Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, ќе ти бараат фактура да им однесеш од производот, врз основа на што ќе те царинатКе треба ли да се плаќа царина?
![]()
За пратки добиени по пошта, важат следните правила:Сакам да порачам телефон од АлиЕкспрес. Некој да сподели искуство и дали ќе треба да платам царина и ддв? Досега на порачки до 20 евра не ми бараа ништо.
Нема да платиш, вратен е веќе од царина би требало сега да пишува оти е пратен на домашна адресаКе треба ли да се плаќа царина?
![]()
Да.Здраво другари, имам порачано Самсунг галакси ноут 3 1:1 (копија со лого со се како оргиналот) Од Алиекспрес и иде со Сингапур Пост... Сакам да прашам дали би ми го заплениле на царина иако е препорачан ?
Фала
Аха нема, пратен на домашна адреса ама заедно со уплатница![]()
sansite se 50 / 50 da ti pomine na carina. ili carinikot ke ti se nagleda na tvojata pratka, I ke go zapleni kako kopija na samsung, ili ke pobara da dades faktura za pratkata za da ti napise carina. si nasata carina se e mozno.Здраво другари, имам порачано Самсунг галакси ноут 3 1:1 (копија со лого со се како оргиналот) Од Алиекспрес и иде со Сингапур Пост... Сакам да прашам дали би ми го заплениле на царина иако е препорачан ?
Фала
1. sansite se 50 / 50 da ti pomine na carina. ili carinikot ke ti se nagleda na tvojata pratka, I ke go zapleni kako kopija na samsung, ili ke pobara da dades faktura za pratkata za da ti napise carina. si nasata carina se e mozno.![]()
Здраво другари, имам порачано Самсунг галакси ноут 3 1:1 (копија со лого со се како оргиналот) Од Алиекспрес и иде со Сингапур Пост... Сакам да прашам дали би ми го заплениле на царина иако е препорачан ?
Фала
Да.
Тоа што пишува самсунг на него те кинит.
Си имал среќа.НЕ! Имав купено кинески S3 мини од алиекспрес, логото на Самсунг беше секаде (екран, задна маска, слушалки, кутија, футрола) Ми стаса пред врата без царина.