ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Ова се глупости. Сакаат да заплашат
Немој случајно да сте платиле
Се работи за незаконско казнување. Уставот вели:
Член 14
Никој не може да биде казнет за дело кое пред да биде сторено не било утврдено со закон или со друг пропис како казниво дело и за кое не била предвидена казна.
Никој не може повторно да биде суден за дело за кое веќе бил суден и за кое е донесена правосилна судска одлука.
Абе остај ти член 14,37,288 од законот кога се ни е каша попара ни закон важи ниту ништо во одредени ситуации, а и иди докажи им на дебилите. Што ќе правиш ако не платиш? Полиција ќе дојде и сеедно е како и да е го јадеш.

Очигледно не си ја начекал таа контролорката што е, она не чека многу објаснувања, директно ти вика полиција, па после расправај се со нив :)

Инаку, да, не ги сфаќам ЈСП воопшто како може така да наплаќаат казни ко рекет, кога на пр. Германија ти викаат посебен талон и да казните се подрастични од кај нас, ама па и имаш олеснувања, од типот ако немаш карта во моментот, но имаш извадено месечен билет, а си го заборавил дома, кај нас вакво нешто нема.

Се возам горе во двокатен и тргам по скали да се симнам кога еден од контрола ми затвара пат со раце и ми вика каде? Викам да се симнам. Вика од задна врата е излезот од тука неможе. А автобусов пола празен. Што има врска викам тргни се да поминам и уште стои на скали не ме пушта. Си искочив од задна а на истата станица и они искочија ама од предна.

Се возам горе во двокатен и тргам по скали да се симнам кога еден од контрола ми затвара пат со раце и ми вика каде? Викам да се симнам. Вика од задна врата е излезот од тука неможе. А автобусов пола празен. Што има врска викам тргни се да поминам и уште стои на скали не ме пушта. Си искочив од задна а на истата станица и они искочија ама од предна.
сељак глуп

како ние студентиве може да се возиме у четврток бесплатно? Се вади некоја легитимација?

како ние студентиве може да се возиме у четврток бесплатно? Се вади некоја легитимација?
Треба барање за бесплатно возење во четврток да земеш од билетара, го носиш барањето заедно со слика на студентски да ти удрат печат, после се враќаш со барањето и сликата на билетара и ти даваат картичка.

Фактички,да поминиш таква админитсрација и да ти дојде преку кур и да се откажеш од вадење

Кој автобус оди до Систина?
Не знам дали поминува баш од таму автобус. Јас идам со 15А до карпош базен па после пешки до Систина уште 10-15 минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom