PayPal (официјална тема)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не заборавај данокот да си го платиш во бугарија.
Штом има двојно државјанство двапати нека плаќа.
Еднаш бидејќи се членка на еу па сите цени им се со пресметан ддв а вторпат кај нас плус царина

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Штом има двојно државјанство двапати нека плаќа.
Еднаш бидејќи се членка на еу па сите цени им се со пресметан ддв а вторпат кај нас плус царина
Озбилен си ти? ...........

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
853
Поени од реакции
598
Дечки знам дека пред неколку страни беше споменато ама не можам да го најдам

Како да наместам на пејпал да ми наплаќа во долари наместо во евра? Наместив примарна валута во долари, комплетно ги исклучив еврата од пејпал, но сепак ми наплаќа во евра? Не е голема разлика ама на долг рок и на повеќе нарачки ќе направи разлика

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
ќе внесувам на бугарската картица, баш бев досаден во банката во Софија, се ја прашав вработената,
ми рече можам од македонија да подигнувам пари од било кој банкомат,
од македонија можам од сметка во бугарија да си префрлам пари- е сега сето тоа провизија чини,
незнам дали прашав и немам многу искуство со банкомати, дали мози покрај тоа што ке подиднувам пари во македонија од банкомат, да внесувам на бугарската сметка.
а за paypal нема врска ип адресата, од каде сум што сум, треба бугарска кредитна-дебитна картичка, и тел број бугарски. а сето тоа го имам.

еееи ако ме разбери министерот за финансии, ке ме апсат бре, ако го прочита ова што го пишав- македонски државјани не смеат да имаат сметки во други банки надвор од државата :icon_mrgr::pos:хихихихи па нели имам двојно државјанство :P
Ако не си го платиш данокот тешко тебе. И таму и тука да си го платиш. А на банкомат неможеш да внесуваш пари, за да ставиш на сметка у банка ќе ти земат провизија.

Член од
15 јуни 2014
Мислења
314
Поени од реакции
299
Ако не си го платиш данокот тешко тебе. И таму и тука да си го платиш. А на банкомат неможеш да внесуваш пари, за да ставиш на сметка у банка ќе ти земат провизија.
Добро а каде се плаќа тој данок? Колку % е? Има некој некаква информација или? Пред 3 дена направив Пејпел и го верификував, а денес ми стигнаа 300 долари и се мислам дали да ги повлечам, што да правам?

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
кој данок и зошто данок?
не е битно дали ќе подигам пари, битно е да имам full PayPal- да можам да примам донации :P

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
кој данок и зошто данок?
не е битно дали ќе подигам пари, битно е да имам full PayPal- да можам да примам донации :P
Мајсторе на ганчо нема да му избегаш а и за донации ќе ти земат данок ич да не се секираш. А ако не им го пријавиш ќе ти лупнат европическа глоба.

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
853
Поени од реакции
598
Дечки знам дека пред неколку страни беше споменато ама не можам да го најдам

Како да наместам на пејпал да ми наплаќа во долари наместо во евра? Наместив примарна валута во долари, комплетно ги исклучив еврата од пејпал, но сепак ми наплаќа во евра? Не е голема разлика ама на долг рок и на повеќе нарачки ќе направи разлика
anyone?

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Значи се зависи од страната, јас не можам да сменам да наплаќа во долари?
Ти можеш да плаќаш во долари али пак ги конвертира, и исто ти се фајќа...Мислам дека неможеш да менуваш валута.Туку ако ставиш пари на твојата сметка како евра тогаш ти се креира нова валута EUR.

Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
Читав мислења назад и ништо не разбрав....значи дали може сега да се подигаат пари преку словенски пеј-пал? Пишува дека имало проблем и биле блокирани...
@R.1 дали почна да работиш со новиот акаунт преку бугарија и дали функционира?

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Читав мислења назад и ништо не разбрав....значи дали може сега да се подигаат пари преку словенски пеј-пал? Пишува дека имало проблем и биле блокирани...
@R.1 дали почна да работиш со новиот акаунт преку бугарија и дали функционира?
Да ја отворив, денес, бугарската картица ја прифати нема проблем, проблем имам на страната на банката не ја дава трансакцијата целосен опис кој ми зеде 1,5 евро за потврда на картицата, но пишува дека може да потрае некое време, ми треба бројот да излези за да ја верифицирам картицата.

Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
Супер, ако не ти е тешко, пиши пак кога ќе средиш се и ги примиш првите пари и за начинот на кој ќе ги вадиш. Колку провизија ќе ти зема...јас планирам да отворам исто преку бугарија во скоро време, зошто од македонија не е целосен,а изгледа уште 2 години нема ни да биде...но сакам да знам точно дали функционира, а досега не најдов никој да ми одговори точно т.е ти си прв што уствари отворил акаунт во бугарска банка, се друго е предпоставки.
За данок мислам дека нема врска, тоа банката ти го зема во процентот што и следува...е сега незнам само дали се високи трансакциите ако се вадат од македонска банка-банкомат...ама изгледа не се.

Kajgana Shop

На врв Bottom