Торенти (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата ErT
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
И јас имав сличен проблем, кај мене се кочеше уторентот и морав да му правам рестарт. Ова ми се случуваше на големи торенти над 20 гига. Инсталирав постара верзија на уторент и се среди.

Кај мене со 2.2.1 не се среди, а како што видов на многу други им се средило. Евентуално со уште постара верзија да пробам ама ќе видам

викаш дека и на пц и на лаптоп имаш проблем, значи не е хардот проблем ,кој провајдер си ако си близоо пробај дирекно со модем да одиш да видиш дали има проблем

T-Home optic 50/50Mbps имам

Проверив пак со SSD-то и истото се случува, само што тука на 135MB прекина наместо 128MB. Чудно е како не можам решение за ова на гугл да најдам, или тоа што на никој друг не му се случува, а јас на две различни машини го имам истиот проблем

Проверив пак со SSD-то и истото се случува, само што тука на 135MB прекина наместо 128MB. Чудно е како не можам решение за ова на гугл да најдам, или тоа што на никој друг не му се случува, а јас на две различни машини го имам истиот проблем

праша на форумот на уторент?

Со 2 различни машини ама твојот интернет од т-хоме што ти е така или не? ако е тогаш 100% е т-хоме проблемот.

Со 2 различни машини ама твојот интернет од т-хоме што ти е така или не? ако е тогаш 100% е т-хоме проблемот.

Да, две различни машини, на едната HDD+SDD, другата HDD. На сите 3 диска пробав истиот проблем, и двете машини се на T-home интернет. И јас го помислив истото ама ми нема логика, премногу е голема коинциденцијата со disk cache-от на uTorrent и bitTorrent. Плус кога го симнав 2.2.1. каде што disk cache беше 32MB, тогаш на 32MB си застана, а и кога самиот го накачував disk cache-от на преку 1GB тогаш и Download-от си прекинуваше на таа вредност. Не знам како рутерот или Т-home би можеле ова да го приметат и воедно да ме лимитираат

@OMGWTFBBQ направи hard reset на рутерот тогаш и види што ке биде.

Убеден сум дека не е до рутерот па не направив тоа, а и ме мрзеше да местам конфигурации потоа. Како и да е, ја пуштив денес NBA2k15 да се симнува што е 37GB, и бидејќи немаше сидери идеше со 100-500Kb/s, па комотно си ги помина тие 128MB, и еве сега преку 2GB се симнати и си нема проблем. После 10мин некаде DL брзината достигна и 2MB/s па пак си идеше ко што треба. Така да изгледа uTorrent можеби не е добро приспособен за јаки брзини(оптички) на почеток, после извесно време си нема проблем и со 6MB/s

А зошто рачно си подесувал Cache size? Кај мене од секогаш си биле овие сетинзи, па никогаш не сум имал проблем. Иако максимална брзина што сум ја користел била 20/20, но и тогаш и при полна брзина на dl/ul не сум имал disk overload без разлика на големина на торентот.

PS: стриктно uTorrent 2.2.1. Од 3 па нагоре е комплетно срање.

Јас го користам torrentz.eu... ти дава избор од неколку торент-страници да си го симнеш посакуваниот фајл. Ептен сум задоволен :icon_mrgr:, ти ги дава дури и оние фајлови кои ги нема на поголемиве торент-сајтови (Piratebay, KickAss, TorrentHound итн..)

ако има брз upload пробајте да најдете покана за приватен тракер. нема подобро од приватен тракер.
на јавен тракер торентите ретко траат повеќе од година дена. на приватен тракер повеќе од 90% од торентите се активни.
ако немате голема upload брзина има ефтини seedbox-ови од 6$ па нагоре, па нема да ви биде проблем да одржувате ratio.

ако има брз upload пробајте да најдете покана за приватен тракер. нема подобро од приватен тракер.
на јавен тракер торентите ретко траат повеќе од година дена. на приватен тракер повеќе од 90% од торентите се активни.
ако немате голема upload брзина има ефтини seedbox-ови од 6$ па нагоре, па нема да ви биде проблем да одржувате ratio.

IP Torrents е најдобриот приватен тракер, додуша само таму и уште на неколку романски имам профил. На ип торентс ти дава поени за торентите кои ги држиш на сид и кој подоцна можеш да ги замениш за аплоуд. И најлесно е да се воспстави сооднос.

Ако начекам покана ќе ви пишам :)

[DOUBLEPOST=1413458857][/DOUBLEPOST]
IP Torrents е најдобриот приватен тракер, додуша само таму и уште на неколку романски имам профил. На ип торентс ти дава поени за торентите кои ги држиш на сид и кој подоцна можеш да ги замениш за аплоуд. И најлесно е да се воспстави сооднос.

Ако начекам покана ќе ви пишам :)
Ваљда не си пробал други тракери затоа сметаш дека ИПТоррентс се најдобри. Има каде каде подобри од нив. ИП торрентс моментално е на црната листа на сите торент корисници. Беше утврдено дека админот продавал пизивници, банирал без причини итн.

Сака некој да помогне со качување на торент? Ми требаат seed-ери, а брзината на T-Home е ужасна (70kb/s) за интернационални држави. Ми треба некој од Македонија.

Ако сака некој да помогне, нека пише по ПП.

Сака некој да помогне со качување на торент? Ми требаат seed-ери, а брзината на T-Home е ужасна (70kb/s) за интернационални држави. Ми треба некој од Македонија.

Ако сака некој да помогне, нека пише по ПП.
Земи сидбокс. Во зависност од пакетот, има сидбокс и со 100 МБ/с. И не се толку скапи, има и неделни пакети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom