leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Ајде бе Владе ако е лесно дефинирај, само не од типот кој го правиш постојано оти е вратата е врата дефинирајМногу лесно бе Леандра, многу лесно.
Ама ај нека ти текни пошто ти ете не спаѓаш во поддржувач на вемеро што значи спрема тебе дека не си плод на инцес па најверојатно си психофизички здрава.

Ајде идеме на штетно и нештетно да побиваме. Штетно е и алкохолот нели? И цигарите? И психичка тортура? И дишење воздух од Макстил? И дишење ауспух од еко 0 возила?@мкд владе
Зошто би направиле поделба на нормално и ненормално? Подобра поделба би била на штетно и нештетно.
Откако би одредиле дали инцестот е штетен следно прашање е дали таа појава може и треба да се сузбива со легислатива што е многу важно прашање, а никој не го чепна. Законите не се решение за секоја штетна појава во општеството.
И од кога дефиниравме дали се овие казниви дела?[DOUBLEPOST=1413833414][/DOUBLEPOST]
Тоа велвет тоа е муабетотНормално дека не може единствено на логиката да се потпираме, ама во случајов само тоа и ни останува - затоа што никој уствари и не се залага за активно прифаќање на инцестот. Овде, колку што јас сфатив, имаме покушај за дискусија, строго теориски и информативно. Во таков случај, јас лично одбирам да го тргнам на страна целиот негативен распон на емоции кои темава ми го предизвикува и да резонирам на поинаков начин.