Легализација на инцест

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Европските кралски семејства и пропратната аристократија ќе завршат работа?:icon_lol:
Има примери каде се женат и мажат со мајки и сестри?
не сум знаел дај баш да видам (само не ми вади од 15 век податоци)

Во светот има 7 милијарди луѓе, ти најде 6 инцесни примери со кој треба да се оправда легализација на инцест??
А на пример дали си размуслувала како би и било на мајката кога нејзинот маж би ја дупел нивната ќерка? или како би се чуствувал таткото ако син му ја ебе мајката? или како би се чуствувале родителите кога синот би им ја дупел ќерката или брат на брата би му го цицал?
И вие инцесните исто како и педерите, мислите само на свое задоволство, минутаипол оргазам то е се шо ве интересира, а дали со тоа ќе му нанесете срам болка непријатност... на најблиските, на приателите - ич не ни помисувате.
Вчера зборевме за тоа каде се е легален инцестот низ светов. Се испостави дека речиси половина земјина топка правно го третира како дозволен. Сеа ти мене ќе ми мрчиш муда?

Дечкото побара пример. Доби шест примери.

Ја не сум ниту педер, ниту инцестоиден. Ти, од друга страна, со коментарите се истакнуваш токму како некој кој „мисли само на свое задоволство, минутаипол оргазам и то е се шо те интересира.“ Јас покушавам да се разберам - ти покушаваш да навредиш. Тоа е педерски.

Јас, еве два дена веќе, се мучам да ја опраам дискусијава и да ја сведам на аргументи, наместо на кукумјавчење и серење по постовите на форумските колеги.

До сега, освен делот со дегенеративно потомство, ниту ти, ниту било кој друг успеа да дае нешто плус. Само дефокусирање со педери, некрофили и педофили. Ко мали деца сте.

Европските кралски семејства и пропратната аристократија ќе завршат работа?:icon_lol:
не сум знаел дај баш да видам (само не ми вади од 15 век податоци)[DOUBLEPOST=1413884818][/DOUBLEPOST]
Вчера зборевме за тоа каде се е легален инцестот низ светов. Се испостави дека речиси половина земјина топка правно го третира како дозволен. Сеа ти мене ќе ми мрчиш муда?

Дечкото побара пример. Доби шест примери.

Ја не сум ниту педер, ниту инцестоиден. Ти, од друга страна, со коментарите се истакнуваш токму како некој кој „мисли само на свое задоволство, минутаипол оргазам и то е се шо те интересира.“ Јас покушавам да се разберам - ти покушаваш да навредиш. Тоа е педерски.

Јас, еве два дена веќе, се мучам да ја опраам дискусијава и да ја сведам на аргументи, наместо на кукумјавчење и серење по постовите на форумските колеги.

До сега, освен делот со дегенеративно потомство, ниту ти, ниту било кој друг успеа да дае нешто плус. Само дефокусирање со педери, некрофили и педофили. Ко мали деца сте.
Moри, оти не сфатиш дека секој човек има обврска да почитгува и води сметтка и за чуствата на своите блиски. То е семејство. Ако ти на пример му го пушиш на брат ти оти ви е убо а со тоа му го скратуваш животот на татко ти и мајка ти ги фрлаш во очај, ги изложуваш на потсмев на околината, им нанесуваш душевна болка дали ќе речеш “Шо ми е гајле бе јас си гледам за мене, ела брат туркај гаќи да ти го залапам“ Подолно поподло поненормално во едно семејство од инцест нема, влегва таткото дома и гледа жена му му го пуши на син им, внукот се жени со баба му и станува правно татко та татко му и му вели сега ќе видиш ти за сите години малтретирање, ќерката го зајава таткото а мајката чука на вратата од собата и вика “да не сте за кафе“ Не знам оти не можеш да ги сфатиш вредностите на едно општество.
E ceга веќе 3 дена трубиш за “легалноста“ на инцестот во светот, ај кажи од тој пола свет каде правно можеш да стапиш во брак со својата мајка или сестра?

Последно уредено:
не сум знаел дај баш да видам (само не ми вади од 15 век податоци)
Да де, дека со мајка/татко е инцест, а со прва братучеда не е.И ти си прав.
И дај кажи од кој век податоците се релевантни. Ако 15-ти не чини има фини податоци од 1-ви.

Взаемно согласни?!?
Да.
Полнолетно магаре?!?
Постар малолетник.
Зашо да мора магарето да биде полнолетно по човечки стандарди, или воопшто, немаат ист животен век ко луѓето.
Свесно копито?
Посвесно од сите човечки копита кои тврдат дека ебањето на мајка и сестра е ОК.

Да де, дека со мајка/татко е инцест, а со прва братучеда не е.И ти си прав.
И дај кажи од кој век податоците се релевантни. Ако 15-ти не чини има фини податоци од 1-ви.
е ај мајка татко и први брачеди дај листа
дали знаеш дека и аристократијата се венчава по цркви и општини нема за нив башка закон ако во државата или црквата е забранет брак со блиски сродници - нема да можат да се земат. Зато ти велам немој да ми даваш 15 век пошто тогаш царот можеше да го скрати за глава бискупот и да клај експресно нов и да биде венчан и мимо закон.

Moри, оти не сфатиш дека секој човек има обврска да почитгува и води сметтка и за чуствата на своите блиски. То е семејство. Ако ти на пример му го пушиш на брат ти оти ви е убо а со тоа му го скратуваш животот на татко ти и мајка ти ги фрлаш во очај, ги изложуваш на потсмев на околината, им нанесуваш душевна болка дали ќе речеш “Шо ми е гајле бе јас си гледам за мене, ела брат туркај гаќи да ти го залапам“ Подолно поподло поненормално во едно семејство од инцест нема, влегва таткото дома и гледа жена му му го пуши на син им, внукот се жени со баба му и станува правно татко та татко му и му вели сега ќе видиш ти за сите години малтретирање, ќерката го зајава таткото а мајката чука на вратата од собата и вика “да не сте за кафе“ Не знам оти не можеш да ги сфатиш вредностите на едно општество.
E ceга веќе 3 дена трубиш за “легалноста“ на инцестот во светот, ај кажи од тој пола свет каде правно можеш да стапиш во брак со својата мајка или сестра?

Мори, оти се праиш неписмена пред цел форум. Имаш дефиниција за инцест. Ако не ти одговара дефиницијата, потегни иницијатива да ти ја сменат, за да ти е полесно да изиграваш кловн пред неписмениве тука.

Инцест е сексуално општење меѓу луѓе од исто семејство или блиски роднини.

Мене, искрено, кур ме боли дали е дозволен или не е. Сигурен сум дека ако некој сака да си ја опне бабата, а бабата му се намести, сигурно нема законот да го консултира.

Околу глупавите обиди да ги релативизираш аргументите, како на пример „таткото влегува и те гледа како ја пупиш сестра ти“, подеднакво е неприфатливо (барем за мене) ја да улетам дома и да видам како мајка ми му го пуши на татко ми.

Ти по дома, ја плескаш жена ти пред ќерката? Им држиш свеќа на баба ти и дедо ти додека се пеглаат? Сигурно не им помагаш на брат ти и жена му околу нивниот секс.

Од каде тогаш си ги сметаш глупостиве што си ги напишал за валидни аргументи?

Аха, да - не ги сметаш - само глумиш кловн.

Околу глупавите обиди да ги релативизираш аргументите, како на пример „таткото влегува и те гледа како ја пупиш сестра ти“, подеднакво е неприфатливо (барем за мене) ја да улетам дома и да видам како мајка ми му го пуши на татко ми.

Ти по дома, ја плескаш жена ти пред ќерката? Им држиш свеќа на баба ти и дедо ти додека се пеглаат? Сигурно не им помагаш на брат ти и жена му околу нивниот секс.

Од каде тогаш си ги сметаш глупостиве што си ги напишал за валидни аргументи?

Аха, да - не ги сметаш - само глумиш кловн.
Значи инцесот не е општо прифатен, не туку така јавен и нормален, ете на пример излегваш вечер со друштво ти со сестрати, си се лапате ја фаќаш за за цицка и велиш “те сакам муце мое“, во сепарето седите твојата рака на нејзина бутина ја галиш пополека и повремено ја бакнуваш...
или во диско со мајка ти играте ја држиш за газ... излегувате заедно се држите за рака, гушнати во парк нежно се бакнувате..... ете ако си појќе за конзервативен инцест, не мора пред тато да ја ебиш мама, дали е тоа општо прифатливо? дали и со тоа не би му нанел болка на блиските?
твојата идеја за инцесна држава е неприродна неприфатлива. Дури и за отворени народи во свет инцеснитврски се шокантни, кога Вуди Ален почна да ја трти посвоенат ќерка па и ја зеде за жена тоа беше шокантно и вест која и ден денес се кажува, значи не е ни нормално ни природно, и то посвоена ќерка, инаку со твоите прикаски може и педофилија да се легализира нели Џери ли Луис беше оженет за 13 годишна прва брачеда? ете ти и инцес и секс со 13 годишни и брак дури, нели полански имаше секс со млади чупиња... ако земеш да копаш податоци ќе најдеш оправданије и пример за секаква настраност.

До кај си со листата каде е легален брак со мајка, татко, сестра, брат, први брачеди... дај го тој “правно легален инцест во пола свет“

Ајде и јас да се вклучам во дискусијата, иако ја читам и пратам од самиот почеток, од пред 2 години. Та јас ја отворив темата, а гледам повторно сте ја активирале. Све исчитав од почеток до крај. Сакам да нафрлам само неколку прашања и поенти поврзани со инцестот во едно опшество.

Инцестот законски забранет не е од сега, туку од многу одамна. Забранет е во време кога сексот нужно водел до бременост, сексуална заштита непостоела. Заштитата од несакана бременост се потпирала на билки, тревки и чаеви = бабини деветини. Абортусот непостоел. Поради тоа луѓето увиделе дека инцестот нужно води кон дегеративно потомство и го забраниле со широк опшествен консензус. Тоа подоцна така се прифатило и останало табу се до денес, со текот на времето на луѓето им се појавило морално гадење и одвратност кон инцестните парови бидејќи директно биле поврзани со ретардирано потомство и психо-физички деформации.

Денес е друго време и многу е поинаку, со сексуалната револуција и либерализацијата многу нешта и светогледи се изменија. Со измислувањето и воведувањето на контрацепцијата на широките народни маси во светот, аргументот за дегенеративно потомство отпаѓа во вода. За волја на вистината во 2014 година постојат милијарда и еден начин за спречување на несакана бременост, од кондом до абортус Така да тој аргумент држел вода порано, кога била воведена забраната, меѓутоа денес паѓа во вода со илјадниците начини кои во меѓувреме ги измислил човекот за да ја спречи несаканата бременост. Реално друг аргумент нема за да се задржи таа забрана за практикување инцест.

Реалноста е дека причини повеќе нема зошто инцестот да биде криминализиран, но има едно големо прашање што тука се поставува до каде сме спремни како човештво да одиме со декриминализацијата на инцестот. Бидејќи за све се иде чекор по чекор, така ќе биде и со ова.

После декриминализацијата ќе се постави прашањето за бракови помеѓу инцестуозните парови. Зошто инцестите да неможат да склопат брак ако тоа е волја на две возрасни и психички здрави личности? Лицемерно ќе биде на хомосексуалците да им се даде право на брак или граѓански унии, а инцестните парови да се изостават. Ако брат и сестра кои се во љубовна врска како услов за стапување во граѓански брак потпишат правен документ со кој обврзуваат да не зачнуваат дете до крајот на животот и доколку несакајќи им се случи такво нешто жената автоматски да подлежи на абортус. Дали во таков случај треба да се одобри брак?

По браковите ќе се постави една друга дилема, малку почуствителна. Ако веќе им се дозволи да стапуваат во брак без можност да имаат деца. затоа што нели тоа се две единки кои своеволно стапуваат во брак и се впушаат во сексуален однос. Зошто да не им се дозволи да посвојуваат деца? Некој баш тогаш ќе се најде и ќе каже зошто на малите сирачиња по домовите не им се овозможи да имаат старатели ? На нив им треба мајка и татко, крвното сродство не е битно. Ќе се јави некој што е про геј и ќе каже ако може двајца мажи да чуваат дете, зошто да неможат брат и сестра ? На крај краева на детето му требаат родители и љубов , грижа и да расте во добра средина. И така до бескрај ...

Така што да резимирам. Поентата ми е : декриминализацијата на инцестот ќе повлече еден мал милион други работи за кои што како опшество сеуште и незнам дали некогаш воопшто ќе бидеме способни да ги прифатиме и легализираме. Тоа ќе ја отвори пандорината кутијата и ќе предизвика ланчана реакција т.е домино ефект кој мнозинството моментално не го посакуваат. Но, хипотетички да кажеме ако сето ова законски се регулира и внесе во законска рамка, тогаш законот ќе мора на оваа група на луѓе да им обезбеди и заштита бидејќи со самото нивно вадење од под тепих ќе станат мета на опшествени напади и неприфаќање од околината. Дали тоа значи дека потоа ќе треба да се донесат и анти дискриминациски закони кои што ќе ги штитат нив ? Дали некој ќе се казнува ако јавно каже дека му се гади од инцестот ?

Подразмислете малце што се со себе како последици може да повлече декриминализацијата на инцестот и дали ние сме зрели како опшество такво нешто да прифатиме сега и како тоа се ќе се одрази.Ако сме спремни да ја тргнеме декриминализацијата тогаш ќе мора да бидеме спремни да прифатиме и други работи затоа што реално тогаш ќе немаме ниеден контра аргумент со кој ќе можеме да ги оспориме нивните барања. Така да остајте така како што е , гомното ако не го чепкаш нема да смрди.

Последно уредено од модератор:
Значи инцесот не е општо прифатен, не туку така јавен и нормален, ете на пример излегваш вечер со друштво ти со сестрати, си се лапате ја фаќаш за за цицка и велиш “те сакам муце мое“, во сепарето седите твојата рака на нејзина бутина ја галиш пополека и повремено ја бакнуваш...
или во диско со мајка ти играте ја држиш за газ... излегувате заедно се држите за рака, гушнати во парк нежно се бакнувате..... ете ако си појќе за конзервативен инцест, не мора пред тато да ја ебиш мама, дали е тоа општо прифатливо? дали и со тоа не би му нанел болка на блиските?
твојата идеја за инцесна држава е неприродна неприфатлива. Дури и за отворени народи во свет инцеснитврски се шокантни, кога Вуди Ален почна да ја трти посвоенат ќерка па и ја зеде за жена тоа беше шокантно и вест која и ден денес се кажува, значи не е ни нормално ни природно, и то посвоена ќерка, инаку со твоите прикаски може и педофилија да се легализира нели Џери ли Луис беше оженет за 13 годишна прва брачеда? ете ти и инцес и секс со 13 годишни и брак дури, нели полански имаше секс со млади чупиња... ако земеш да копаш податоци ќе најдеш оправданије и пример за секаква настраност.

До кај си со листата каде е легален брак со мајка, татко, сестра, брат, први брачеди... дај го тој “правно легален инцест во пола свет“
Никој не вика дека е општо прифатен.

Јас ти цитирав (во неколку наврати) извори кои документираат каде се' во светот инцестот е правно дозволив. Ама ти си неќеш да читаш тоа што не ти одговара, па како дебиливе по медиумиве, покушаваш да ја засмејуваш полуписменава нарајцана багра што одбива да се занимава со аргументи.

Еве ти пак: http://en.wikipedia.org/wiki/Laws_regarding_incest

Ти пишува за секоја од државите како и до која мера е правно регулиран. Пишува за мајки, сестри, братучедки, посвоени деца, пишува за премажување - преженување... Сепак, сето тоа се однесува на категоријата ИНЦЕСТ, која е многу концизно дефинирана.

Погоре, по 5-ти пат, пак ти пишав што е дефиниција за инцест. Ама, не - ти не сакаш да ја разбереш, пошто ќе те остави без простор за глупирање, па нема да можеш да се кловнираш по темава.

Ај уште еднаш: Јас не го поддржувам инцестот. Не се борам за негова легализација. Се борам за тоа идиотиве низ земјава да почнат да работат на разбирање на работите - посебно индивидуалните права на граѓанинот.

Разбирањето значи да пробаш да сфатиш зошто нештата се такви какви што се, без предрасуди, без табуа и без глупирање. Разбирање не е како папагал да повторуваш што кажале твоите авторитети. Разбирањето почнува со неселективно истражување.

Ама, нели, ти не покушаваш да разбереш - ти само сакаш да ти се смеат на финтите. Тоа, според мене, е многу инфантилно, поготово што ти ги знаеме годините.

Се испостави дека речиси половина земјина топка правно го третира како дозволен.

Никој не вика дека е општо прифатен.

