправии, се сакаме... но од како ќе излезат тие 2ца на кафе(а ретко се случува), дечко ми се однесува како да не сум битна, нема срце, злато.. се до другиот ден кога е се по старо. Имам праено муабет за ова ама тој викат дека се е океј, дека мене така ми изгледат, а не е така. Денес ми се случи така и незнам шо да му речам, се однесува ладно, рамнодушно. Дали сакат нешто да ми кажит т.е. да ме откачит со ваквово однесување или ??

Пред 1год одев со едно дете ама за брзо време тоа заврши. После 3 месеци почнав да се гледам со друг кој уствари му бил другар, а јас незнаев. Одам веќе 8 месеци и се е во ред, нема расправии, се сакаме... но од како ќе излезат тие 2ца на кафе(а ретко се случува), дечко ми се однесува како да не сум битна, нема срце, злато.. се до другиот ден кога е се по старо. Имам праено муабет за ова ама тој викат дека се е океј, дека мене така ми изгледат, а не е така. Денес ми се случи така и незнам шо да му речам, се однесува ладно, рамнодушно. Дали сакат нешто да ми кажит т.е. да ме откачит со ваквово однесување или ??
Зависи колку добри другари се...можеби чуствува грижа на совест дечко ти дека е со бивша на негов другар..ама па ти викам зависи колку се блиски они... пошо глупо е чуството да си со бивша на другар...јез да и на двајцата може да не смета ама ипак...но моменти се осеќа можеби како да го издал другар ми па затоа се понаша така...ама ипак се само кратки моменти така да не би требало да е нешто сериозно..не си праи проблем ако го немаш ...ако планира да те откачи ќе ти каже..ама па ќе ти кажам не си прави проблем ако го немаш ставрно..

Несериозно створение, па и што не знае што сака. Батали.

Си го луфтираш мозокот, онака, без потреба.

Знам дека нешто не е како што треба.. Цело време ми кажува некои изненадувања..

Заборавив да кажам дека со овеј што е фатена сега, фатена е колку да проба да го заборави тој што го сака сериозно.. Значи овејј сегашниов и е колку да го заборави предходниот...

Господ да чува....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom