Хепта друже, да не се лажеме, знамо се.
убаво е ова што го објаснуваш, ама проблемот е што земља се заклела да нече ништа сакрити
Ипси на пример ќе ме разбере поубаво, бидејќи се знаеме со тие недефинирани јадни души екс муслиманки, не знаат ни што се ни во што упаднале, се исушиле од дрога.
и сега ти ќе ми кажуваш овде за воља, па уште слободна
Доста од мене на оваа тема
[DOUBLEPOST=1412811697][/DOUBLEPOST]За субзеро и сите останати.... за ИСИС веќе го кажав својот став за тоа, и за тоа не ме замарајте и не земајте за примери.
И јас кога зборев за шеријатска држава не реков дека нема да има алкохол туку дека државата тоа нема да го толерира и ќе биде строга за такви прашања.
Или не дека нема да има лоповлук, ама ќе има казни.
итд итн.[DOUBLEPOST=1412815267][/DOUBLEPOST]И пази ова, се пресмеав и наежив истовремено кога ја отворив твојата страница
------------------------------------------------------------------------------------------------
liber oz – правата на човекот
1. Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:
да работи по својата волја;
да се забавува по својата волја;
да се одмара како му е волја;
да умре кога и како му е волја.
2.Човекот има право да јаде што му е волја;
да пие што му е волја;
да престојува каде му е волја;
да се движи по површината на земјата по својата волја.
3. Човекот има право да мисли по своја волја;
да зборува што му е волја;
да пишува што му е волја;
да црта, слика, резбари, гравира, кова, гради по своја волја;
да се облекува како му е волја
4.Човекот има право да љуби како сака –
исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја. Al I.51
5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Прво, мислам дека во првиот болд и ти не веруваш и се смееш кога го читаш...
ама те боли.... дур има овци има и кој да ги стриже...
Но точка: 5... ме наежи, онака морбидно делува, ИСИС може вода да ви носи
Според твоиве права, можеш да престојуваш каде што ти е воља, кај некого дома на пр.(тоа како југославија што беше порано со становите и подстанарите
)
И замисли... ако некој ти ги ограничува овие права, имаш право да го убиеш... ептен јако, онака слободна воља до даске.
или на пр. Со закон во оваа држава е забранет говор на омраза, верски,расистички, меѓуетнички... кој сакаш одбери го.
Или на пр. Зборуваш против премиерот, му нанесуваш душевна болка од 500 иљади евра, тој те тужи, и ти што ќе правиш?? Не се секирај,хепта е тука да ти каже дека имаш право да го убиеш.
Болеста нема крај.