Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
абе што се надевате коалиции ова она.. јасно кажува законот имаш документ за потекло- има пасош- немаш- ауфидерзен, умре тоа пред 1 година што беше.

Ti ovde ko so gledam samo za pesimizam i za inaet postiras procitaj gi stavovite na Karakachanov za drzavjanstva....zakono bese donesen od BSP kako so si odi BSP od vlast taka i zakono so niv ako se sredi so koalicijata....citaj malce imas internet informirajse nepismen eden

Член од
9 јуни 2014
Мислења
82
Поени од реакции
21
si imal sreka,jas podnesov bg voena kniska od dedo mi,i eve veke 3 meseci kako cekam i nikakov odgovor nemam seuste sum na dopolnitelna.....
Drugar moj odnese voena kniska vo Avgust otkako go vratija na dopolnitelna i uste mu stoi vrateno za dopolnitelna proverka. Dali ova znaci deka ne mu gi zemala predvid ili ima premnogu dokumenti za pregleduvanje pa mora da ceka. Ima li nekoj sto odnel Juli i Avgust dopolnitelni dokumenti i vraten mu e predmetot vo zadolzitelna postapka me zamoli da prasam bidejki ne e zaclenet na forumot.

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Znaci po izjavata na Gospodin Karakacanov ako se oformi vladata ke bidi rabotata kako sto treba za site nas

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Drugar moj odnese voena kniska vo Avgust otkako go vratija na dopolnitelna i uste mu stoi vrateno za dopolnitelna proverka. Dali ova znaci deka ne mu gi zemala predvid ili ima premnogu dokumenti za pregleduvanje pa mora da ceka. Ima li nekoj sto odnel Juli i Avgust dopolnitelni dokumenti i vraten mu e predmetot vo zadolzitelna postapka me zamoli da prasam bidejki ne e zaclenet na forumot.
/мод

Последно уредено од модератор:
Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Jas imam odneseno vo juli , isto taka uste 4ekam ... Planiram da odam drugata nedela vo Sofija da vidam sto kako to4no se slu4uva .. mozam da ti dadam druga informacija posle toa ..
Ako se odnesuva za men
Jas imam odneseno vo juli , isto taka uste 4ekam ... Planiram da odam drugata nedela vo Sofija da vidam sto kako to4no se slu4uva .. mozam da ti dadam druga informacija posle toa ..
Toa bi bilo Odlicno za site sto cekame

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Дечки сакам да ве прашам некој да ми одговори од поупатените, мојот дедо се венчал за бугарка и таму живеел и работел како лекар, пошто немам никакви документи дека се венчал и живеел таму каде би можел да отидам во која институција да извадам таква потврда, дека тој живеел и работел таму? И сакам да прашам дали следно со тој документ би можел да извадам произход. Фала ви многу

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
DECKI VISTINA E NEZNAM KOJ PISA TUKA PRED NEKOE VREME PREPISKITE GI PREKRATUVAAT OD 2012 I JAS SUM EDEN OD NIV SEGA PROVERIV ZNACI SIPAK DRZAVJANSTVO AJ U GAVOLA CABE PARI .POZDRAV DA SE NADEVAM PAK AJ DEKA KE SE OPRAVI RABOTAVA.pREKRATENA ZNACI STo_OTFRLENA ODBIENA

Член од
22 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
10
Isfrustrirana e majka ti 6up4ino u gs praena ....go lazes narodot tuka pojma nemas od nisto retardirano peder4e ,osven so se ebes u 6upakot i trazes nekoj da ti go 6ibne samo, ni6to drugo ne praves ... trazes nekoj da ti go 6ibne , da go 6ibnam na majka ti u runtavio gs ....RETARDIRAN GAZOEBENEC!
ok. e sega jak fraeru daj tel broj cim si tolku maz da se cueme pa da te najdam pa da vidime na koj ti ke go sibnes.bidi maz do kraj picko edna i ostaj broj

S

simpleman

Гостин
DECKI VISTINA E NEZNAM KOJ PISA TUKA PRED NEKOE VREME PREPISKITE GI PREKRATUVAAT OD 2012 I JAS SUM EDEN OD NIV SEGA PROVERIV ZNACI SIPAK DRZAVJANSTVO AJ U GAVOLA CABE PARI .POZDRAV DA SE NADEVAM PAK AJ DEKA KE SE OPRAVI RABOTAVA.pREKRATENA ZNACI STo_OTFRLENA ODBIENA
Не е исто со одбиена,не се секирај ич,само прочитај објаснив тоа во претходниве објави..

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Еве зошто е заоштрено издавањето на пасоши
Македонски граѓанин пополнил подобна декларација и придобил бугарско граѓанство. Откако добил и словенечко, тој изпратил писмо до Министерство на правосудието со барање да биде ослободен од бугарско граѓанство, бидејки никогаш не се чувствал бугарин и подал неточна декларација.

Од такви итарпејовци, кои мислат дека зезнале некого, а зезнале илјадници свои сограѓани, ќе си патиме.

Полн текст
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371866

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
zABORAVIV DA NAPOMENAM IMAM IZVADENO DOKUMENT OD BK KLUB ZA DOKAZ ZA POTEKLO IMAM ODNESENO OD BRATUCET PASOS ZAEDNO SO SITE IZVODI PREVEDENI I LEGALIZIRANI GI ODNESOV PRED DVA DENA I ME PREKRATIJA.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Советот по граѓанство отфрли 200 нередовни молби за BG паспорт.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371845[DOUBLEPOST=1413500466][/DOUBLEPOST]Да е жив Краси ;)

”Лидерот на ВМРО Красимир Каракачанов припомни вчера, дека сака да биде создадено министерство на социјалната политика, демографските проблеми и бугарите во чужбина. А луѓето од историските бугарски области во чужбина да добиваат пасоши без бирокрација. “При подавање на документите кандидатите за граѓанство треба да добијат учебник по историја и устав, а потоа да полагаат тест. Потоа на официјална церемонија да полагаат заклетва”, добави Каракачанов.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom