Фан Клуб: Рома

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Многу работи се напишаа после утакмицата со Јуве. Овој краток текст беше најубавиот што го прочитав.

Juve 3-2 Roma

Something happened last night.

We don’t know exactly what it was yet. Just that something did.

Whether it’ll turn out to have been the night during which Roma gave up, even if only a few percentage points of belief and dedication, and never really got going, we don’t know. Or whether it will turn out to have been the night during which a fire was lit, which will burn from now until May in the stomach of every player, coach, staff member and fan of Roma, well, we don’t know that either.

This all makes last night a bit awkward to talk about, or put into writing. The game-play was compromised by the tension and the referee’s decisions, which Walter Sabatini closed the book on: it’s a scientific fact that the two penalty calls came outside the area, so there’s precious little to discuss. FIFA actually put together a text-book case on how players impact play from an offside position, which might as well have been drawn from replays of Bonucci’s goal. So there’s little to debate on that topic. It is what it is, and what it is was all there in plain sight.

So if we can’t talk about how this game will impact and motivate/dishearten Roma, and won’t talk about the calls themselves, and find little of interest in the game in-between tempers boiling up, what’s left? Reactions.

Roma haven’t had an easy time at this particular stadium, and there have always been melt-downs and blow-ups. Two years ago, there was so little character and unity in that Roma that when Bonucci went after Florenzi to pick a fight, Mirko Vucinic had to step in when none of Florenzi’s teammates would. Last night I saw Destro square up to Buffon, screaming in his face the day before he knew he’d meet him again when he’d be his captain for the Italian national team. I saw the entire group rush towards Manolas, who might be the last person in need of back-up in the entire team, but still. I saw Garcia yell in a man’s face, after he had leaned over to spit at a member of the technical staff. I read of DDR pushing away intruding fans getting too close to Roma’s bench. I read of DDR defending Ljajic, who’d celebrated Totti’s goal and was met by racist remarks. I saw a group united, which despite important absentees and a tired and hollowed midfield held its own against Juventus away from home. I saw Roma score the only valid goal in running action last night, I saw Roma create (and miss) the best chances. I saw directors and managers closing ranks in defense of the team, defiant in defeat, yet aware of their own failings and where they could do better.

I think I saw the future champions of Italy last night. We’ll see about that, of course. But the difference was so much closer than it has been in any of the Serie A encounters last season, Roma so tight and angry that I think they just managed to light a fire. Three points and a win, at a very high cost. There’s always been a fire burning when it comes to Juventus, but this time Roma might actually stand close enough to use it against them.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.761
Поени од реакции
17.677
Играчи навивачи сите сме едно толку едно што Тоти доби жолт картон што прослави со навивачите
Е сега другар измисли глупости тотални, Тоти не прослави со навивачите на Рома, Тоти ојде кај навивачите на Јувентус ги испровоцира и доби жолт картон бонучи го конфротира и тој доби жолт картон. Ако не верваш си имаш сегде страници кој во живо го прателе натрпреварот па прочитај од rezultati.com па се до кладирничаски сајтови како bet365

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Оти бе толку слепо навивачки збораш, лани судиите ни ја донесоја титулата? Јесте дека сте оштетени 1000 пати и јас реков али ова веќе да спомниш ств е смешно 2006та втора лига, до 2011 на факинг Палермо му свиреа безвезни пенали а на Дел Пиеро нозете му ги кршеа и пенал не свиреа. Не е здраво толку со мраза да збораш еднсотавно глупо е.
Абе требаше првично трета лига, ама ја наместивте пак за да ве вратат втора. :)

Инаку Павле велит:
Pavel Nedved :
"Francesco Totti nikada nije igrao u nekoj velikoj ekipi.
Da je on igrac moje ekipe i izjavi ovo, uzeo bi mu
kapitensku traku"

P.S. Требаше кога го сретнав во Хостивице на улица да го акнам со некој алат!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.761
Поени од реакции
17.677
Абе требаше првично трета лига, ама ја наместивте пак за да ве вратат втора. :)

