Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Утрвечер во 19:00 часот Вести на Сител. :cool:

Иначе го има некој гледано A Most Wanted Man, вреди за гледање?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Утрвечер во 19:00 часот Вести на Сител. :cool:

Иначе го има некој гледано A Most Wanted Man, вреди за гледање?
Tapa bil, i ja mu se mislam.

Nego, kje ima nekoj sto ke se soglasi so mene deka Blade Runner e maaaaaalkucka precenet za da go stavam vo temata na diskusija ili jok?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Go simnav i jas A most wanted man, ke bide denovive.

Patem, pustiv pregi Earth to Echo, za pasenje mozok, decki, so nekoi mali sci-fi elementi. Me zainteresira prikaznata, krajot tapa. 4/10

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај вака..

од обратен редослед:

Whiplash сеуште немал wide release. Го даваа кај нас ама не го гледав и епте ми е криво..

Nightcrawler само на вестивали се дава до сега.

Birdman почна да се прикажува минатава недела во САД...во само 4 фестивалли.

Foxcatcher: See Nightcrawler

Филмов на Бенедикт: Види Foxcatcher

Така да освен Gone Girl другиве оценки сигурно ќе се сменат кога ќе почнат десетици илјади луѓе да ги гледаат..а и да не се сменат, сепак на филмови што одвај 500 до 1000 луѓе ги виделе рано е да се бараат очекувања.

Ете и Интерстелар на некој фестивал го давале изгледа сигурно и тој има 9 на ИМДб :)

Ама with that said за сите од филмовиве сум hyped :vozbud:[DOUBLEPOST=1414189579][/DOUBLEPOST]Еј Foxcatcher најслаба оценка.. :(

Лошо е вака а филм што е базиран на вистинит настан кога знаеш како ќе заврши :/

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.914
Поени од реакции
11.284
Whiplash, една од најбесните песни на Металика, вајда ќе биде дел од саундтракот :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Лелеј на крајот најдоброто

Многу ми е криво што ја знам приказната (одприлика) на imitation game ,има потенцијал за многу добар филм ,е сеа зависи како е прикажано .

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Пилотот на Константин серијата очаен, полош дури и од трејлерот и сите најави. Бутање на некаков лош неадекватен хумор со просечно снимање и подпросечна глума.
Ќе се осети дури после колку Константин со Киану е потценет филм, а највеќе беше просечно отценуван поради тоа што режисерот (успешно)олицетвори/очовечи митски суштества како пред се "Сатаната" и Архангелите, и налета на јака критика. Овие моменти повеќето режисери ги одбегнуваат баш поради ваквите реакции.
Онтопик за серијава, може ќе се научат да глумат овие со тек на време од сезона у сезона, нешто редовно these days. (Чру блад, Вамп. дневници, Аро, Тин вулф итн.)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Константина филмот нема врска со стрипот, затоа се смета за тапа филм.

(а не дека и онака е ептен јак)

На телма го даваат Miss Congeniality...14 години подоцна Сандра Булок уште глуми машкоданка што јаде многу и ќе те претепа ако и се пуштиш (види: The Heat), добро бе Холивуд до толку немате грди девојки па мора да форсирате вакви дебилности ? Сандра Булок како пример за грда...а бе ајде..и после грдите девојки имале ниска самодоверба..па како да немаат кога треба да се споредат со Сандра Булок :ROFLMAO:

W

wicked_1

Гостин
@dragonsky , секој филм е скоцкан по одредена структура и си има категории елементарни за продуцирање. Па затоа структурата и базичните елементи на филмот треба да бидат тема на оцена и критика, не затоа што не се идело по стрипот / е ремикс / фали сцена / фалат ликови.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
@dragonsky , секој филм е скоцкан по одредена структура и си има категории елементарни за продуцирање. Па затоа структурата и базичните елементи на филмот треба да бидат тема на оцена и критика, не затоа што не се идело по стрипот / е ремикс / фали сцена / фалат ликови.
Филм што е базиран на нешто треба да биде true to the material.
Не можам јас да правам филм за Стив Џобс и да го облечам како генстер од гетото што пуши цигари и слично.

Или да правам адаптација на некоја книга и ликовите од книгата комплетно да ги сменам.

Сфаќам што сакаш да кажеш, затоа реков и ако го гледам stand alone филмот не ми беше ептен квалитетен. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Сам се побиваш со тоа што пишаш базиран. Знаеш колку паранормални хорори има БАЗИРАНИ на вистински приказни? :rolleyes:
Јас сум голем фан на филмот искрено и го имам гледано повеќе од неколку пати. Можеби сега да го гледам нема да ми е при срце толку, ама други денови беа тогаш. Исто така и играта ја обожавав. И затоа имав големи очекувања од серијава. Ликот на Константин ми се допаѓа, односно како го портретира актерот, ама серијата е прилично лоша. Its just bad writing. Нејсе, како stand alone филмот има шмек, а како екранизација на стрипот, појма немам - го немам читано.

Kajgana Shop

На врв Bottom