Фан Клуб: Србија

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
Зборуваш јазик сроден на Српски,Хрватски, Руски, Украински, Полски, Бугарски;
Слична култура со Срби, Хрвати, Босанци...;
Менталитет ист како горе наведени;
и си директен потомот на Ацета наш, кој што зборувал Грчки, ја прмовирал Грчката култура, пишувал Грчки, читал Грчки, градел споменици Грчки, логиката ти е шта речи :tapp:.
Кој грчки споменик изградил бе, да точно зборел грчки кој служел како меѓународен јазик меѓу аристократијата, и јас зборам на англиски па англичанец не сум. Не ширел грчка култура, туку со само ширење на кралството се ширела хеленистичката култура. Значи МАКЕДОНСКА и грчка. Во Југославија не учеле дека сме словени, демек да сме сите исти во државата(ако само ние бевме од антика, а другите се словени ебате единството) .
П. С. Италијанците и Французите говорат јазици од иста група, но тоа не ги прави иста крв.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Зборуваш јазик сроден на Српски,Хрватски, Руски, Украински, Полски, Бугарски;
Слична култура со Срби, Хрвати, Босанци...;
Менталитет ист како горе наведени;
и си директен потомот на Ацета наш, кој што зборувал Грчки, ја прмовирал Грчката култура, пишувал Грчки, читал Грчки, градел споменици Грчки, логиката ти е шта речи :tapp:.

Инаку по вчерашните глупости што се десија, никој не го спомна огромниот успех на малдата репрезентација на Србија, победа против Шпанија во бараж за ЕП.:)
Нормално дека зборувам кога јас како народ сум им дал писменост на тие народи. Јас не го спорам тоа. Незнам колку е слична културата наша со Србите, Хрватите, Босанците...од носија, од адети, од се...се сме на различни страни. Впрочем затоа сме различни народи. Менталитетот кај сите Балкански народи е ист што незначи дека сите се ист народ. Да ние Македонците сме во најголем број потомци на Александар, зборувал македонски јазик кој што имал од 150 до 200 глоси. Зборувал хеленски (не грчки пошто грк, грци...како термин се појавува во време на римјаните) затоа што бил јазик на трговијата со кој овој дел комуницирал со Азија бидејќи Хелените како трговци имаат воспоставено врски со тој дел многу пред Македонија да биде силна држава. Не промовирал никаде т.н. грчка култура ти објаснив погоре, земи книга прочитај, едуцирај се малку не треси зелени. Логиката ти е нелогика. :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Нормално дека зборувам кога јас како народ сум им дал писменост на тие народи. Јас не го спорам тоа. Незнам колку е слична културата наша со Србите, Хрватите, Босанците...од носија, од адети, од се...се сме на различни страни. Впрочем затоа сме различни народи. Менталитетот кај сите Балкански народи е ист што незначи дека сите се ист народ. Да ние Македонците сме во најголем број потомци на Александар, зборувал македонски јазик кој што имал од 150 до 200 глоси. Зборувал хеленски (не грчки пошто грк, грци...како термин се појавува во време на римјаните) затоа што бил јазик на трговијата со кој овој дел комуницирал со Азија бидејќи Хелените како трговци имаат воспоставено врски со тој дел многу пред Македонија да биде силна држава. Не промовирал никаде т.н. грчка култура ти објаснив погоре, земи книга прочитај, едуцирај се малку не треси зелени. Логиката ти е нелогика. :)
ај молим те земи прочитај малко Руску историју, Немачку историју, Енглеску историју, Француску историју ке ти се разјаснив много работе гледам не су ти много јасни а ја непланирам да ти објаснују, затој што изгледа од 2006 па навамо читаш историју директно од штабот на ВМРО што искача, инаку темата е за Српска фудбалска репрезентација ако имаш затоа нешто да кажеш уреду, ако не имаш други теми поогодни за твојот муабет, исто важи и за амебава над тебе.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.570
Поени од реакции
6.230
ај молим те земи прочитај малко Руску историју, Немачку историју, Енглеску историју, Француску историју ке ти се разјаснив много работе гледам не су ти много јасни а ја непланирам да ти објаснују, затој што изгледа од 2006 па навамо читаш историју директно од штабот на ВМРО што искача, инаку темата е за Српска фудбалска репрезентација ако имаш затоа нешто да кажеш уреду, ако не имаш други теми поогодни за твојот муабет, исто важи и за амебава над тебе.
Ај ти разјасни , во тој дописот еднаш се обраќат Македонија еднаш БЈРМ Македонија.Е баш поради вакви умрени потези на српски официјални лица,колку да сме блиски како народ усти курац сте како грците само различно паковање.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ај ти разјасни , во тој дописот еднаш се обраќат Македонија еднаш БЈРМ Македонија.Е баш поради вакви умрени потези на српски официјални лица,колку да сме блиски како народ усти курац сте како грците само различно паковање.
и политиката на Македонија спрема Косово не одговара со политикаа на Србија, па луѓето од Србија имаат само добри зборови за Македонците и ги чуствуваат како ист народ, за разлика од овие новокомпоновани антики од 2006 па надаље

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
и политиката на Македонија спрема Косово не одговара со политикаа на Србија, па луѓето од Србија имаат само добри зборови за Македонците и ги чуствуваат како ист народ, за разлика од овие новокомпоновани антики од 2006 па надаље
Ама кое новокомпонирано бе, луѓе се подосвестија ееееј.
Ауу знам што ти е, па словен си, немаш античка историја, па ја негираш туѓата антика. Готово ти го најдов проблемот ака комплексот.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Ама кое новокомпонирано бе, луѓе се подосвестија ееееј.
Ауу знам што ти е, па словен си, немаш античка историја, па ја негираш туѓата антика. Готово ти го најдов проблемот ака комплексот.
Антико-туго доста не се резили... Оди гледај латас не ја трујај темава веќе. Од вакви ко тебе државава античка ќе ни биде уште долго време. Ваљда додека не станиме малцинство на сопствена територија, па после ќе молите да бидите словени, пошто ќе ве водат како ш-иптари...

...и не ме цитирај не планирам да ја влечам дискусијава надвор од темата.
За сите останати се извинувам за офтопик мислење.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Морам Оф топик.
Најди каде тоа Кирил и Методи или Климент и Наум напишале дека се од народ Македонски.
Најди и ќе добиеш секако награда.Тие секогаш пишувале дека се Словени.Македонците во тие векови никогаш не се пишувале како срби или бугари,тоа е факт.

Писменост ИМАЛО кај другите народи,сети се "Дека се служиле со цртки и рески" а и пред 7 век секој народ знаел да пишува! Или ти замислуваш дека сите биле неписмени и народи кои живеале во дупки.

Мисијата била да се покрстат Словените и да се направи НИВНО НОВО писмо а не да користат грчко,латинско писмо за превод на Светото писмо и литургија,да се зајакне Словенството,да не не погрчат и полатинат,германизират.

Затоа можеш само да испаднеш ГЛУП кога пишуваш дека некој некого го описменил кога и пред 7 век луѓето биле писмени.
Македонците,Србите,Бугарите...Сите се различити,сите имаат своја култура,ама единствено што е слично е јазикот и верата на овие народи.

БЈРМ нијкој званично не пишува нити се користи во Србија па ни во Бугарија.Дури и СПЦ во последниот извештај напиша Република Македонија.
Едноставно Македонците се сами на себе Душмани,само си прават неприатели и сами себе си се понижуват.
Да не беше така никогаш немаше македонецот да си го смени државното знаме,ќе си го поставеше својот национален грб,лавот,никогаш немаше да преговара за своето име.
Македонецот да имаше тоа што секој народ го има сето оваа нема да се случува со него секодневие да го тепат по автобуси во свој град.

