Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Видите вака Р Бугарија е една од првите земји што ја призна независноста на Р Македонија,но не ја признава нацијата и јазикот.З

Видите вака Р Бугарија е една од првите земји што ја призна независноста на Р Македонија,но не ја признава нацијата и јазикот.Во учебниците од 3 одделение се учи дека цар Самоил,Гоце Делчев и др.се бугари дека во Македонија живеат бугари кои зборуваат на бугарски дијалект.Значи и колку да сме патриоти за нив сме бугари тие нас не не признаваат како македонци.
http://barekov.com/Новини/-Каракачанов-Прест'пление-е-да-откажеш-паспорт-на-македонец-говорешт-б'лгарски_l.a_i.23098.html
http://bg.wikipedia.org/wiki/Гоце_Делчев
Владата на Орешарски падна и мислам дека ако ГЕРБ успее да формира влада би требало да се средат работите околу процедурата за добивање на државјанство т.е. се да се врати по старо.
Тие (Бугарите и самите не знаат која им е целта и што сакаат)
прво ја признаваа Македонија како држава, а не го признаваа народот како Македонски... сите биле бугари, па по автоматизам ако сите се бугари во Македонија, нека им дадат пасоши на сите грагани на Р. Македонија без да им барааат потекло,
за после да не може да даваат државјанства, затоа што требало да имаат некаков документ, да потврдува дека се бугари,
Како и да е, и секој граганин на Р. Македонија кои што ќе земи Бугарско државјанство во Бугарија е Бугарин, во Македонија е македонец, а во Европа е бугарин, а во душата како тој се чувствува- не мора да каже некому, сам си знае.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Тие (Бугарите и самите не знаат која им е целта и што сакаат)
прво ја признаваа Македонија како држава, а не го признаваа народот како Македонски... сите биле бугари, па по автоматизам ако сите се бугари во Македонија, нека им дадат пасоши на сите грагани на Р. Македонија без да им барааат потекло,
за после да не може да даваат државјанства, затоа што требало да имаат некаков документ, да потврдува дека се бугари,
Како и да е, и секој граганин на Р. Македонија кои што ќе земи Бугарско државјанство во Бугарија е Бугарин, во Македонија е македонец, а во Европа е бугарин, а во душата како тој се чувствува- не мора да каже некому, сам си знае.
Во право си меѓутоа ова со документиве го измисли владата што сега падна и исто така мислам дека многу луѓе ги чекаат документите кои се заглавени на дополнителан проверка меѓу кои и јас.Треба малку надеж да се даде во постовите дека можеби нешто ќе се промени бидејќе БСП кога беше на власт некаде 2008-2009г. се случуваше истава работа не издаваа државјанства па дојде ГЕРБ и за три месеци по стапување на власт ги реши проблемите.

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
сите кои се родени во струмичко меѓу 1912 и 27.11.1919 се родени на бугарска територија како бугарски државјани, без оглед дали се служеле во војска или не.
за останатите делови од македонија документи од бугарска црква може да има од 1860 до 1913 година и исто така за време на двете светски војни[DOUBLEPOST=1412653951][/DOUBLEPOST]
не познавам човек во софија кој да зема помалку од 400 евра, гарант станува збор за друго место во бугарија
Ludogorec da mi odgovoris na prasanjevo ako znaes:
tatko mi e roden 1941 koga bugarite bile vo Makedonija me interesira krstenice nemam ama ima izvod od maticna kniga na rodenite makedonsko i licna karta kade sto tocno ja pisuva datata i mestoto na raganje od vtorata svetska vojna kako so vikas ti dali so toj dokument moze da dobijam proishod procedurata ja pocnav vo bugarskiot konzulat vo bitola dali moze procedurata da ja prodolzam vo Sofija ili treba odnovo da apliciram

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Има ли некој што веќе земал државјанство преку амбасада?

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Во право си меѓутоа ова со документиве го измисли владата што сега падна и исто така мислам дека многу луѓе ги чекаат документите кои се заглавени на дополнителан проверка меѓу кои и јас.Треба малку надеж да се даде во постовите дека можеби нешто ќе се промени бидејќе БСП кога беше на власт некаде 2008-2009г. се случуваше истава работа не издаваа државјанства па дојде ГЕРБ и за три месеци по стапување на власт ги реши проблемите.
Не ги измисли предходната влада, само го воведе како во секоја друга држава, во секоја друга држава се бара потекло па да се земе државјанство, не може туку така "јас сум бугарин" и одма еве ти пасош.

Член од
18 септември 2014
Мислења
27
Поени од реакции
8
Zdravo , postirav ednas t.e bese sto napravija so izborite koj pobedi i sto se slucuva so postapata za vadejne na bg pasos , istoto i sega go prasuvam do kade se i t.n ako mozi na kratko da ne listam ????

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
Здраво кајганџии... Конечно излезе моето бројче... но на дополнителна проверка

Преписката № 8***/2013.
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.

Сеуште не е излезено во протокол, но е вратено бројчето.... Инаку имам многу роднини со бугарски пасоши... Значи... Најблиска рода.. Брат ми е веќе 3-4 години со бг пасош, на прва братучедка пред 1 месец и излезе бројчето.... вујковците сите ми се со бугарски пасоши...
Имам и од дедовци како што разбрав што биле во бугарската војска... но немаме никаков документ за тоа...

ИНАКУ на интервјуто кога бев лани... ме прашаа што роднина ми е брат ми... им одговорив... така да тоа го имаат заведено таму уште одамна... мислам дека посредувачот уште тогаш во документите го имаше тоа наведено и го знаеја на интервјуто...

е сега вака некој совет кој ми е најдобар пат да го фатам за да ми искочи бројчето?

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Здраво кајганџии... Конечно излезе моето бројче... но на дополнителна проверка

Преписката № 8***/2013.
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.

Сеуште не е излезено во протокол, но е вратено бројчето.... Инаку имам многу роднини со бугарски пасоши... Значи... Најблиска рода.. Брат ми е веќе 3-4 години со бг пасош, на прва братучедка пред 1 месец и излезе бројчето.... вујковците сите ми се со бугарски пасоши...
Имам и од дедовци како што разбрав што биле во бугарската војска... но немаме никаков документ за тоа...

ИНАКУ на интервјуто кога бев лани... ме прашаа што роднина ми е брат ми... им одговорив... така да тоа го имаат заведено таму уште одамна... мислам дека посредувачот уште тогаш во документите го имаше тоа наведено и го знаеја на интервјуто...

е сега вака некој совет кој ми е најдобар пат да го фатам за да ми искочи бројчето?
Jas sum vo ista situacija so tebe posrednikot mi kaza orginal izvod od brat ti kopija od negova bugarska licna karta I kopija od pasos mak tvoj I ke bide rabotata

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
E sega se razocarav prepiskata e vrnata za dopolnitelna proverka Sega sto trebit da naprajme

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
краен рок за формирање на новата влада е 5 ноември, така да до тогаш може да се заебаваат овие сегашните

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.431
Поени од реакции
39.042
Барај во архива. Ова беше пресудно за мојот пасош. Ама јас имав и книшка црно на бело која беше доставена таму.

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
Се разтражив по тоа архивите... но пречесто е името... туку неможам да се снајдам... овој источно македонскиот дел под која област е бил... благоевград или ?

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Sega ete novi protokoli aj pofalete se koj zede grazdanstvo
I nie sto sme vrateni na dopolnitelna neoficijalno dali ima nadez za promena

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom