Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
има ли нешто ново?
нешто штама- да не е затишје пред бура или можда само затишје?o_O
Се појавија други вести со кои што се замајува јавноста за да не мисли на секојдневните проблеми. На ова му помина возот, засега.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
има ли нешто ново?
нешто штама- да не е затишје пред бура или можда само затишје?o_O
Вонземјанци не посетија и за малку ебола, ама се испостави дека лоша ракија му дале у хотелот

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
IMG_229801952329769.jpeg Во среда во 18 часот ќе има собир на кој ќе се разговара за ова прашање. Собирот ќе биде кај споменикот на Св.Кирил и Методиј меѓу правен економски и филозофски/филолошки. Имаше на фејсбук слика една али од мобилен сум и нешто ме зеза така да покасно ќе ка ставам.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
18:00 :eek::eek::eek::eek:
Сите нормални протестираат дење, само овие организирале протест ноќе ебате шутраците ебате...
Требале покасно да го стават па директива у провод после да идеме...

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
18:00 :eek::eek::eek::eek:
Сите нормални протестираат дење, само овие организирале протест ноќе ебате шутраците ебате...
Требале покасно да го стават па директива у провод после да идеме...
Филолошки имаат предавања некои денови и до 8 навечер :D .

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
http://www.makdenes.org/archive/news/20141021/428/428.html?id=26648443

Ви кажа Големиот водач. Нема потреба од протести и од ништо, решено е веќе се.
Тие во данска ,британија и незнам каде имаат работни места и со средно школо 80 % кај нив после средно си се вработува ,а не оди да студира .Ние одиме да студираме со цел да идеме кај нив да работиме да видиме и ние живот ,а не овде некој завршил градежен ,природно математички или некој друг тежок факултет и ќе го служи овој неписмениов во палас за 100 евра плата.Тие изнакупија дипломи па сега ќе кажуваат немојте и вие :facepalm:.Ако има екстерно само ќе се зголеми побарувачката на бугарски пасоши и бегање од оваа држава .И така и вака ќе не избркаат само прашање на време е .Поздрав до премиерот и министерот за образование

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
@Bojan Van Buuren не е ова протест туку едноставно собир а поентата е дека луѓето имаат обврсли со факултет. Не се секирај, протестот сигурно ќе биде денски во работен ден. И не е ова организирано туку ваљда вид на иницијатива за решавање на проблемот. Јас се надевам ќе успеам да отидам.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Филолошки имаат предавања некои денови и до 8 навечер :D .
Ааааа оваа информација менува се...
До сеа мислев дека е глупост протест у 6 саат и дека нема да има никаков ефект ваквиот протест, ама штом ми кажа дека филолошки имаат предавања до 8 одма се се смени, дотолку повеќе што сега мислам дека протестов ќе одекне дури и до најдалечните краеви на светот...

Иначе дали тоа во видеото слушнав „не е здраво да се ставаат само 9ки и 10ки без разлика кој колку научил“ ?!
Шо демек ако отидам на усен испит и сум научил ко за да бранам магистратура професорот треба да ми каже „еј абе супер си научил и се тоа ама последната 10ка од квотата ја дадов на колегата пред тебе... еве иам уште фора 7ци да давам па ако ти одговара да ја пишам а ?“
А ако мислеле на тоа дека демек сите добиваат 9ки и 10ки без учење, нека дадат пример за тоа на било кој факултет од УКИМ...[DOUBLEPOST=1413902838][/DOUBLEPOST]
@Bojan Van Buuren не е ова протест туку едноставно собир а поентата е дека луѓето имаат обврсли со факултет. Не се секирај, протестот сигурно ќе биде денски во работен ден. И не е ова организирано туку ваљда вид на иницијатива за решавање на проблемот. Јас се надевам ќе успеам да отидам.
И дур се организираат вакви собирчиња за лаф муабет, еве го слушаш грујо дека уствари студентите ја дале поддршката за проектов...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
вие седете тука и прајте си муабет.
сигурно некој друг ќе протестира наместо вас.

Член од
30 мај 2014
Мислења
66
Поени од реакции
30
Најинтересно во целата ситуација е тоа што вели "Во јавната дебата министерството за образование доби подршка од студентите".Чисто ме интересира кои се тие студенти што дале подршка за ваква "Реформа".Оние преставници кои беа на средба со министерот сигурно се со партиски книшки од матичната партија на владата.Нормално дека ќе ја подржат секоја реформа каква и да е.ДА НЕ СЕДЕМЕ МИРНО ДА ГО ИСКАЖЕМЕ НЕЗАДОВОЛСТВОТО!ДА КАЖЕМЕ НЕ НА ОВАА ТИРАНИЈА И НИВНОТО СВОЕВОЛИЕ.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Премиерот ги ебе студентите у здрав мозок, па уште и вика дека ја има нивната подршка, е ако и после оваа изјава денес студентите не направат некаков протест каде ќе има барем 1000 души (што е малку, но за општество како Македонија пак е нешто) тогаш нема шо повеќе да се коментира и дебатира.

B

babsyy

Гостин
Јас утре ќе одам, ако видам помалце од 200 души, како што впрочем било на секој изминат протест на којшто сум била досеа, ќе и кажам фино лепо на државава да се ебе у гз, а не мене, и фаќам магла од тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom