Фан Клуб: Интер

Thohir: Faith in Mazzarri

На шо дроги вие председателот o_O

Нема да го сменат, бар не уште 2-3 кола ако не се опраи... на разочарување на многумина.

Во врска со играва, жално е да се гледа Интер, и играчиве се без никаква желба за победа. Интер губеле и ќе губат од слаби екипи (не се однесува ова за вчера, туку за екипи ко Каљари и остала багра), ама бар да има некаква жар, некаква борбеност во играта. Вчера се откажаа после 1-0 како да е крај на свет. Ќе ми текне на легендарната утакмица со Сампдорија, и тогаш немаше којзнае какви играчи во тимот, едино Виери беше некоја ти ѕвезда ама играа бе тогаш со срце па што биде нека биде ...

А за Мацари па не ми се праи муабет ама морам да пишам, цело време збори како сите играчи ги рачуна како потенцијални првотимци, а цело време игра со 15-16 души во последниве 3 недели т.е последните 6-7 натпревари. Епа не иде бе така, па после утакмица па и изјавува дека Паласио и Медел не биле ни 60% спремни.... Па стај го Крхин со Карабах, дечкото играше сосема солидно за Болоња, не е 18 години па да нема никакво искуство. Оби нека игра 90 минути, овој го игра Д'Амброзио а знае дека само он му беше сигурен бек за со Фиорентина, Додо не се знаеше до последниот тренинг дали ќе биде повикан или не. И М'баје лани го гледав на натпреварите против Интер и дечкото беше најдобар у Ливорно, сигурно може Муарем Муарем да го чува .... За кое такво ги чуваат во клубот кога не ги играат

Дали видовте што изјавил Мацари? Е тачно ми иде у слепоочница да си пукам, не е нормален дефинитивно. :facepalm:

pred smena e toa e fakt, kolku i da zbori tohir deka ima verba, ala morati sto imase verba u site sto gi smeni, pred smena e, ne znaeme sto tocno se desava zad zatvoreni vrati ali slednive mesec dena se klucni za negovoto ostanuvanje tuka spored toa sto go citam, ne mora na kraj kraeva sve bukvalno da se svaka, nema klub na planetava sto ke ima verba u covek so vakva igra i rezultati a timot on go sostavuval.

Nema izbor macari ama toa spored mene ili nas tuka, prasanje e dali on so taa negova glava isto razmisluva, odnosno, dali ke napravi drasticni promeni vo negoviot sistem ili ke si ostane na istiot sistem koj veke ocigledno e otfrlen od site igraci. Pisuvav pred mesec dena, odnosno pomalce, nekade posle sasuolo, deka negoviot sistem e labilen i prasanje na vreme e koga ke otide u tri lepe, od start na sezona ne impresionirase, se vide kolku se ranlivi pogotovo na gostinski teren i eve sega poslednive dva meca totalen krah dozivea.

Igracite tolku ne se naviknati da gi pritisnat protivnicite na nivna polovina sto duri i po negativa od 2 gola, Fiorentina bea tie sto pritiskaa a Inter se branese so 10 igraci na svoja polovina, i ovie pak lesno doagaa do onaa zona za shut od kade i gi dadoa dvata gola.

Inaku Ausilio mi se svigja sto izleze i odma kaza, ova ednostavno ne e nasiot Inter i toa e toa, a koga tehnickiot toa go vika valjda Macari znae kolku e saat ...

Ama eve, ako go smenat, dostapni se slednive dvajca mozni kandidati za Inter, Spaleti ... i Mancini, pa sea videte vie, pogotovo vtoriov precenet ako dojde. Nemojte samo i vie so stavot ajde dobro barem oni forsiraat odbrana so 4ca, i Stratev forsira takva odbrana ebate, ne e do toa.

Пер го виде ли ти Мацари што изјавил? Дека имале тактички и физички проблеми, али против Карабах успешно ги сокриле. :facepalm:
Против Карабах ги сокрил тактичките слабости мајко мила :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Па нормално дека имаш тактички слабости џигер глуп, цел свет го гледа истото, само некој треба да го смени тоа. Мислам дека месец дена се премногу кредит за Мацари, затоа што ако го држат уште месец дена сезоната за нас може да заврши уште во Октомври или почетокот на Ноември. А стварно не мислам трета година по ред да знам уште во Октомври дека Интер нема шанси за тоа ебано трето место, за титула не ми се ни спомнува.

И боље Спалети или Манчини него папаков, најсериозен сум. Нека губат нека кршат глава али бар фудбал да играат, а не ова очоболов што го гледам секој ебан викенд.

Сеа со Наполи играме, и кај нив крофнето беше пред бркање али очигледно на наш грб ќе си ја спаси кариерата во Наполи. :facepalm:

Тоа е тоа што сите го коментиравме летото. Џабе сите промени со ваков тренер. Уште една од низата ситуации кои навивачите точно ги предвидоа, за разлика од луѓето кои се платени за тоа. Сега менувале не менувале, уште една сезона заврши пред да почне.

Стварно незнам што толку го ругате манчини?За сите тренери после Мурињо он го има измислено фудбалот!Само незнам дали би се нафатил да ја води оваа раштимана багра ако земеме у предвид како го избркаа после 3 освоени скудета :cautious:
ПС
Jебига не го бивало за во ЛШ,и онака уште баајги време нема да ја помирисаме

071014164011.png

Тоа е таа формација каде што ќе има избалансиран состав напаѓачки и дефанзивно, и каде што ќе може да се извади максимумот од овој тим. Триото во средина сите се универзалци , така да сите тројца можат да си ги менуваат позициите. Е сега, може ќе биде проблем ако еден од нив се повреди, али па Оби рецимо може да се убаци, или Кузманович у краен случај :confused: . Тимот ќе биде три пати по креативен отколку со 7 дефанзивци у тим , еден креативен играч во средина (Кова) шо нема со кој да проигра и да креира напад (пошо сите други размислуваат дефанзивно), и отсечени двајца напаѓачи .
Како и да е, џабе е се додека го имаме клошарон на клупа што единствено што го интересира е како да не примиме гол, и не сфаќа дека кога водиш голем тим треба да негуваш напаѓачки фудбал.

Последно уредено:
Мислам дека Мацари ке замине во јануари без разлика на успесите во наредните кола (освен ако не се случи чудо да победи се полусезоната :))

Сите знаеме дека главниот проблем е токму тој, но мора да се направат и неколку корекции во тимот.

Да се смени формацијата, пристапот и 2-3 клучни засилувања. Моралот е паднат, победничкиот менталитет е загубен. ВО моментов можеби најдобро е тимот да го преземе некоја легенда како Фиго или Занети а од другиве опции се е голем ризик.. и спалети, Зенга...

Не треба да се штедат пари на напаѓач!

ГЛедам се споменуваат некое старци или нови потенцијални таленти, но во случајов не смее да се ризикува, мора да се оди на проверен класа напаѓач.

Освалдо се повредил на тренинг на репрезентација. 30 дена во аут... Тек сега ќе клаваат голои :place:

Не е страшно што се повреди Освалдо!Не за џабе чичко тихо(во убер успешното трансфер лето) ни купи и 5-ти напаѓач летоска!
Оh wait...

Проверен напаѓач како Форлан?
СО Форлан само задоцнивме 3-4 години. Од старците може само Ибра да го вратиме...

Мислев на некој како Агуеро, Јоветич, Бензема, Фалкао, Кавани, Хулк, Перси, Манџукич...

Знам дека повеќето се нереална опција но ако сака да го врати тимот во лига на шампиони мора да се вложат и повеќе пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom