Фиксна протеза

Wiz

Член од
17 јуни 2008
Мислења
88
Поени од реакции
50
Таман работа.

1. Како сакаш, сеедно е кои ги вадиш, доле им треба повеќе време да зараснат, ќе ти се формира дупка која ќе стои 2-3 месеца, горе поболна е анестезијата. Од две зла помалото :)
2. И ова како сакаш ама ако веќе имаш за поправање, подобро почекај да ги извадиш.
3. Зависи конци дали ќе ти стават али мој предлог е еден месечно да вадиш, не дека нема да издржиш али мазохизам е тоа, жив гладен/гладна ќе останеш.
3. Ритејнери задолжително! Ако може да ти направат калап од пластика за спиење, нека ти направат, ако не мобилна ама ритејнери да ставиш. Јас ги носам веќе 4 години и супер ми е, не ги ни осеќам, се навикнав.
4. Кои јадни флеки, откако ќе ги извадат протезите се полираат забите со паста, ништо нема да имаш :)
5. Ако се средило се и докторката рекла да се вадат, вади ги, нема сврха да ги носиш со сила, значи тоа дека не си бил тежок случај, има многу лоши аномалии каде 3 години се носат дури.
Фала ти многу... :) стварно ценам луѓе како што си ти, кои помагаат, па и на непознати. За жал многу сме ретки таквите во Македонија, повеќето гледаат да те закрпат на било кој начин. Ако ми истекне уште нешто, ќе ти пишам пак. :) Поздравче! :love: (ова пријателски, нема hug) (y):giggle:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Dali moze na 20 godini da stavam fiksna proteza ili mobilna?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
затоа што коските со тек на време зацврстуваат и потребна е поголема сила за дејство. Мобилната е за деца мали.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Некој што му се има одлепено брикет да каже дали се обелува за брзо време? И дали воопшто ја враќа истата боја како на почеток?

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Некој што му се има одлепено брикет да каже дали се обелува за брзо време? И дали воопшто ја враќа истата боја како на почеток?
Мене ми се има одлепено брикет, ја враќа пострпено бојата но не баш како на почеток.

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
Носам фиксна протеза но не сум задоволен од ординацијата кај шо ја ставив. Дали знаете колку би коштало да идам на преглед на друго место, за почеток само консултативно? И да ми препорачате некое добро место, да не се заебам уште еднаш.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Носам фиксна протеза но не сум задоволен од ординацијата кај шо ја ставив. Дали знаете колку би коштало да идам на преглед на друго место, за почеток само консултативно? И да ми препорачате некое добро место, да не се заебам уште еднаш.
Ја сум моментално на клиника кај Ирена и сум задоволен :)

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Бројче немам,со врски отидов дента и директ кај докторка ме прати и од тогаш таа ми е како матична за протези носам 2 веќе а уште една ќе ставам со три протези од еднаш недај боже ни на најголемиот непријател не му го посакувам ова али тоа е што е :)))

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Бројче немам,со врски отидов дента и директ кај докторка ме прати и од тогаш таа ми е како матична за протези носам 2 веќе а уште една ќе ставам со три протези од еднаш недај боже ни на најголемиот непријател не му го посакувам ова али тоа е што е :)))
А зошто три протези?

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Хиракс плус долна фиксна,и за да не ми се вратат у стара положба горе уште една фиксна за да се искористи хираксот ако го извадам ќе се вратат во старата положба и нема да има место

Член од
22 јуни 2012
Мислења
116
Поени од реакции
60
А колку ги плати протезите? За преглед како наплаќа?

Kajgana Shop

На врв Bottom