JimmyHoFFa
NAVIGATOR
- Член од
- 8 септември 2010
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 482
Diamondback е сериозен бренд за велосипеди, иако е бајаги старо моделчево. Сигурно е Made in USA, сега новиве модели, рамките ги прават во Тајван. Имаат доста добри бицикли на кои цената им достигнува и до неколку илјади евра. Стандардно, ги нема во Македонија.Полусреден
Прегледај го приврзокот 104264
Прегледај го приврзокот 104265
Rockhopper, Stumpjumperјас го крстам StreetHopper
![]()
Фала, се надевам дека ќе тера како и досега, инаку моделот е V-Link 1.1 од 1997 и сеуште ја вози фабричката спецификација освен воланот, стемот, седиштето и гумите кои сега ги сменив, а многу добро би му дошло ако го сменам и предниот амортизер со некој 15 години подоцна моделDiamondback е сериозен бренд за велосипеди, иако е бајаги старо моделчево. Сигурно е Made in USA, сега новиве модели, рамките ги прават во Тајван. Имаат доста добри бицикли на кои цената им достигнува и до неколку илјади евра. Стандардно, ги нема во Македонија.
Ајде, уште долго да те вози.![]()
Мора да има подобро, сега е скоро крај на сезона, секаде даваат попусти. Не се залетувај, помини во Бајкстоп, Бајкмаркет, Пробајк, Проспорт, Аутдор (Corratec). Види што ќе ти понудат за горенаведената сума и пиши. Инаку Bianchi велосипедите се познати по квалитетни роуд бајкови.Што мислите за точаков?
http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=234&product_id=936&sort=p.price&order=DESC
Сакам да си зеам точак до кај 35.000 мкд. па тој ми се глеа најдобар. Дали за тие пари има нешто подобро?
Шетав по продавнициве, а и на страниците на нет глеав, не најдов подобро, башка Deore/Alivio не најдов за овие пари, затоа и пишав, некој поише што се разбира да ми каже ако има подобро од Bianchi-во?Мора да има подобро, сега е скоро крај на сезона, секаде даваат попусти. Не се залетувај, помини во Бајкстоп, Бајкмаркет, Пробајк, Проспорт, Аутдор (Corratec). Види што ќе ти понудат за горенаведената сума и пиши. Инаку Bianchi велосипедите се познати по квалитетни роуд бајкови.![]()
Веќе има 20% попуст на оваа цена, али плус попуст никогаш не е на одметМене ми изгледа многу ОК точакот за таа цена. Мислам дека подобро не би нашол.
Можеш да пробаш малку да им ја спуштиш цената (иако е ОК) оти е крај на сезона бла бла..![]()
А бе дека ќе осетиш голема разлика дали е деоре или аливио, што да ти кажам. Можеби само за името на класата и евентуално разлика во тежината која е незначителна, ништо повеќе. Се осеќа разлика во возењето, ама кај повисоките класи, од SLX па нагоре.Шетав по продавнициве, а и на страниците на нет глеав, не најдов подобро, башка Deore/Alivio не најдов за овие пари, затоа и пишав, некој поише што се разбира да ми каже ако има подобро од Bianchi-во?
Муабетот ми беше, за тие пари најдобра опрема има точаков (барем ја колку што гледав). Али затоа и пишав, некоја друга алтернатива да ми кажете ако има или овој да си го нарачамА бе дека ќе осетиш голема разлика дали е деоре или аливио, што да ти кажам. Можеби само за името на класата и евентуално разлика во тежината која е незначителна, ништо повеќе. Се осеќа разлика во возењето, ама кај повисоките класи, од SLX па нагоре.
Oвие 2.Што мислите за точаков?
http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=234&product_id=936&sort=p.price&order=DESC
Сакам да си зеам точак до кај 35.000 мкд. па тој ми се глеа најдобар. Дали за тие пари има нешто подобро?
Детално објаснето све, фала на тоа, само ја преферирам нов точак да зеам. Ова "малку возен", "скоро нов"..... некако шубе ми е све тоа, ново си е новоOвие 2.
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1365565
http://www.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=1391876
Вториов како што пишал човекот го возел само 300км.Ние се јавивме кај човекот и му понудивме замена,да другарот му го даде трек мамбата исто 29ка и да му доплатиме,но од човекот добивме одговор дека тој ќе купувал CUBE карбон и поради тоа несакал замени.Да правеше замена веднаш ќе му доплатевме,но ете несака.
Забегани луѓе.Не дека ќе осети некоја разлика со карбонот,но ете некои луѓе си имаат пари за фрлање.
Инаку Го прашав дали има нешто за средување и рече дека 100% точакот бил нов.Колку е вистина незнам.Сепак не ми делуваше вака како превара.
Како и да е cube-то има одлична цена за опремата која ја носи.На пролет се зима сигурно 50 евра плус.
Важно другаров му фрли око на точакот,и сега планира да ја става на оглас мамбата исто 29ка,па да додаде пари и да го земе cube-то.
Ако си заинтересиран да ти дадам контакт од него и слушни се.За евтини пари ќе го добиеш трекот и ако не се лажам мислам дека уште му е и под гаранција.
За првиот погонов му ја расипува цела слика.Инаку опремата ти е подобра од cube attention,но и сигурно многу повеќе е возен.Уште на сликите се гледа
јас му го предлагав тој на другарот бидејќи има подобра опрема,па и кај него се јавивме.За разлика од првиот човек овој е од Прилеп и ми делуваше како прекупец,а и самиот тип си кажа дека е втор сопственик(ова како со колите,сите се втори сопственици,трет никогаш нема)а на прашањето колку има поминато ми кажа дека он го возел само 2 пати по 20км ако добро се сеќавам.Заборавив да го прашам дали има сменето ребрасти кајш
мала шала се разбира
Како и да е Не ми звучеше баш убедливо и така остана.Според мене опремата е врв за тие пари,но искрено незнам кој би дал 550 евра и да вози издробен погон.Мене малку ми го крши кејфот и кога би давал толку пари сакам да ми е се тип топ.
Прашавме и за цената и вели дека таа 550 евра му била последна.Пат до прилеп 20 евра и ако има за средување ќе ја накачи секако цената.
Ете тоа е!Се надевам дека ти помогнав.
јас би го скокнал bianchi-то и би одел на еден од овие два велосипеди,особено на овој скопскиов cube
Втора опција е трек мамбата на другаров.барем за неговиот знам дека е како нов,а и за добра цена ќе го даде,ти кажав поради која причина.
Тие две опции ти се супер.Барем ако ништо друго вози ги зимава и на лето им ги вадиш истите пари сигурно,а можеби и во ќар ќе бидеш особено со cube-to.
Kaj bianchi-то опремата е слаба,особено амортизерот.Го имав на првиот велосипед.Маки видов уште во првите месеци.Незначи дека ти ќе имаш,но чисто да си знаеш слаба класа е ептен.Другите делови и не се така лоши.Освен ако не ти смета она 3х9.Втора работа.Ако не ти се допадне кога и да го дадеш ќе бидеш во минус најмалку 150 евра.Трето што приметив сега.Дали треба да направиш преднарачка и да го чекаш велосипедот???
Ако е така откажи се веднаш.Додека да дојде зима ќе фати и кога ќе го возиш?Подобро одбери нешто што имаат на лагер во продавнициве.Ќе платиш малку поскапо,ама нема да го земеш во сред зима,мада сега и не се знае баш времево.Може до март се сонце да грее
трета опција ако не ти е шубе,овој cube ltd прилепскиот,мада малку ми го крши ќејфот,иако опремата е веќе од висока класа,али колку и каде е возен никој незнае.
Ај доста е.многу го утупив.![]()
CUBE AIM DISC 29 - 2015 modelДетално објаснето све, фала на тоа, само ја преферирам нов точак да зеам. Ова "малку возен", "скоро нов"..... некако шубе ми е све тоа, ново си е ново
А инаку, да, Bianchi-во е во преднарачка и би стигнал негде фебруари отприлика, зимава секако не би го возел (ако има нормална зима). Така да барам нов точак до кај 35.000 мкд![]()