PsyTrance и неговата култура

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување
Од нашиве артисти ама буквално никој не ми прави мерак, но ги подржувам. Добро е што се обидуваат да ја шират сцената ако ништо друго!
Дури ни ова? :icon_lol:

PS: тракава цела треба да се ислуша.

Kсенчо е луд. На саем на журку ги гаѓа сс пластичну пуну чашу алкохол овија од обезбеѓење затој што журка заврши мноо рано и његоф сет мноо малко траја. А знаемо на што е сфе спреман луд нацист, ариефска раса : D Касандра најтмерс мноо јак албум
Најјаки његови траке на сфет су овија...
И двете под хитно да ги слушате!
Грешка сум сега видов , 2008 било тоа на саем пред нова година баш декември заедно со Exaile , а тракиве сега ги ставам да вртат !:vozbud:
Tоа ми беа раните почетоците скоро од 2007 почнав по журчињава , јбг толку ми се годините сега имам 21 :)

Сакаше пред некој дн поопширно да пишују за руски подем, за Парасенс, за мастер Золод(rip),али еве ск ке раштракам неколко добри руски траке...

Terminator - Scary Bouble
Psykovski - Golden green shit

Kindzadza - Surprise
CPC - Piter 25
Parasense - Ritual of drugs
Osom - Osmotrix
Fungus Funk - High feelings
Penta - Leave a message
Energy Loop & Morpho Voice - Im a program ( мноо добро VA )
Wing Ping - WIng pusher

Дооообри стфари, ислушајте ги кд имате време.
Руска стара школа позната по фрики звуци, тфистед псај евекти, луда бас линија. Сфе почна сс Аероденс, кои се поделисфа на Парасенс и диџеј X.P. Па после Висла Псајкофски кој заедно сс Лео Кинѕаѕа напраисфа крејзи мадафака дуо ОSOM. Искинасфа руси сс мноо добри компилацие порано.
De Ja Vu Records,Acidance Records, Vertigo,Osom music,Insomnia Records и мноо други издадесфа ептен добри цедеа.
Ke гу забраеше за малце, едну од омилени у детсфо, проект од Алекс(парасенс) и Псајкофски

Последно уредено:
Пента со неговиот првенец Pentafiles е еден од пионерите на потврдиот, потемен стил на транс со форест звуци пострашни ефекти и прелази.

Парва, кога го спомна Fungus Funk, и неговиот првенец (F People) ми е еден од омилените албуми од оваа сцена.

Интересно е што Parasense вадеа музика под неколку имиња, меѓу кои и Zolod и Terminator, иста багра под друго име.

Дури ни ова? :icon_lol:

PS: тракава цела треба да се ислуша.
Има добар build up, не е лоша траката но Dark Psy не е мој тип на музика. Не дека не уживам во трака-две но јас слушам музика со саати и ваквата музика не ми нуди доволно варијации за да ми го задржи интересот. Повеќе сум по Melodic/Psychedelic Goa. :)

Се регистрирав на Rutracker.org и симнав голема количина на FLAC и Monkey Audio фајлови. Имаат огромна колекција на тешки за наоѓање албуми од пред 15-20 години па се до ден денес.

Има добар build up, не е лоша траката но Dark Psy не е мој тип на музика. Не дека не уживам во трака-две но јас слушам музика со саати и ваквата музика не ми нуди доволно варијации за да ми го задржи интересот. Повеќе сум по Melodic/Psychedelic Goa. :)

Се регистрирав на Rutracker.org и симнав голема количина на FLAC и Monkey Audio фајлови. Имаат огромна колекција на тешки за наоѓање албуми од пред 15-20 години па се до ден денес.
Фул он гоа, се македонскo. Првата е партали трака.

Македонците се/беа врв во шуми. Уште еден артист, мое другарче. Ова може да биде ту мач за нечив вкус. :)

И моментално тоа што најдобро се извезува од Македонија, Егоритмиа..

^
Да се надоврзам на македонциве

Kala

Imaginart Sight

Encephalopaticys

Blisargon Demogorgon

Fobi

еве во моментов немам ни многу време... Јаки артисти имаме , то е факт :)

Видов од Принц сега дека имало и некои нови актови од Македонската сцена, јас бев активен на сценава токму во времето на Блисаргон, Енце, Имеџинери, Јуџиштира. Овие Фоби, Кала, Паганопат не ми се познати.
Како и да е, мило ми е што сеуште се прави македонски псај, од друга страна журките се драстично намалени.

Ја викам да оставам некој друг да стави Македонци, ама псај аудиториумов тапа, генерацииве исто тапа, а имаше еден период кога Ла Фабрик пред десетина години буквално секој петок/сабота крцаше од народ на журка.

Еве тука паѓа муабет, таман сега и за Македонциве збориме.
Иначе го памтам добро тој период на Фабрик, многу добро место за псај журки, а за даркпсај МКЦ беше измислено. И да, речиси секој викенд имаше журки, сега драстично намалено е.

Видов од Принц сега дека имало и некои нови актови од Македонската сцена, јас бев активен на сценава токму во времето на Блисаргон, Енце, Имеџинери, Јуџиштира. Овие Фоби, Кала, Паганопат не ми се познати.
Како и да е, мило ми е што сеуште се прави македонски псај, од друга страна журките се драстично намалени.

Еве тука паѓа муабет, таман сега и за Македонциве збориме.
Иначе го памтам добро тој период на Фабрик, многу добро место за псај журки, а за даркпсај МКЦ беше измислено. И да, речиси секој викенд имаше журки, сега драстично намалено е.

Не сум многу активен по журки и не пратам настани што од немање слободно време и други причини, ама и нема многу дешавки, не да нема многу туку нема ич. Порано може све и свашта доаѓаше на журка, збориме за тој период од пред десет години, а сега буквално ко да е замрено се. Еден период пред 5 години супер работеше Ритокс, беше лоцирано кај католичка. Таму ги имам најубавите спомени од целокупниот мој ноќен живот. Интимно местенце со стварно ок народ. Ми текнуе тогаш Атриомци го избација Укален и имаа гостување, секој понеделник и четврток таму киснев. А за даркпсај само Козјак. :)

Мислам дека и поради намалениот број на журки некако се оддалечив од трансот, во мојот случај сакав dark/forest најмногу. Ама некако и јас самиот еволуирав така се префрлив на други електронски звуци.

Во секој случај, сега да одам пак на транс журка пак ќе ми биде исто толку јако како и кога почнував да одам по вакви настани. Мило ми е сега што си преслушувам нешто од македонскиве артисти. Тие ми беа скоро и најомилени. Близаргон и атриом и тенгри, параматма мислам сите ги слушав на аларм фестивал во љубаништа. Еден од најдобрите лајнапи имаше транс стејџот.

Само малку тогаш бев изреволтиран за транс сцената во Македонија. Иако луѓето што одат по вакви настани, ете и по хардкор трансерите на опен аир журкиве, би требало да се поотворени, open-minded и да ги прифаќаат различностите на луѓето како нешто добро, често пати и јас и мои познаници беа исмевани или напаѓани вербално. Најчесто беа работи поврзани со луѓе кои се албанци или хомосексуалци. Можеби јас стекнав такво мислење или сум имал такви случки но тоа беше единственото лошо искуство. :)

Надосадна журка ми беше SUN Project на саем. Незнам зошто :D
И да фак е nitzhonot ... посебно дечките од типот “nitzhonot е сеа срањето - прогресив е за пички“ ?

Само малку тогаш бев изреволтиран за транс сцената во Македонија. Иако луѓето што одат по вакви настани, ете и по хардкор трансерите на опен аир журкиве, би требало да се поотворени, open-minded и да ги прифаќаат различностите на луѓето како нешто добро, често пати и јас и мои познаници беа исмевани или напаѓани вербално. Најчесто беа работи поврзани со луѓе кои се албанци или хомосексуалци. Можеби јас стекнав такво мислење или сум имал такви случки но тоа беше единственото лошо искуство. :)
Имаше многу помодарци кои одеа да бидат видени и да се пофалат дека биле на журка, не дека одеа за музиката и да си поминат убаво...

Јас престанав да одам кога почна периодот со Dark Psy / Progressive, само ролај бас и мењај семплови. BOOoooring!

Аууу, он ако се врати и јас се враќам тука![DOUBLEPOST=1414064879][/DOUBLEPOST]Има и на официјалната страна на digital psionics од десно, вади EP со 4 нови нумери за јубилејното 50 издание од куќава. Којзнае, може и албум ќе начекаме понатаму.

http://www.digitalpsionics.com/[DOUBLEPOST=1414064994][/DOUBLEPOST]Еве уште една, ми делува дека подомекнал во звукот, бајаги full-on делува. Ќе видиме.

http://www.youtube.com/watch?v=ORg-fmhLsaI&feature=youtu.be&list=UUsFVYLGq90Fxi9YH0ovWGWQ

Последно уредено:
Sesto Sento - Rollercoaster, cheesy Full-On ама ептен добро вози тракава.

За тие што ги интересира Goa пред неколку дена излезе нов албум на Shakta со стари траки издаден на Suntrip Records. Албумот е ОК но треба повеќе преслушување за да легнe, нема онакви траки кои по едно слушање знаеш дека ќе бидат класици.

Користи некој Foobar2000 плеер за музика? Јас пред некој месец прв пат го заменив Winamp со него за да можам да пуштам FLAC и Monkey Audio и сум задоволен. Има многу можности за кастомизација. Моментално сум тотал нуб и ми е повеќе минималистички конфигуриран да покажува слика на албум, спектрум, еквилајзер и плеј листа. На интернет гледав какви луди конфигурации има ама немам живци толку да го модифицирам, можеби понатаму кога ќе го поднаучам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom