Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
:eek: cube ти се нешто налик на BMW во автомобилската индустрија :D
Добро, сега да не претеруваме, можеби за нашиов стандард да, но во светски рамки многу тешко. Тешко се пробиваат по пазарите заради многу посилната конкуренција.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
Добро, сега да не претеруваме, можеби за нашиов стандард да, но во светски рамки многу тешко. Тешко се пробиваат по пазарите заради многу посилната конкуренција.
у принцип станува збор за квалитетни бајкови но држи и твоето напишано ... може и подобро што не се на самиот врв на пазарот пошто по автоматизам стануваат комерцијала и квантитет. Ефтин cube нема да најде нов освен на старо а мерида у секоја втора продавница ги има а цените се 3 за 100 како на пазарче :D.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
у принцип станува збор за квалитетни бајкови но држи и твоето напишано ... може и подобро што не се на самиот врв на пазарот пошто по автоматизам стануваат комерцијала и квантитет. Ефтин cube нема да најде нов освен на старо а мерида у секоја втора продавница ги има а цените се 3 за 100 како на пазарче :D.
Не реков дека не се квалитетни, но сеуште не можат да се држат со Santa Cruz, Lapierre, Turner, Norco, Specialized, Nuke proof и други. Зборам за хај енд точаци, батали ги ефтините и комерцијални модели.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Препорачка за роад бајк ?

Продавници специјалезд,Спорт т, Трек,bike market други некој знаете каде може да се видат ?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Пошто ептен сум загреан за нов точак, шетав денес по продавнициве и како добра опција овој ми се виде http://www.bikestop.com.mk/bikes.php?lang=2&mb=20&sf=Mountain&id=68#/0
Има и некое попустче на цената :D Мислење?
Е ова не е лоша понуда, нема Деоре или Аливио делови, ама пак има подобри хидро кочници, за нијанса, од Bianchi - то. Што знам, Trek си е Trek, Bianchi e повеќе за роуд бајкови. Тоа е тоа. :)

>Филип<

Tekinec
Член од
27 јануари 2007
Мислења
13
Поени од реакции
1
Коа го видов точаков и ја почнав да мењам мислење, сеа многу поише ме влече за Trek-ов. Покрај тоа што го наброја, и амортизерот е подобар кај Trek-ов ако не се лажам

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Bianchi името ме потсетува само на едно.А тоа се роад велосипеди.За планински некако не ми иде.
пак ќе кажам за тие пари бирање на убав велосипед нема.Нејќев да зборам до сега бидејќи ќе се јавеа погоре 2-3 членови кои тераат инает,но тоа ти е факт.
Ако е така, ич не збори. Види, тука никој не тера инает. Само сакав малку да слеташ на земја. Збориш и убедуваш луѓе, кои предходно пишале колку максимум буџет можат да си дозволат, за нешто што и ти самиот го немаш, ниту ќе си го дозволиш.
Филозофи (читај теоретичари) како тебе има многу. Веќе ако си експерт и знаеш што е добро, како што се правиш, нема да одиш да пробуваш стари и истрошени канти од точаци. За бисерите пак, што ги редиш од време на време, нема пак да зборувам.
Не сакам никого да навредам, но размисли прво, пред нешто да пишеш. Може некој нешто не може да си дозволи и му паѓа тешко заради тоа.[DOUBLEPOST=1413568427][/DOUBLEPOST]
Коа го видов точаков и ја почнав да мењам мислење, сеа многу поише ме влече за Trek-ов. Покрај тоа што го наброја, и амортизерот е подобар кај Trek-ов ако не се лажам
Амортизерот не е кој знае што, сите во тој прајз реинџ се исти, ама врши работа. Извози го, со време (ако го купиш овој точак) ќе го смениш за подобар.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Ако е така, ич не збори. Види, тука никој не тера инает. Само сакав малку да слеташ на земја. Збориш и убедуваш луѓе, кои предходно пишале колку максимум буџет можат да си дозволат, за нешто што и ти самиот го немаш, ниту ќе си го дозволиш.
Филозофи (читај теоретичари) како тебе има многу. Веќе ако си експерт и знаеш што е добро, како што се правиш, нема да одиш да пробуваш стари и истрошени канти од точаци. За бисерите пак, што ги редиш од време на време, нема пак да зборувам.
Не сакам никого да навредам, но размисли прво, пред нешто да пишеш. Може некој нешто не може да си дозволи и му паѓа тешко заради тоа.[DOUBLEPOST=1413568427][/DOUBLEPOST]
Амортизерот не е кој знае што, сите во тој прајз реинџ се исти, ама врши работа. Извози го, со време (ако го купиш овој точак) ќе го смениш за подобар.
Значи гледам дека низ неколку постови наназад се обидуваш да провоцираш.Веројатно си се изнервирал во минатото нешто,но како и да е тоа си е твоја работа и кажи си ако имаш некој проблем.
Како и да е во иднина несакам повеќе да ги цитираш и дополнуваш моите мислења и да навредуваш во нив.Навреди кон мене и мајмунлаци повеќе не.Си имаш мајка,татко или некој друг па ако ти дозволуваат прави го со нив тоа.Со мене не.АКо толку имаш проблем,пиши порака и ќе се најдеме да го решиме проблемот кој го имаш,ако тука ти е срам да кажеш.А да и гледај да ги одбегнуваш моите мислења исто како да ги нема.Јас твоите веќе одамна не ги следам,бидејќи немам намера да изведувам тепач и кавгачија на форум.Тоа што јас возам и колку и како можам да си дозволам си е моја работа.Дома не сум дошол на мајка ти пари да и барам за точак,па поради тоа ич немора да се сеќираш што и како можам да си купам и дали некогаш може тоа да го имам.[DOUBLEPOST=1413580250][/DOUBLEPOST]
cube аналог што ти го пратив е со подобри делови и подобар амортизер,а цената му е иста.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Значи гледам дека низ неколку постови наназад се обидуваш да провоцираш.Веројатно си се изнервирал во минатото нешто,но како и да е тоа си е твоја работа и кажи си ако имаш некој проблем.
Како и да е во иднина несакам повеќе да ги цитираш и дополнуваш моите мислења и да навредуваш во нив.Навреди кон мене и мајмунлаци повеќе не.Си имаш мајка,татко или некој друг па ако ти дозволуваат прави го со нив тоа.Со мене не.АКо толку имаш проблем,пиши порака и ќе се најдеме да го решиме проблемот кој го имаш,ако тука ти е срам да кажеш.А да и гледај да ги одбегнуваш моите мислења исто како да ги нема.Јас твоите веќе одамна не ги следам,бидејќи немам намера да изведувам тепач и кавгачија на форум.Тоа што јас возам и колку и како можам да си дозволам си е моја работа.Дома не сум дошол на мајка ти пари да и барам за точак,па поради тоа ич немора да се сеќираш што и како можам да си купам и дали некогаш може тоа да го имам.
Баш ми е жал што таков ме мислиш. За твојата фамилија, не паѓам толку ниско па да ти ги спомнувам. Ги разбирам твоите фрустрации. Толку.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Лол незнам зошто се објаснувате за ситници на велосипеди кога разликата е секогаш во возачот, ако си доволно луд и со пони ќе владееш. Се објaснувате како сите да возат екстрим даунхил. Само за freeride и за downhill ти треба соодветен точак, за се друго скоро било кој МТБ можеш да го возиш и да си поминеш топ!!!

