- Член од
- 16 септември 2007
- Мислења
- 1.486
- Поени од реакции
- 338
Имам неколку прашања до вас:
1) имам другарка и нејзиниот дедо бил партизан на времето и се борел против бугарите а од друга страна има дедо кој бил бугарски војник. дали има шанси да ја одбијаат за тоа затоа што се плаши?
2) сакам да прашам до тие што имаат југословенска воена книшка дали кај националност им стои македонец или бугарин пошто кај нас стои македонец па сакам да прашам дали е тоа проблем?
3) дали некој пробал да поднесе молба за побрзо да му излези бројчето за државјнасство без разлика на причината и дали има успеано/неуспеано во тоа?
4) дали некој има пробано да извади документ од бугарскиот воен архив и дали има успеано во тоа?
се извинувам однапред на многуте прашања .. фала однапред
Hmmmmnogu prasanja jas ce odgovoram na nekoi koi sto znam
1.Toa sto bil partizan i se borel protiv bugarite jas licno poznavam covek koj izvadil pasos a dedo mu se borel protiv bugarite znaci cisti gluposti se ova nema sansi da ja odbijat jas i garantiram ..ce vadi dokumen od drugiot dedo koj bil bg vojnik i toa e toa
2.Jug voena kniska nema vrska so proizhod toa e za vreme na Jugoslavija a bugarite trazat dokument za vreme na bugarsko
3. ne znam drug ce ti odgovori
4.Da jas sum takov slucaj i imam uspeano vo toa imav informacii za liceto ...vo arhivot ti trazat povece informacii da imas za toa lice i ne se sekiraj ako znaes ce go najdat prati gi meil slobodno[DOUBLEPOST=1412637218][/DOUBLEPOST]
Колку што знам по влезот на Бугарија во ЕУ,Софија е со 2% невработеност.
Zatoa i go prasuvam iskreno