Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
^Им го вртев викат не не гаси

преферират турски серии им ја пуштив еднаш гот(1 цела сезона) ми рекоа дека било слично со величествениот ми викат се јаделе :(

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Јанко бурето порано имаше квалитетни емисии, у последните 4/5 години е ептен исполитизиран, знаеше да растегнува цели емисии за Триер, Кјубрик, Финчер и остала багра

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Каков хајп ме мава за Interstelar тоа е страшно. Очекувам да биде најдобар што сум го гледал во категоријата end of the world филмови.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ќе биде топ блокбастер но за мене Armageddon па и Deep Impact ми се ненадминливи.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Одисеја за Гравити е филмиште, институција. Гравити нема ни 5% од содржината на Одисеја. Али Gravity има убави силикици мора да супер филм XDXDXD
Дјуд, не ги споредував содржински двата филма, what the fucking fuck? :facepalm: Ме читаш ли ти мене? Реков дека за секој колку-толку квалитетен/успешен филм, има плејада негатори, кењатори и пењатори кои им ја множат со нула целата суштина, а дека такви чмарови има и за Одисеја 2001, што за поголемиот дел од филмско-ентузијастичнава членарина овде (да не зборам глобално) е ебан нон-сенс. А дека такви фаци чим постојат, дека не треба да ме чуди што има кењатори и за Gravity, као ти. Тоа ми беше целата ебана поента.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Пошто њот ќе се буни за спојлерот.
Tagline-от на Интерстелар е :

End of the world does not mean end for us (Или нешто у таков стил)

Така да не знам колку е end of the world филм (барем во споредба со оние на Тегла :) )

Ама 3 саата ќе трае бе..

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.917
Поени од реакции
11.290
Ах, јас кога пропагирам да не се мачите со филмови по 2000-та (како што гласеше една своевремена емисија) делувам негативно, мрчаторски и заостанато :(
Ајде...има и по нешто ретко вредно, пример Машинист...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ах, јас кога пропагирам да не се мачите со филмови по 2000-та (како што гласеше една своевремена емисија) делувам негативно, мрчаторски и заостанато :(
1990-2000 more likely :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.545
Jobs

Незнам зошто толку критики предизвика филмот во јавноста, мене ми беше сосема добар. Сега се разбира не беше некој филм од типот на блокбастерине, или пак онака да кажеш wow, ама сепак добар е за тепање време.

The Butler

Филмов почна одлично, супер се доловени моментите во ЕсАДе таму во 50-те, 60-те и 70-те години, само крајот ептен не ми се свиѓаше... го направиле демек "Гласајте за Обама затоа што е црн човекот" :facepalm:. Башка онака кога ќе ја видиш Опра на филм, колку и добро да одглумила жената, сепак не и личи, чудно ти е :icon_mrgr:. Филмот е претежно за маките на црнците во Америка, и онака на крај си реков "А замисли некој Индијанец да направеше филм за неговиот народ што претрпел од Американциве". И се разбира вакви филмови обично имаат највисоки оценки од критичарите... ама сепак се на се, добро филмче е(y)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Зш бе ,мене ми беше добар, доста интересна приказна и многу добар каст. Сеа малку спор беше, но мораше така.
И мене ми беше добар филмот, ама кај што беше спор па и крајот беше тотално како филмот да заврши на средина. Ако не си го гледал The Life of Others погледни го, слична тематика само многу подобар филм.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958

Kajgana Shop

На врв Bottom