Да не ти го хакнаа кајгана профилот??
или не памтиш вчера шо пишеше
дете, најголем број на држави го ЗАБРАНУВААТ инцесот или имаат правни мерки со кои го ограничуваат. Затворски казни се предвидени за инцесни врски во Германија, Канада, Шведска, Швајцарија, Нов зеланд, САД, Австрија, Италија.... цел напреден свет има санкции кон инцесни врски ... е да освен “мајка Русија“ тие дозволуваат слободно дедо да ја плеска внуката. Можжи треба нивен пример да следиме??

In Austria, incest between lineal ancestors and descendants and between full siblings is prohibited. It is punishable by up to two years in prison.

In Denmark, incest is sex between lineal ancestors and descendants and between full siblings. Sex with a descendant is punishable by up to 6 years imprisonment. Sex between siblings is punishable by up to 2 years imprisonment

In Finland, sexual acts between one's full sibling (but not half-sibling), ancestor or descendant is punishable from a fine up to 2 years in prison for "sexual act between close relative".

In Germany, incest is legally defined as vaginal intercourse between lineal ancestors and descendants (parents, grandparents, great-grandparents and their children, grandchildren, great-grandchildren) and between full and half siblings.[39] The penalty is a fine or up to 3 years of prison.

Article 345[44] of the Greek Penal Code as modified by Article 2, Paragraph 8 of Law 3625/2007[45] and Article 3 Paragraph 10 of Law 3727/2008[46] prohibits incestuous relations between relatives of both ascending and descending line, and between half or full siblings, and imposes (1) for the ascending relative (for example father, uncle, grandfather etc): at least 10 years imprisonment

Incest is illegal in the Republic of Ireland under the Punishment of Incest Act 1908,[48] which pre-dates the foundation of the state.Incest is illegal in Italy according to Article 564 of the Penal code and punishable from 2 to 8 years imprisonment

In Poland, incest is defined in Article 201 of the Penal Code as sexual intercourse with an ancestor, descendant, guardian, ward, brother, or sister, and is punishable by imprisonment for no less than 3 months and no more than 5 years.

Incest with a direct descendant or between siblings is punished by Romanian criminal law by up to 7 years in prison

Incest with a descendant or a full sibling is prohibited by law in Sweden

Article 213 of the Swiss Penal Code prohibits incest. Intercourse among siblings or other persons related by blood in direct line is punishable by up to three years imprisonment

Incest is illegal in Scotland,[62] England, Wales, and Northern Ireland. It is defined as sexual intercourse between a person and their parent (including adoptive parent), grandparent, child, grandchild, brother, sister, half-brother, half-sister, uncle, aunt, nephew or niece. It is punishable with up to two years' imprisonment

Under Canadian law, incest is defined as having a sexual relationship with a sibling (including half-sibling), child/parent or grandchild/grandparent while knowing the existence of the blood relationship. It is punishable by up to 14 years imprisonmen

In the United States the District of Columbia and every state have some form of codified incest prohibition

5 years imprisonment in Hawaii,[66] Utah (even for first-cousin relations),[66] Florida

10 years imprisonment in North Dakota, South Dakota, Wisconsin, and Minnesota

14 years imprisonment in California, Oregon, Washington, Alaska and Idaho

15 years imprisonment in Connecticut, Maryland, Delaware, Virginia and West Virginia

20 years imprisonment in Massachusetts,[66] New York, New Hampshire, Maine, Pennsylvania, and Vermont

25 years imprisonment in Kansas, Nebraska, Arkansas, Missouri, Oklahoma, Texas, Arizona, New Mexico, Nevada, Colorado, Wyoming, Iowa, Illinois, Indiana and Kentucky

Life imprisonment in Georgia,[67] Alabama, Mississippi, Louisiana, North Carolina, South Carolina, Montana and Tennessee

In New Zealand, incest is sexual connection between a parent and child (both biological and adopted), grandparent and grandchild (both biological and adopted), and full and half siblings. It is a defence if the person was unaware of the relationship at the time of the act. A conviction for incest attracts a maximum penalty of 10 years imprisonment.[79] Incest is the only sexual crime punishable by 7 years or more imprisonment that is not subject to the country's "three-strikes" law

Да не ти го хакнаа кајгана профилот??
или не памтиш вчера шо пишеше
дете, најголем број на држави го ЗАБРАНУВААТ инцесот или имаат правни мерки со кои го ограничуваат. Затворски казни се предвидени за инцесни врски во Германија, Канада, Шведска, Швајцарија, Нов зеланд, САД, Австрија, Италија.... цел напреден свет има санкции кон инцесни врски ... е да освен “мајка Русија“ тие дозволуваат слободно дедо да ја плеска внуката. Можжи треба нивен пример да следиме??
Шо сеа, срам те фати, па зема да цитираш, ама само она шо ти одговара? Cherry picking е срамота на твои години.

