UEFA Евро 2016 (квалификации)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Во УЕФА не идат работите како во Кајгана, таму треба да докажеш со факти и аргументи дека Албанија е крива. Србите со сите напори успеаа во тоа да нема Албанци организирано и Албанија автоматски не може да сноси никаква одговорност за тоа како леталото се нашло таму. Или лимитиран си па не можеш да сватиш. Нека си ја мислат србите сеа заедно со вас овдека кои им го држите фенерот

И двете репрезентации требало исто да се казнат лол, па вие толку сте искомплексирани од една одредена нација што во чест на тоа се спуштате на ниво на глупи. Албанија треба да биде казнета за извиците, бакљите, тврдите предмети, влетувањето на навивачи на теренот, тепање на играчи од страна на навивачи/редари. Абе излезете малце на свеж воздух, дишете длабоко и помислете малце дека со вашите постови стварате имиџ кој ќе ве следи се додека сте во форумот. Некои дечурлана не ми се чудни ама па коа ќе прочитам некои други за кои мислев дека вредат нешто тогаш сфаќам дека глупоста на индивидуалецот нема граница
да бе сга ке искочи демек Српски тајни служби го пуштиле знамето, а играчите што пробаа да го бранат не се албанци туку преправени српски тајни агенти...:tapp:

Член од
26 септември 2014
Мислења
21
Поени од реакции
6

Бог да чува, овие би ги казнал со доживотна казна + комплетна дискфалификација од сите Европски и Светски компетиции.

Србите, најголемите криминалци на последниве декади.

?

..........

Гостин
Чекај да резимираме...
Се свиркаше химната...
Од прва минута се извикуваше убијте ги шиптаритее, за шиптарии гасна комора и едно друго кое не можев да го разберам...
Се фрлаше со се и сешто кон играчите

Но пак албанците провоцираа...
А што очекуваш ти србите да стават рака на срце и ја пеат албанската химна? :facepalm:

На стадионот немаше ниту едно албанско знаме, србска атмосфера владее, химната свиркана, убиј шипрари пароли... и одеднаш алах го прати албанското знаме, на момент публиката пред малите екрани го здогледа неверојатното, знаме со голема шиптарија над стадионот во Београд преполн со срби! им се дигна курот на младо старо се албанско излегоа на улица, искинаа гумите од еуфорија, убија неколку кафирски автобуси, искршија нешто низ град, и го попречуваа нормалниот тек на живот во тие места...
Инцидентот е организиран и промислен, замката е наместена и заморчето го загриза мамецот.

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
После ова случка видовме колку многу Србомани има во Македонија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.630
Поени од реакции
59.546
Чекај да резимираме...
Се свиркаше химната...
Од прва минута се извикуваше убијте ги шиптаритее, за шиптарии гасна комора и едно друго кое не можев да го разберам...

Не зборувавме за провокации јас и ти, туку за примитивизам.

На утакмица се надевам си бил и порано. Ништо посебно не се случи што не се случило на други места. Еве во Скопје колку пати се свиреше химната на Хрватска и се викаше Усташи, а во Загреб нашата и се викаше Цигани... а најсмешно е што не се ни мразиме со нив. На терен жестоко ама фудбалски и за резултат.

Вие летавте знаме со територијални претензии кон неколку соседи, и се степавте кога противнички фудбалер сакаше најкултурно да го изнесе од терен за да продолжи натпреварот.

И после славевте прекин :facepalm:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Četiri osobe lakše su ozlijeđene u masovnoj tučnjavi nealbanskih i albanskih učenika Gimnazije "25. maj" u Tuzima u Crnoj Gori, koja je nastala zbog prekinute nogometne utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije sinoć odigrane u Beogradu, javljaju crnogorske Vijesti .

Zbog tučnjave je intervenirala policija, a školska nastava je prekinuta.

Policija će tek na temelju snimki nadzorne kamere utvrditi tko je odgovoran za nastali metež, ali kako doznaju Vijesti, uz učenike u okršaju su, iako ne fizičkom već samo verbalnom, sudjelovali i roditelji.

Razbijena su dva stakla na ulaznim vratima.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Чекај да резимираме...
Се свиркаше химната...

