Филолошки имаат предавања некои денови и до 8 навечер
.
Ааааа оваа информација менува се...
До сеа мислев дека е глупост протест у 6 саат и дека нема да има никаков ефект ваквиот протест, ама штом ми кажа дека филолошки имаат предавања до 8 одма се се смени, дотолку повеќе што сега мислам дека протестов ќе одекне дури и до најдалечните краеви на светот...
Иначе дали тоа во видеото слушнав „не е здраво да се ставаат само 9ки и 10ки без разлика кој колку научил“ ?!
Шо демек ако отидам на усен испит и сум научил ко за да бранам магистратура професорот треба да ми каже „еј абе супер си научил и се тоа ама последната 10ка од квотата ја дадов на колегата пред тебе... еве иам уште фора 7ци да давам па ако ти одговара да ја пишам а ?“
А ако мислеле на тоа дека демек сите добиваат 9ки и 10ки без учење, нека дадат пример за тоа на било кој факултет од УКИМ...[DOUBLEPOST=1413902838][/DOUBLEPOST]
@Bojan Van Buuren не е ова протест туку едноставно собир а поентата е дека луѓето имаат обврсли со факултет. Не се секирај, протестот сигурно ќе биде денски во работен ден. И не е ова организирано туку ваљда вид на иницијатива за решавање на проблемот. Јас се надевам ќе успеам да отидам.
И дур се организираат вакви собирчиња за лаф муабет, еве го слушаш грујо дека уствари студентите ја дале поддршката за проектов...