Просто ми е чудно да некој може да навива за Србија или Бугарија во фудбал и да се попали како никој до сега.
Некои Луѓе во Србија не навиват за репрезентација на пример а камо ли да се занимават со глупости кои на оваа тема ги има сосема многу.:)

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.982
Поени од реакции
11.624
@Salitos Абе пример, Србија игра на ЕП/СП, Македонија не игра и ќе си навивам за Србија многу нормално. Истото е во СП баскет, на ЕП баскет нормално сум си за Македонија. Природно се поврзуваш со државата во која живееш и си роден (барем во поголемиот дел од случаевите), без разлика на етничка припадност. Добро, има случаеви кога човек е роден, пример во Србија, живеел таму добар период од животот, ќе дојде тука од икс причини и пак ќе си навива за Србија, но и за Македонија. Е сега ако играат меѓусебно, не знам за кого. :D Зависи од индивидуа до индивидуа.

А не знам зошто не забришавте со членот studg мислам беше, или така нешто :D, баш нормална дискусија имавме, коректна без употреба на вулгарности и слично. Е сеа малце оф-топик али такви имаш во секоја можна тема од форумов, освен можеби во ЧДА.

Последно уредено:
Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Оставивме едни терористи неписмени симнати од планина да не дупат тука 3 православни држави. Едниве те викаат вардарска бановина, не ти признаваат црква, и те сметаат за јужна србија, другиве не те признаваат како човек дека постоиш, а на исти ден славиме Божиќ и Велигден, во иста вера веруваме...затоа и ќе праат вака. Раздели па владеј...
Тоа на фудбалски трибини можеби,не сите...Се гледа званично што државата кажува и каква порака испраќа.

Не бранам никого,но РП.Србија и РП.Македонија имаат одлични односи.РП.Србија НИКОГАШ не го негира македонскиот народ и јазик,нити пак неговата историја...

Црквата е оделена од држава,Српската црква секако не е.Српската црква не ја негира државата под името РП.Македонија,нити го негира Македонскиот народ...Ја негира црквата бидејќи како и во средниот век,патријарсите и црквите се борат за поголем имот и територија,што поголемо тоа повеќе пари.
Секако го тоа осудувам и секако Македонска црква Има и ќе има ако некој не ја продаде.

За разлика од РП.Србија , РП. Бугарија,Грција и Албанија ЈАВНО и политички го негират македонскиот јазик и народ,а државата ја негират грција и албанија...Со ЈАСНИ ПОЛИТИЧКИ ПОРАКИ бугарија,грција и албанија секој ден ја омаловажуват и негират македонската историја,го негират јазикот и народот.СЕ ТОА ЈАВНО,за разлика од Србија.

Секако дека има и Срби који плукат по македонците,ги има,секогаш ќе ги има,као што ги има оние Срби што плукат на Руси.

Едно е Сигурно дека со Македонски дрес можеш слободно да се прошеташ во Белград и сите да те поздрават и да се здружат со тебе,но тоа не можеш да го сториш во Атина,Тирана и Софија...[DOUBLEPOST=1413449191][/DOUBLEPOST]
@Salitos Абе пример, Србија игра на ЕП/СП, Македонија не игра и ќе си навивам за Србија многу нормално. Истото е во СП баскет, на ЕП баскет нормално сум си за Македонија. Природно се поврзуваш со државата во која живееш и си роден (барем во поголемиот дел од случаевите), без разлика на етничка припадност. Добро, има случаеви кога човек е роден, пример во Србија, живеел таму добар период од животот, ќе дојде тука од икс причини и пак ќе си навива за Србија, но и за Македонија. Е сега ако играат меѓусебно, не знам за кого. :D Зависи од индивидуа до индивидуа.

А не знам зошто не забришавте со членот studg мислам беше, или така нешто :D, баш нормална дискусија имавме, коректна без употреба на вулгарности и слично. Е сеа малце оф-топик али такви имаш во секоја можна тема од форумов, освен можеби во ЧДА.
Немам јас ништо против да некој навива за Србија,јас не навивам ни за Србија ни за Македонија.
Тоа се се ДУДУЦИ :)...сите се мизерија.
Треба да се навива за државата во која си родем без обзир на етничка припадност,но ова е Балкан и тука не може да биде така.Ние сме со години во психички,верски и понекогаш и во прав рат-војна едни со другите.
Треба да биде Мир едно 100 години и да сите бидеме богати со плати од 5000 евра и ќе видиш како ќе се сакаме кога сите ќе имаме огромни Базени и нови Кадилаци или Мерцедеси во гаражите.:)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.409
Поени од реакции
9.026
Platini : "imaginez qu'il y ait une bombe sous le drone..."
Платини: "замислете да имаше бомба испод дронот..."

"Imaginez qu'il y ait une bombe plutôt qu'un drapeau sous le drone...", s'est ému Platini. "C'est d'une tristesse." Plus tôt dans la journée, le patron du foot européen avait déjà fait part de son émotion via le compte Twitter de son chef de presse, Pedro Pinto. "Le football est censé rassembler les gens et notre jeu ne doit pas être mêlé à toute forme de politique. Les scènes à Belgrade étaient inexcusables."

"Замислете да имаше бомба наместо знаме испод дронот...", трогнат е Платини. "Жалосно". Порано, во текот на денот, шефот на европскиот фудбал веќе го изрази своето видување преку Твитер на својот шеф за печат, Педро Пинто."Фудбалот требаше да ги зближи луѓето и нашата игра не треба да биде вклучена во било каква форма на политика. Сцените во Белград се неопростиви".

Le président de la Fédération internationale de football (Fifa), Sepp Blatter, a lui aussi condamné les incidents. "Le football ne devrait jamais être utilisé pour des messages politiques. Je condamne fermement ce qui s'est passé à Belgrade"

Шефот на ФИФА, Сеп Блатер, исто така ги осуди инцидентите. " Фудбалот никогаш не смее да се користи за политички пораки. Одлучно осудувам сѐ што се случи во Белград".

http://www.europe1.fr/sport/football/articles/platini-imaginez-qu-il-y-ait-une-bombe-sous-le-drone-2261373

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.464
Ова можеби е показател во која насока ќе одат казните и кој се ќе биде казнет:
Платини: "замислете да имаше бомба испод дронот..."

...
Шефот на ФИФА, Сеп Блатер, исто така ги осуди инцидентите. " Фудбалот никогаш не смее да се користи за политички пораки. Одлучно осудувам сѐ што се случи во Белград".

http://www.europe1.fr/sport/football/articles/platini-imaginez-qu-il-y-ait-une-bombe-sous-le-drone-2261373
Мене лично помалку ме изненадија изјавиве, бидејќи очекував уште еднаш Европа да ги занемари моралот и етиката и стриктно да се стави на страната на Албанците.
Овие изјави веројатно малку ме демантираат, но, ќе видиме.[DOUBLEPOST=1413472715][/DOUBLEPOST]штрајкот на адвокати бе...:facepalm:

Понекад ми се чини дека српските власти се поголеми куропушачи на самонаречената меѓународна заедница (и индиректно на Албанците), од нашите власти, а тоа да се постигне, стварно треба да се потрудиш.

Последно уредено:
B

Beck's

Гостин
Пошто се правдаа на форумот дека се попалија ради знамето каде е опфатено дел од Македонија а не дека се србомани, очекувам исто бурно да реагираат и на веста што ја сподели. Да се наполнат исто толку страни за веста со ист степен на загриженост и огорченост. Уште па ако се земе впредвид дека ова е понижување од висока српска институција а не од навивачи. И дека ова е реалност а тоа на знамето не

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Еден од коментарите на порталиве:
@komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.

Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!
(miro split, 15. oktobar 2014 18:36)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Само да расчистиме нешто околу политичките провокации. Ете кој настапи прв со политичка порака на стадион:

Kajgana Shop

На врв Bottom