Ах бе мајстори сте за вртење на приказната во ваша корист.

Химна се свирка минимум на три натпревари од секое коло во квалификациите.
На наптреварите на Албанија се скандирало име на терористичка организација, шчип етниќе итн.
На мечот Шкендија - Партизан што не се скандираше, еве ти пример од „Уби, уби четника“

Кажи ми бачко дали ова ги натера фудбалерите на Партизан да ја напуштат утакмицата?
Или еве, пошто љубиш случаи кога Албанците се „невините“, зошто фудбалерите на Шкендија во Белград не се „чуствуваа повредени“ и не го напуштија теренот?
Пу-пу не важи?

Тепање имаше, сите го видовме тоа и ќе го јадат Србите заради пропустот во организацијата.

Но да се навратиме што го предизвика тоа тепање.
Пази сеа ваму:
Дрон дигитрон љетив над стадион. Стефан Митровиќ, фудбалерто на Србија го зема да го тргне од теренот и да продолжи мечот. Регуларно нешто што се случува секогаш кога на/над теренот има објект кој го попречува текот на мечот. Значи, можеше Се да заврши со тоа што играчов ќе го тргнеше дигиторнот од терен.

НО! Shqipman алиас Џака стапува на сцена и го граба знамето, другарчињата тргнуваат да ги тепаат Србите.

Ако бараме тука индивидуална одговорност, овие што тргнаа да се тепаат мора да се казнат поединечно, со random меча супензија. Плус самото тоа што фудбалскиот сојуз на Албанија не се оградува од нивните постапки го прави одговорен и нему во нормални околности би му била изречена парична казна од УЕФА.

Сеа ја ова не ти го кажувам затоа што не го знаеш, добро знам дека го знаеш ама се правиш улав, што Ви е специјалитет.

Крајната реченица ти е „Пак Албанците провоцираа...“. Епа љутви, што славевте синоќа бе ако не сте провоцирале? Нели славевте дека сте ги насамариле Србите? Значи синоќа славиш како си ги испровоцирал, дента потоа све тоа не важи и ти си оштетен. Класика.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Професионалност на терен? Си чул некогаш? Јас можам комотно да го мочам од трибини ако сакам он треба да ќути. Има кој да реагира, фудбалерите т.е. спортистите не треба тоа да го решаваат. Исто како што фудбалерите т.е. спортистите имаат право нелегални предмети да ги одстранат од терен. У џамија да ти фрлам чварки од авион како ќе реагираш?
Да, можеш да викаш убиј го шиптарот. За шиптаротт гасна комора, друже тоа не е навивање, исто како што не се навивање паролите со мапи. Обиди се да се ставиш на местото на албанецот.
Ако би ме прашувале мене да одбирам меѓу парола со голема албанија со извикување за срби гасна комора во секое време би ја одбрал мапата.

Се согласувам дека мора да се отстранат нелегални предмети, тоа никој не го оспорува, играчите само се обидуваа да го земат, немаше ни напад ни удари ни ништо.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Европскиов народ со нобелови награди уште нема станато жртва на настанов? 24 часа поминаа нема шанси да не се исплакани досега.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да, можеш да викаш убиј го шиптарот. За шиптаротт гасна комора, друже тоа не е навивање, исто како што не се навивање паролите со мапи. Обиди се да се ставиш на местото на албанецот.
Ако би ме прашувале мене да одбирам меѓу парола со голема албанија со извикување за срби гасна комора во секое време би ја одбрал мапата.

Се согласувам дека мора да се отстранат нелегални предмети, тоа никој не го оспорува, играчите само се обидуваа да го земат, немаше ни напад ни удари ни ништо.
Ти знаеш ли што значи тоа? Ти сакаш да кажеш дека по мирен пат ќе ја оствариш таа територија? Дека во таа територија че им дадеш право на малцинството?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115

Јас ако сум фудбалер должност ми е на терен да го давам максимумот. Тоа дали ми пееле шиптарот или смрт за каури не треба да ме интересира. Ајде биди објективен и кажи како ќе реагираш у сред Тирана да се деси нешто слично.

Kajgana Shop

На врв Bottom