Инаку Павле велит:
Pavel Nedved :
"Francesco Totti nikada nije igrao u nekoj velikoj ekipi.
Da je on igrac moje ekipe i izjavi ovo, uzeo bi mu
kapitensku traku"

P.S. Требаше кога го сретнав во Хостивице на улица да го акнам со некој алат!
ќе те шутнеше до Македонија :D
Абе се ние местиме :), Не се нервирај и ти не биди ко мене глуп тие ќе си дат 2-3 изјави денес утре заедно вечерат ручат....
После секој утакмица пораз/победа си се гушкат си се смејат ние нерви киниме :)
Требаше многу работи ама ни една не се деси, а калчополито е долга дискусија која сигурен сум дека ни јас ни ти па и сите која ја гледаат темата не сакаат да се раздискутира не за нешто друго ќе дојдат FC Honor and Grace aka Internazionale и толку кулминација :D

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
ќе те шутнеше до Македонија :D
Абе се ние местиме :), Не се нервирај и ти не биди ко мене глуп тие ќе си дат 2-3 изјави денес утре заедно вечерат ручат....
После секој утакмица пораз/победа си се гушкат си се смејат ние нерви киниме :)
Требаше многу работи ама ни една не се деси, а калчополито е долга дискусија која сигурен сум дека ни јас ни ти па и сите која ја гледаат темата не сакаат да се раздискутира не за нешто друго ќе дојдат FC Honor and Grace aka Internazionale и толку кулминација :D
Брат спиеш некогаш ти? Кога да погледам нон-стоп си активен :D .

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Досега се продадени 55 000 карти за Рома - Баерн.

За гостувањето во Минхен 1800 карти наменети за Рома беа распродадени за 20 минути.

Исто картите за утакмицата Рома - Јуве се скоро распродадени.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.255
Поени од реакции
5.889
Исто картите за утакмицата Рома - Јуве се скоро распродадени.
Дури дојди тој натпревар страстите предизвикани од овој натпревар ќе бидат смирени. Е сега зависно е како ќе се одвива трката за првото место и со каква разлика ќе влезат во дуел во Рим. Ако се блиску како сега, тогаш ќе има натпревар за паметење :).

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Џејмс Палота со изјава, ова болдираното ме бендиса:cool:

“Everyone should take a deep breath and calm down,” wrote Pallotta in a statement this afternoon.

“Football is a very fast game and sometimes there are controversies and mistakes. It happens both ways.

“At the end of the day we are both great teams and look forward to a long rivalry. It’s good for Italian football.

“Proud of our team forever. Love our spirit. And Roma will be back and there for a long time. Get used to it. Forza Roma!”

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Уствари муабетот ми беше дека некако во последно време се појавија повеќе романисти тука, кои се делумно активни. А да знаете уште колку има само шо не читаат. Можиме да им парираме на сите фан клубови. :)

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Уствари муабетот ми беше дека некако во последно време се појавија повеќе романисти тука, кои се делумно активни. А да знаете уште колку има само шо не читаат. Можиме да им парираме на сите фан клубови. :)
Фанатици сме ние.Јас долго го читам форумот тука али дури сега се решив да се убацам малце со овој акаунт.Се знаеме колко сме у здружението само и фан клубот плус вака што не има многу а ама немат фејсбук не се активни на форуми и.т.н :D:D.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Фанатици сме ние.Јас долго го читам форумот тука али дури сега се решив да се убацам малце со овој акаунт.Се знаеме колко сме у здружението само и фан клубот плус вака што не има многу а ама немат фејсбук не се активни на форуми и.т.н :D:D.
Ќе треба на полусезона да направиме еден попис на римско население на кајгана.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Последно уредено:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
+1 :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Колку ми е мило за Ромањоли, Михајлович во една изјава го споредува со Неста:)

Kajgana Shop

На врв Bottom