Однесување на потрошувачи мора да се носи оригинал на колоквиум?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Истото е и за испит. На тестот ќе ти даде 2-3 формули за вкаматување/дисконтирање во првичниот облик ама ако знаеш да ги изведиш лесно е. На секое прашање имаш во заграда со колку точни одговори е. Земи ги од Либро чисто да си видиш примери (варди само одговорите некаде се грешни).Дечки да ве прашам, дали Финансиски менаџмент НА ИСПИТ дава некои формули како помош или мора сите на памет да се научат? Зошто он спомна дека за некои задачи на колоквиум ќе има дадено неколку формули и ти да одбереш со која треба да се реши, ама ме интресира дали е исто и на испит? И исто ми кажаа дека преку самото прашање се познавало дали е еден или се два точни одговори па е интересира пак дали истово важи и на испит, или си има на испит некои построги критериуми?
Дали Шуклев бара оригинал книга и ако бара од кај ќе знае дека ја иам/неам ?
пошто не ми се даваат 2 илјадарки.
Со редовност и семинарска можеш да добиеш и до плус две оценки, но тоа важи само доколку положиш на колоквиуми.Дали присутноста кај Шуклев ми влијае на оценката или само за потпис е? И дали е морално да се направи семинарската?
Со редовност и семинарска можеш да добиеш и до плус две оценки, но тоа важи само доколку положиш на колоквиуми.
Семинарските ако се сеќавам добро главно беа во тимови (од пет души), без и со презентации, веројатно тоа го има кажувано на предавањата. Во консултации со професорот, си избирате тема, или па тој ви дава тема. Мислам дека семинарската ми беше околу 30 страници.Ќе може ли да ми кажеш нешто повеќе за семинарската, за што да пишувам, колку страни треба и сл?
Дали присутноста кај Шуклев ми влијае на оценката или само за потпис е? И дали е морално да се направи семинарската?