Нови игри

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Може да ми предложете некоја игра вака OPEN WORLD слична на GTA и MAFIA II? Немора да биде нова може и постара. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.718
Поени од реакции
34.268
Ryse.Son.of.Rome-CODEX :vozbud::vozbud:

Ne mi se jasni ekskluzivnite znaci... i zaso se pali uopste narod.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Ryse.Son.of.Rome-CODEX :vozbud::vozbud:

Ne mi se jasni ekskluzivnite znaci... i zaso se pali uopste narod.
Затоа што се system seller и продукциски се скапи и не ретко претставуваат најдобри игри за одредена платформа.
Uncharted серијалот и The Last Of Us претставуваат едни од најдобрите игри за седмата генерација.
Motorstorm исто така. Феноменална вожња. God of War спектакуларна акција.....ете ти 5-6 наслови кој ги немаш на ниедно друго место освен на Playstation.
Така да ако сакаш да играш квалитет ќе ја купиш таа одредена платформа за која се и правени - Е затоа се пали народ.

На Playstation 4 веќе излегоа Killzone Shadow Fall, Infamous Second Son, Driveclub....најавени се Uncharted 4, Bloodborne и ред други.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Na Origin on the house e Dragon Age origins.:)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.718
Поени од реакции
34.268
Затоа што се system seller и продукциски се скапи и не ретко претставуваат најдобри игри за одредена платформа.
Koja e podobra one ekskluziva od Ryse? Ne sum sarkasticen, stvarno neznam, oti za mene bese ovaa.
A dojde na pc.
Za koja druga vredi 25k + da dadam. Koja igra vredi olku?

Ostaj stari naslovi ko Uncharted. Last of Us ne e ps4 ekskluziva, ke odam od igracnica za 5.000 ke si kupam star ps3 i ke ja svrtam.

Ne mi e muabetot pc gaming master race muabeti, onaka obicno eksluzivnite idat i na pc a ne idat i na drugata konzola, recimo xbox/pc i ps/pc.
Taka da mnogu pogolemi moznosti ima da igras dobri naslovi ako si pc gamer.

Edino mi e maka da, za Bloodborne, ama ke ja portuvaat ko uvek...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Дааа тоа захвалност на Steam што во очите на некој Publishers делува као вносна платформа и без многу напор преку дигитална дистрибуција овозможува да се приграби дел од колачот
Инаку да ексклузивите од Microsoft мошне често се портуваат за Windows... Mass Effect која беше Xbox 360 eксклузива или Alan Wake или Gears of War....
Инаку Bloodborne колку Demon Souls што ја портуваа :)

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Ryse Son of Rome е супер игра ама бара многу јак компјутер. :D

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.589
Поени од реакции
6.754
Застенете другари! Ryse son of Rome вреди само поради графиката, гејмплејот е ужасен.Мислам нема ни Stealth,ни повеке опции за оружје,ни штит да унапредиш, едноставно ми делува како да е направена за деца кој преферираат трчај тепај гејмплеј,а да и бара машинерија. Јас на i5 GTX 550ti едвај ја возам на медиум.

Додека пак Shadow of mordor е друга прича,ако сте фан на Лорд оф д Рингс дефинитивно ви ја препорачувам, Cut сцените на играта се блага еротика и најдобро оптимизирана игра што излегла последниве неколку години.Бидејки и двете игри релативно тазе се излезени доколку незнаете што да одберете топло ви ја препорачувам втората опција.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Jaс Ryse ja играм поради тоа што ми е интересно дејството, а и графиката е страшна. Играм се на Хај, со сенки на лоу и АА намалено. Кога се работи за gameplay-от на играта, многу е монотон.

Спамај само LC, RC, space, Е, Q. Напад, разбивање на противникот, блок, Execute, и Slow mode каде AI-to e као демек зашеметено, а играчот влага у Rage Mode неколку секунди.

Филмовите кога се прикажуваат у играва, играта лета. Кога треба да се игра, сосема друга работа, играта кочи.
Можеле тука да се потрудат играта да вади слични перформанси, нешто како што вадеше Макс Пејн 3 од Р*.

SoM не ја играм зашо не сакам такви игри, а филмот ми се свиѓа и ги иам неколку пати глеано. Ама си праам разлика у жанрови за филмови и игри.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.718
Поени од реакции
34.268
Kaква споредба... со една од најдобрите оптимизирани игри (max payne 3) сакаш да вади перформанси.

Мордор земена како споредба и на ултра изгледа како шуплива физика да има, за разлика од Ryse. Но тоа е цена за отворениот свет. Инаку ништо револуционерно и различно у фајт системот и кај Мордор, исто кликови само други анимации, немаш тотална контрола.

Ама што не е ич оптимизирана Ryse, не е. Тапа порт. Ама на крај краеви е next gen игра, така да....

Kajgana Shop

На врв Bottom