- Член од
- 15 јуни 2014
- Мислења
- 314
- Поени од реакции
- 299
Може подетално нешто за ова? Каде се плаќа? Колку % е?Не заборавај данокот да си го платиш во бугарија.
Може подетално нешто за ова? Каде се плаќа? Колку % е?Не заборавај данокот да си го платиш во бугарија.
Штом има двојно државјанство двапати нека плаќа.Не заборавај данокот да си го платиш во бугарија.
Озбилен си ти? ...........Штом има двојно државјанство двапати нека плаќа.
Еднаш бидејќи се членка на еу па сите цени им се со пресметан ддв а вторпат кај нас плус царина
Ако не си го платиш данокот тешко тебе. И таму и тука да си го платиш. А на банкомат неможеш да внесуваш пари, за да ставиш на сметка у банка ќе ти земат провизија.ќе внесувам на бугарската картица, баш бев досаден во банката во Софија, се ја прашав вработената,
ми рече можам од македонија да подигнувам пари од било кој банкомат,
од македонија можам од сметка во бугарија да си префрлам пари- е сега сето тоа провизија чини,
незнам дали прашав и немам многу искуство со банкомати, дали мози покрај тоа што ке подиднувам пари во македонија од банкомат, да внесувам на бугарската сметка.
а за paypal нема врска ип адресата, од каде сум што сум, треба бугарска кредитна-дебитна картичка, и тел број бугарски. а сето тоа го имам.
еееи ако ме разбери министерот за финансии, ке ме апсат бре, ако го прочита ова што го пишав- македонски државјани не смеат да имаат сметки во други банки надвор од државата хихихихи па нели имам двојно државјанство
Добро а каде се плаќа тој данок? Колку % е? Има некој некаква информација или? Пред 3 дена направив Пејпел и го верификував, а денес ми стигнаа 300 долари и се мислам дали да ги повлечам, што да правам?Ако не си го платиш данокот тешко тебе. И таму и тука да си го платиш. А на банкомат неможеш да внесуваш пари, за да ставиш на сметка у банка ќе ти земат провизија.
кој данок и зошто данок?Ако не си го платиш данокот тешко тебе. И таму и тука да си го платиш. А на банкомат неможеш да внесуваш пари, за да ставиш на сметка у банка ќе ти земат провизија.
Мајсторе на ганчо нема да му избегаш а и за донации ќе ти земат данок ич да не се секираш. А ако не им го пријавиш ќе ти лупнат европическа глоба.кој данок и зошто данок?
не е битно дали ќе подигам пари, битно е да имам full PayPal- да можам да примам донации
anyone?Дечки знам дека пред неколку страни беше споменато ама не можам да го најдам
Како да наместам на пејпал да ми наплаќа во долари наместо во евра? Наместив примарна валута во долари, комплетно ги исклучив еврата од пејпал, но сепак ми наплаќа во евра? Не е голема разлика ама на долг рок и на повеќе нарачки ќе направи разлика
Зависи до страната каква валута сака да прима, таа автоматски ти ја конвертира.anyone?
Значи се зависи од страната, јас не можам да сменам да наплаќа во долари?Зависи до страната каква валута сака да прима, таа автоматски ти ја конвертира.
Ти можеш да плаќаш во долари али пак ги конвертира, и исто ти се фајќа...Мислам дека неможеш да менуваш валута.Туку ако ставиш пари на твојата сметка како евра тогаш ти се креира нова валута EUR.Значи се зависи од страната, јас не можам да сменам да наплаќа во долари?
Да ја отворив, денес, бугарската картица ја прифати нема проблем, проблем имам на страната на банката не ја дава трансакцијата целосен опис кој ми зеде 1,5 евро за потврда на картицата, но пишува дека може да потрае некое време, ми треба бројот да излези за да ја верифицирам картицата.Читав мислења назад и ништо не разбрав....значи дали може сега да се подигаат пари преку словенски пеј-пал? Пишува дека имало проблем и биле блокирани...
@R.1 дали почна да работиш со новиот акаунт преку бугарија и дали функционира?