UEFA Евро 2016 (квалификации)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.853
Поени од реакции
67.351
Требаше бе со авион да го изрекламираат знамето :pos:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Влегување на терен од страна на навивачи и мавање на играчи од нивна страна и на редарите максимална казна би им била парична :pos:
Не озбилно, кажи ми дали мислиш дека веење на знамето на непостоечка држава Голема Албанија е оправдан чин и дека србите не требале да реагираат и сите заедно да почнат да се клањаат пред истото. Еве, според тебе кој е најлогичниот потег од страна на србите во тој момент на провокација? Како требале да изреагираат за да не бидат виновни и за албанците да не испаднат жртви?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.176
Поени од реакции
18.245

Браво, го погодил еднаш селфито.

Чак Норис од Земун:

Се си мислам стварно дошле вонземјани одамна на планетава, упорни се во остварување контакт и демаскирање, а ние никако да сфатиме.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кога веќе ме цитираш со вакви муабети најди ми правило од УЕФА каде дозволено е тепање играчи од публика после летање на дрон
Кога веќе ме цитираш со вакви муабети најди ми правило од УЕФА каде дозволено е летање на дрон со транспарент кој изазива политичка провокација.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
дркајте вие сите заедно, али на крај дрвово ќе го собере медот:
„По натпреварот против Данска чув дека имало проблеми во Белград, но потоа ги видов снимките и останав навистина шокиран. Мора ваквите работи да се искоренат од фудбалот и се надевам дека УЕФА ќе реагира на вистинскиот начин и ќе го среди проблемот“, вели Роналдо
Ако не ги дисквалификуваат србија и албанија може да не се пласира Роналдо на првенство, затоа тој така збори :pos::pos:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Не озбилно, кажи ми дали мислиш дека веење на знамето на непостоечка држава Голема Албанија е оправдан чин и дека србите не требале да реагираат и сите заедно да почнат да се клањаат пред истото. Еве, според тебе кој е најлогичниот потег од страна на србите во тој момент на провокација? Како требале да изреагираат за да не бидат виновни и за албанците да не испаднат жртви?
Ако е непостоечка зошто тогаш се палите?

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
кај прочита ?? дај прати за да знаеме шо утакмици да чекаме за светско/европско ;)
Русија - Грузија, Арменија - Азарбеџан и Шпанија - Гибралтар бар за ова ЕП

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802
Кога веќе ме цитираш со вакви муабети најди ми правило од УЕФА каде дозволено е летање на дрон со транспарент кој изазива политичка провокација.
Kade vcera vidovte politicka provokacija ?

B

Beck's

Гостин
Албанија немаше организирано навивачи незнам што не е јасно тука. Како може истите да се криват кога не биле присутни на стадион. Тој што го пуштил дронот од надвор е одговорност на Албанската репрезентација? Затоа реков, на теорииве ваши само србите би нашле логика или од нив ги крадите па ги сервирате тука

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Ако е непостоечка зошто тогаш се палите?
Не е до палењето. Еве ти чист пример, како би реагирале навивачите во Тирана ако србите таму извадат транспарент "Kосово је Србија"? Дали би ги дочекале со аплауз или би се попалиле, како што викаш ти?
Нормално дека би се попалиле, а по твојата логика нема потреба да се палат затоа што тоа не е вистина, односно Косово моментално не е Србија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Тоа е примитивизмот за кој зборувавме пред да го свртиш муабетот. Значи славевте лет на знаме на голема албанија со територии од туѓи држави. Дури се правевте дека не сте одовде, и дека комшијата го нацртал знамето на ѕидот во некое школо во Дебар... подруго беше. Сега јавно пред цела меѓународна јавност свршивте на експанзионизам. За шо треба фала да ви кажеме сите.
Сериозно? експанзионизам?
Па србите во живо правеа експанзија пред 20 год низ цел балкан пак жртви ги правевте нив, дури палевте амбасади и сочувствувавте со нив кога светот ги казнуваше, значи воопшто не треба да ме зачуди вашето делење право за секоја тема во форумов кога станува збор за албанците, особено за србите.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.853
Поени од реакции
67.351
Не бе, србите се жртви, биле провоцирани, не дека сакаа да тепат играчи.
Ај да ја разгледаме целосната ситуација.

- УЕФА им кажала на Албанскиот фудбалски сојуз да не праќаат навивачи. Овие пратија. Почнаа да се сликаат по Београд со Албански знамиња, УЧК, ОВЦ-и, и остали провокациски натписи.
- Србите не сакаат да ги пуштат да влезат на стадион. Под притисок на високи дипломати, сепак, Албанците влегуваат на истиот. Свечена ложа му дале на Рама. Какви идиоти мајко мила. :facepalm:
- Се игра утакмицата, долетува дрон со знаме на голема албанија. Србите се обидуваат да го соберат знамето, на најреспектибилен начин, никој не зеде да го гази, гужва, кине, пали знамето. Нешто што би можело да се смета за директна провокација. Што требаше да направат Србите, да остават дронот претстава да прави?
Албанските играчи го напаѓаат Митровиќ. Зошто?
- Српските играчи ги бранат Албанските играчи од ќотек и од навивачите. Да се тргнаа Ивановиќ, Коларов и компанија, денес ке имаше погребна поворка во Тирана, не прослава.

Каде згрешија Србите. Дозволија навивачи да им влезат во терен и редарите да се справуваат со Албанските играчи. Најголемата грешка.

Не се Србите цвеќиња, али со оглед на тоа каква историја имаат со Албанците, и те како смирено изреагира поголемиот дел од нив на толку многу провокации.

Ова дека се жртви е пресмешно. Не вреди да се дискутира.

Дојдоа иако им беше кажано да не присуствуаат, внесоа знаме на голема албанија, свечена ложа им дадоа, нападнаа Српски играч неиспровоцирани, беа одбранети од Србите, не излегоа да го доиграат мечот, славеа ПРЕКИНУВАЊЕ на меч :facepalm:

Шта речи, коју послуку порати.

Се надевам дека и тие и тие ке го јадат дебело.

Kajgana Shop

На врв Bottom