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Лол незнам зошто се објаснувате за ситници на велосипеди кога разликата е секогаш во возачот, ако си доволно луд и со пони ќе владееш. Се објaснувате како сите да возат екстрим даунхил. Само за freeride и за downhill ти треба соодветен точак, за се друго скоро било кој МТБ можеш да го возиш и да си поминеш топ!!!
Истото, оддамна, сакам и јас да го кажам, дека не треба многу за да уживаш. Секој со своите можности и очекувања. Очигледно вадење од контекст на работите.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Пошто ептен сум загреан за нов точак, шетав денес по продавнициве и како добра опција овој ми се виде http://www.bikestop.com.mk/bikes.php?lang=2&mb=20&sf=Mountain&id=68#/0
Има и некое попустче на цената :D Мислење?
Ајде види го овој, освен ако не мора да е 29ка. Многу пари ми се 40 илјадарки за оваа гарнитура.
Јес да има подобра виљушка и подобри кочници, ама за едно 200 евра е поскап.[DOUBLEPOST=1413621627][/DOUBLEPOST]
Препорачка за роад бајк ?

Продавници специјалезд,Спорт т, Трек,bike market други некој знаете каде може да се видат ?
Спешалајз имаш во pro-sport.com.mk, Trek во bikestop.com, Bianchi outdoor.mk, Scott Vucko итн, итн.
Да ти кажам дека дерат со цените секаде, кога се распрашував лани со Сора опрема беа околу 700 евра алуминиум бајк со карбон виљушка.
Нешто Драг се најдуваше поефтинко и Полар ако не лажам.

Мој совет е да си побараш нешто половно по оглас и настрана од карбонци. Има дечки што подвозуваат по една две сезони и после му поминува ќеиф или пак одат на појак модел и се најдува солидно за поефтинка цена.

P.S. Сега нешто разгледав огласи и видов дека заминале со цениве продавачиве кај нас.
Оди на цикло берза и донеси си од Србија.

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Тркни и до Бајкмаркет, имаат Scott велосипеди и на добар попуст се. Е сега ако не ти пречи што се со 26" тркала, 29" и 27,5" немаат во моментов.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ајде види го овој, освен ако не мора да е 29ка. Многу пари ми се 40 илјадарки за оваа гарнитура.
Јес да има подобра виљушка и подобри кочници, ама за едно 200 евра е поскап.[DOUBLEPOST=1413621627][/DOUBLEPOST]

Спешалајз имаш во pro-sport.com.mk, Trek во bikestop.com, Bianchi outdoor.mk, Scott Vucko итн, итн.
Да ти кажам дека дерат со цените секаде, кога се распрашував лани со Сора опрема беа околу 700 евра алуминиум бајк со карбон виљушка.
Нешто Драг се најдуваше поефтинко и Полар ако не лажам.

Мој совет е да си побараш нешто половно по оглас и настрана од карбонци. Има дечки што подвозуваат по една две сезони и после му поминува ќеиф или пак одат на појак модел и се најдува солидно за поефтинка цена.

P.S. Сега нешто разгледав огласи и видов дека заминале со цениве продавачиве кај нас.
Оди на цикло берза и донеси си од Србија.

е сеа овој го видов 500 евра на https://www.facebook.com/groups/201303700007544/

на страната на http://www.giant-bicycles.com/en-us/bikes/model/tcx.2/7315/44078/
$1,020

Која е поентава сега?плус моделот е 2011

Kajgana Shop

На врв Bottom