Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Слушнав нешто муабети дека Снежана маркетинг давала со книга да се полага? Нели нормалано, за да и се купува. Исто слушнав и дека кога отишле на полагање им рекла шо ви е со книгиве..
Нека пресуди мнозинството. :icon_mrgr: Лани како беше?

Decki aj na nekoj ako mu se naoga ispit ili kolokvium po osnovi na menadzment neka stavi ovde ili neka mi prati vo PP da vidam kakvi prasanja se pagjaat :) blagodaram odnapred

Дечки да ве прашам, дали Финансиски менаџмент НА ИСПИТ дава некои формули како помош или мора сите на памет да се научат? Зошто он спомна дека за некои задачи на колоквиум ќе има дадено неколку формули и ти да одбереш со која треба да се реши, ама ме интресира дали е исто и на испит? И исто ми кажаа дека преку самото прашање се познавало дали е еден или се два точни одговори па е интересира пак дали истово важи и на испит, или си има на испит некои построги критериуми?

Дечки да ве прашам, дали Финансиски менаџмент НА ИСПИТ дава некои формули како помош или мора сите на памет да се научат? Зошто он спомна дека за некои задачи на колоквиум ќе има дадено неколку формули и ти да одбереш со која треба да се реши, ама ме интресира дали е исто и на испит? И исто ми кажаа дека преку самото прашање се познавало дали е еден или се два точни одговори па е интересира пак дали истово важи и на испит, или си има на испит некои построги критериуми?
Истото е и за испит. На тестот ќе ти даде 2-3 формули за вкаматување/дисконтирање во првичниот облик ама ако знаеш да ги изведиш лесно е. На секое прашање имаш во заграда со колку точни одговори е. Земи ги од Либро чисто да си видиш примери (варди само одговорите некаде се грешни).

Дали Шуклев бара оригинал книга и ако бара од кај ќе знае дека ја иам/неам ?

пошто не ми се даваат 2 илјадарки.

Дали Шуклев бара оригинал книга и ако бара од кај ќе знае дека ја иам/неам ?

пошто не ми се даваат 2 илјадарки.

На колоквиум/испит се носи книгата, од неа се решаваат 2 кејс стади.

Дали присутноста кај Шуклев ми влијае на оценката или само за потпис е? И дали е морално да се направи семинарската?

Стратегиски менаџмент отприлика што да се уче, набројуванките обавезно секако, а за дефениции повеќе тоа најбитните у квадратчињата или и другото да се читне? И со колку точни одговори се, јас некаде слушнав со 1 и 2 само ќе било?

Дали присутноста кај Шуклев ми влијае на оценката или само за потпис е? И дали е морално да се направи семинарската?
Со редовност и семинарска можеш да добиеш и до плус две оценки, но тоа важи само доколку положиш на колоквиуми.

Со редовност и семинарска можеш да добиеш и до плус две оценки, но тоа важи само доколку положиш на колоквиуми.

Ќе може ли да ми кажеш нешто повеќе за семинарската, за што да пишувам, колку страни треба и сл?

Ќе може ли да ми кажеш нешто повеќе за семинарската, за што да пишувам, колку страни треба и сл?
Семинарските ако се сеќавам добро главно беа во тимови (од пет души), без и со презентации, веројатно тоа го има кажувано на предавањата. Во консултации со професорот, си избирате тема, или па тој ви дава тема. Мислам дека семинарската ми беше околу 30 страници.

Ништо не е задолжително, али за една семинарска, 5 души ќе ја склопите, зашто да не добиеш плус 10 поени? Ако сакаш, може и да се презентира, еве ти и уште 10 поени. И од присуство мислам дава поени, па имаш 2-3 оценки плус од онака, не од тоа што ќе решиш.
Али некогаш малце зеза со оценки, колега што се скапа одејќи на предавање, семинарски, презентации, имаше и добри поени на кол, чекајќи ја 10та си доби едвај 8ца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom