Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Гледам статистика случајно Санчез 5 гола 2 асистенции, Ди Мариа 3 гола 4 асистенции а цела фама е за Ди Марија по англиските весници секое коло...Не дека Ди Мариа не е најдобар во Јунајтед ама и Санчез кај нас е клучен сезонава и ви ЛШ.
Инаку Санчез е 20 милки поефтин

Леле бе, леле. Бодче со мизерен манчестер. :pos: На онаа тешка неуиграност, на мизерен РВП, на тим без тренер и пак бодче. Па бетер од арсенал се бе. Леле, леле, леле. Одете сега чеекајте го да слета дресот од искомплексираниот. Боље од дрон е.
ЛВГ?
Леле бе, леле. Бодче со мизерен манчестер. :pos: На онаа тешка неуиграност, на мизерен РВП, на тим без тренер и пак бодче. Па бетер од арсенал се бе. Леле, леле, леле. Одете сега чеекајте го да слета дресот од искомплексираниот. Боље од дрон е.
ЛВГ?
Иначе да, личиме малку на арсенал, ама оној од 03/04

Гледам статистика случајно Санчез 5 гола 2 асистенции, Ди Мариа 3 гола 4 асистенции а цела фама е за Ди Марија по англиските весници секое коло...Не дека Ди Мариа не е најдобар во Јунајтед ама и Санчез кај нас е клучен сезонава и ви ЛШ.

Pa taka e posto tie tamu gi gledaat i utakmicite a ti samo statistika.

Глупи фаули се свиреа у корист на Ди Мариа тоа мене најмногу ме нервираше, очигледно има наметнато некаков авторитет пошо блесна за кратко време у Јунајтед.
Не дека дебелиот морон Дауд ја реши утакмицата, напротив, Хазард требаше подобро да шутира коа излезе пред Де Геа.

Глупи фаули се свиреа у корист на Ди Мариа тоа мене најмногу ме нервираше, очигледно има наметнато некаков авторитет пошо блесна за кратко време у Јунајтед.
Не дека дебелиот морон Дауд ја реши утакмицата, напротив, Хазард требаше подобро да шутира коа излезе пред Де Геа.
Па шо ако шутираше АзарД?
Сакате 2 гола од тој напад?
Океј.

Нормално дека ќе се крева фама околу играчот кој беше МОТМ на финалето ЛШ за разлика од некој што не ни дошол до финале. И плус играч на Манчестер е, поискомерцијализиран клуб е и исто така нормално дека нивни играчи ќе има по весниците за читаност без разлика во која конотација.

Нормално дека ќе се крева фама околу играчот кој беше МОТМ на финалето ЛШ за разлика од некој што не ни дошол до финале. И плус играч на Манчестер е, поискомерцијализиран клуб е и исто така нормално дека нивни играчи ќе има по весниците за читаност без разлика во која конотација.

не е нормално, завера е. за нешто .. не е битно шо. завера е

Таков беше критериумот другар од старт. За прв професионален фаул Рафаел доби жолт и мораше да тера така до крај. Инаку ќе му избегаше од контрола натпреварот и некоја страна ќе го пцуеше уште повеќе. :)

Таков беше критериумот другар од старт. За прв професионален фаул Рафаел доби жолт и мораше да тера така до крај. Инаку ќе му избегаше од контрола натпреварот и некоја страна ќе го пцуеше уште повеќе. :)
Не беше баш најдобар денеска Ди Мариа, и стварно многу фаули доби, неколку body check-ови, некои клизања кои баш и не се гледаат често свирени у Англија, ама океј.
Сепак, сами ја испуштија Челси утакмицата, највеќе заради тоа што се повлекоа назад.
Погоре го спомнав Хазард, поради тоа што веќе уназад 7/8 кола(и overall сезонава) е најдобар играч на Челси ама нема бекап статистика, ич среќа.

Ајдееее гледам некои фанови на Челзи се бунат за некои судиски одлуки..

Ова се само лесни начини да не се прифати резултатот. Да победеше Челзи немаше никој да зборува за некои од судиските одлуки.

Реален си е резултат, не ми се верува дека фб-во е полно со хејт за судијата. Можеби имаше пар одлуку кои што вреди да се разгледаат, ама реално судијата нема никаков удел во резултатот. Такви одлуки имало на сите мечеви, и се дел од фудбалот.

А и стварно не знам зошто некои го гледаат ова како неуспех на Челзи.
Имаше денови кога Челзи битни поени губеше на гостувања како Евертон,Тотенхем и слично..сега за сега во дуели со вакви екипи немаме пораз, а ги победуваме и сите мали екипи. Се додека не почнеме да губиме од екипи како КПР,Барнли,Сандерленд,Лестер и слично ја сум презадоволен доколку сите преостанати мечеви со екипите што се борат за ЛШ ни завршат нерешено.

На крајот на сезоната ако освоиме титула сигурно никој нема да земе да анализира меч по меч, туку ќе се земе севкупната слика, а таа до сега вика: Челзи нема пораз и има само 2 нерешени и тоа на гостувања во Манчестер. Реми > Пораз.

Ај бе не се вадете сеа на судии, ај ај...

Тоа ли беше муабетот на @HoT IcE ?
Да, мој е муабетот. Нема шо да се вадиме ние, нерешено, нерешено. Ако некој е кривец за резултатот тоа е одбраната што дозволи да прими гол во судиско продолжение, нешто што не ни е првпат сезонава, верувам ни последен.
Судиски одлуки вечерва беа на страна на Јунајтед, и тоа е факт. Чист пенал, безвезе црвен картон за Иванович и ред други глупости и никаков критериум. Ама коментирањево на судииве и вадење на нив е корисно исто како удирање со глава во ѕид. За да не рече дека не сум објективен сметам дека Оскар имаше чист црвен картон кој не го доби, ама пак зборам дека одбивам да го коментирам судењето.
И за крај секако, Манчестер заслужи да победи оти се македонски лавови и доминираа цел меч. Посед на топка, акции вриштеа од нивна страна, да не зборам за одбраната која беше перфектен цел меч. Апсолутно незаслужен резултат и Јунајтед беше доминантен, штета што не освои сите 3 бода.
к?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom