PsychoalieN
Омлет мастеР
- Член од
- 12 јули 2009
- Мислења
- 1.703
- Поени од реакции
- 1.411
Далечната 1997, штета што ги задушија протестите во подземниот премин кај хотел Континтетнат. Таму и завршија.
Тоа утре не било протест туку само консултација, а дури и да е протест протест не се прави во 18:00...Јас утре ќе одам, ако видам помалце од 200 души, како што впрочем било на секој изминат протест на којшто сум била досеа, ќе и кажам фино лепо на државава да се ебе у гз, а не мене, и фаќам магла од тука.
Го читам одговорот на мојот пост и викам „конечно да се сложам у нешто со владе“, продолжувам надоле да читам и...Па да поспијат малце децава, знаеш студентски забави, журки. Кој ке ти стани на сабајле. Што те гледам и тебе чуден.
Таман си е во 18.00
Ем прошетани, ем наспани, ем свежи, ем за пред излегвање онака да се загреат.[DOUBLEPOST=1413910143][/DOUBLEPOST]
Што ти е крива државата ради студентите. Во некој филм имаш влезено дека студентите некаде менале нешто некогаш? Секогаш биле и ке бидат топовско месо и ништо повеќе. Не дека се глупи или паметни. Немаат доволно животно искуство и тоа е. Што би рекле лесно манипулативни лица. Како некоја наивна девојка на која некој фраер и ветува се и сешто додека ја легни, а таа пошто појма си нема од животот брзо брзо ги крева нозете. Сигурно барем еднаш си се нашла во таква ситуација
Како мислиш? Овој предлог ги тангира сите можни студенти во државава.А, ние вонредните надвор од сите закони сме изгледа.
Моментално во Слободен индекс се двајца без тројца . А и премногу се зафатени со нивните иницијативи.Тоа го реков одамна за Слободен индекс дека можат ама финтата е дали ќе сакаат.
Значи досега не ни знаевте дека СИ постои, ниту пак некој се заангажирал да им помогни во нивните инцијативи (најмладите во СИ се трета година факс), сега ги барате тие да ви организираат. Ги знам дечките и супер се сите, ама и тие се луѓе и неможат се да постигнат. Одете зачленете се во СИ и потоа помогнете во организацијата на протестот, оти моментално се премалку деца за таа работа да ја завршат.Не е екстерно, државен испит било.
И не гледам причина зошто Слободен индекс не би реагирале, освен и тие ако не се заедно со нашата ни мила влада.
Сега не можиме за се да се сложиме, ама ете и ова е некој почеток. Денес 10% утре 20%, по некоја година кога ке созрееш потполно како личност ке стигниме можеби до кај 70%. Најверојатно 100% никогаш нема да се сложиме пошто секојпат ке бидам постар а со тоа и поискусен од тебе. Јбг моите први се сетија да ме направат.Го читам одговорот на мојот пост и викам „конечно да се сложам у нешто со владе“, продолжувам надоле да читам и...
Баш студентите се тие кои можат и треба да сменат нешто во општеството, а како најсвеж и најблизок пример ете ти ги студентите од Србија пред 1 недела коа го окупираа Филозофскиот (ако не се лажам) факултет во Белград зошто им се зголемени трошоците и видоа не видоа ги прифатија нивните барања, да не праиме муабет за протестите во Јужна Америка што беа пред година дена или помалце.
Уосталом и овие денес што се на власт во нивните студентски денови протестирале пред Собрание, ама јбг они тогаш (а и уште се) беа паметни, а денешниве студенти или барем 70% од нив се пасивни и апатични...
ако се 200- ко ништо да не било, но ако се 2000 ќе треба некој да се подзамисли пред да донесе конечно решение за ваква глупост за тестирање на студентитеЈас утре ќе одам, ако видам помалце од 200 души, како што впрочем било на секој изминат протест на којшто сум била досеа, ќе и кажам фино лепо на државава да се ебе у гз, а не мене, и фаќам магла од тука.
е ова е точноа не овде некој завршил градежен ,природно математички или некој друг тежок факултет и ќе го служи овој неписмениов во палас за 100 евра плата.Тие изнакупија дипломи
My point exactly...ако се 200- ко ништо да не било, но ако се 2000 ќе треба некој да се подзамисли пред да донесе конечно решение за ваква глупост за тестирање на студентите
Големи се- си знаат ваљда дека треба масовно да излезати протестираат- наместо да ОРГАНИЗИРААТ: Собир и дисусија за екстерното тестирање на студентите
http://faktor.mk/archives/127995