Кина, Бразил, Аргентина, Франција, Израел, Белгија, Холандија... Шо не ти се свиѓа кај овие држави што си ги испуштил од цитатот?

Луѓето во овие земји седнале, вкрстиле аргументи, дискутирале, се карале и се убедувале, па одлучиле до која мера ќе го легализираат инцестот.

Инцестот е многу поширока тема од „еби си мајката“. Имаш дефиниција - прочитај ја. Инцестот е суштински поразличен од педофилија и некрофилија. Со твоето навраќање на овие, освен што пиеш по некој кутар лајк, ништо не придонесуваш кон дискусијата. Само ја кочиш, пренасочуваш и релативизираш. Впрочем, исто како и дискусиите за останатите човекови права на форумов.

Ти како папагал, повторуваш едно исто. Ти не дискутираш. Ти не се побидуваш да разбереш. Ти само сакаш да си им забавен на копиљациве. Тоа е тужно.

Ја не ти викам дека треба ова или она да се направи. Не сум ни за Русија, ни за Турција, ни за Зимбабве. Ја покушавам да ти предочам дека во конкретниов случај, немаш асолен аргумент против правото на двајца возрасни, свесни индивидуи, со взаемна согласност да си се ебаваат во приватноста на својата спална.

Тебе може да не ти се свиѓа тоа (исто како што ни мене не ме привлекува чинот) ама немаш право да им се мешаш во нивните одлуки, поготово ако не можеш да најдеш рационален, издржан аргумент против.

Еве, уште го немаш.

Кина, Бразил, Аргентина, Франција, Израел, Белгија, Холандија... Шо не ти се свиѓа кај овие држави што си ги испуштил од цитатот?
САД, Канада, Англија, Германија, Италија, Шведска, Швајцарија, Австрија, Нов Зеланд... законски е забранет инцест во најголем број случаеви казнив со затворска казна а некаде и доживотен затвор. И таму седнале размислиле и решиле дека е то болна работа и треба да се санкционира.
Али пази сега, ни вио Кина ни во Франција ни во Бразил ни во Германија ЗАКОНСКИ И ПРАВНО нема да се признае инцесна заедница, нема брак, државите не признаваат ЛЕГАЛНА форма на таков однос. Во Холандија е “Спермосвај ја баба ти колку сакаш дома али не се појавувај со неа пред матичар“
Значи само на ниво на пикање на пенис во вагина е легален и ти сега сакаш да отвориш длабоко филозофска тема дали е во ред да сврши чоек во мајка му или да му го напика вујко му? ќе даваш податоци, ќе цитираш поезија....
Инцест е изрод и во Франција, само шо нема да те затворат ќе ти речат прај шо сакаш, на тоа ниво те третирраат во Франција, државата крева раце од такви случаеви не им дава своја државна легална форма, не ги става во рамки на државна и општествена заедница, во тие земји кој ги поочи само правно ти велат “Оди еби си мајката“ (и не очекувај од нас ништо повеќе)

е ај мајка татко и први брачеди дај листа
дали знаеш дека и аристократијата се венчава по цркви и општини нема за нив башка закон ако во државата или црквата е забранет брак со блиски сродници - нема да можат да се земат. Зато ти велам немој да ми даваш 15 век пошто тогаш царот можеше да го скрати за глава бискупот и да клај експресно нов и да биде венчан и мимо закон.
Од кога инцестот е венчавање во црква на луѓе со крвно сродство? Јас мислев дека е сексуално општење меѓу истите, она знаеш, сексање, плескање,дупење. Како сакаш кажи го. Не ја гледам улогата на црквата во истот. Освен, ако не е локацијата.

Во право си за царот. Он бил законот тогаш(ова малце искарикирано е) и следствено дозволен бил инцестот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom