Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Ти не знаеш една реченица да напишеш како што е правило, па во Германија стан ќе бараш.

(ме заболе дали е навреда или не) :)
Хахаха ме пресмеа :)
Абе јас викам секој со среќата и тоа е тоа се е индивидуално[DOUBLEPOST=1412666335][/DOUBLEPOST]Ќе ви раскажам една случка негде 95-96 година беше иако бев дете мн добро ја паметам. Дојде еден комшија од САД после триесет год за прв пат и се собраа сите комшии кај него за да им раскажува импресии за америка. Меѓу нив беше и еден 90 годишен старец кој беше многу интелегентен човек и голем мајтапџија. И нашиот иселеник почна да се фали стритојте вакви каројте такви зградите онакви и во еден момент старецот го прашува. Абе комши да те прашам гробишта има ли таму? И овој одма оооо тамуу гробиштата абе штоо... Старецов го прекинува и му вика ќути доста се фалиш значи и таму имало умирачка :)

Последно уредено:

Неможев да видам каде сум го пишал ова.. Што ти е поентата :D[DOUBLEPOST=1412674963][/DOUBLEPOST]
Демек другите што земаат по 200 евра плата сите изумреја.
Ене на ред чекаат да умрат.
Ајде бе не туку кукајте, што се замислувате вие , директори сте сите и менаџери.
Работничка класа, дното на општеството, малце над бездомниците. Да не сакате сите порше да возите и секој ден месо да јадите( што им фали на вегетаријанците), а секоја вечер во кафана да одите. Ке си ја спружите нозете колку што ви е долга чергата и се во ред ке биди. Сакате да живеете на висока нога а не ви стига чергата и после државата ви е крива. Видела жабата дека го потковуваат коњот, па и таа ги кренала нозете. Море чудни луѓе, дури да не верува човек.

Kaжи им Владе... Леб, сол, пипер, патлиџан доста е... Така 500 години, така уште 1,000...

Куќи, коли, школи, скапа облека... Врска немаат.. Ете има тротоари колку сакаш таму нека спијат... Колку само пребираат еј... Што не станат вегетаријанци, месо ќе јадат...
Абе да се знае што е најздрав живот, во пештера кај нас...

Последно уредено:
Неможев да видам каде сум го пишал ова.. Што ти е поентата :D

Цитатот беше од друг член, не знам зошто те дава тебе како цитиран. Се извинувам од неспоразумот.

Kaжи им Владе... Леб, сол, пипер, патлиџан доста е... Така 500 години, така уште 1,000...

Куќи, коли, школи, скапа облека... Врска немаат.. Ете има тротоари колку сакаш таму нека спијат... Колку само пребираат еј... Што не станат вегетаријанци, месо ќе јадат...
Абе да се знае што е најздрав живот, во пештера кај нас...
Така ами како. Во здраво тело, здрав дух.
Прати слика од Австралија по една две години да видиме колку кила накладе од нездраво јадење :).
Да видиме де колку ти се има погодено животот, да имаме што да сонуваме.
Инаку не кажа кога замина кај тоа кенгурите, сам замина или со мама и тато.

https://www.youtube.com/watch?v=rRddLDynsCs
Така ами како. Во здраво тело, здрав дух.
Прати слика од Австралија по една две години да видиме колку кила накладе од нездраво јадење :).
Да видиме де колку ти се има погодено животот, да имаме што да сонуваме.
Инаку не кажа кога замина кај тоа кенгурите, сам замина или со мама и тато.

Абе едно нешто што ме бендисва таму покрај другото е дека е топло.
Си сакам топло маме му ебем.
Брат немој да се жалиш сеа, не работиме надвор јас и ти нека се жалат другите, сигурен сум дека имаш клима над глава, надвор и да е ладно, нас ни е топло така?

Брат немој да се жалиш сеа, не работиме надвор јас и ти нека се жалат другите, сигурен сум дека имаш клима над глава, надвор и да е ладно, нас ни е топло така?
Рековме за тоа, сакав да кажам си сакам лето, ведро, топло.
Не зборав сега за на работа, туку онака општо.

просечна плата -2013

0_c6e2e_dfab0fdb_orig

не ја сфаќам поентата на темава. Се фалите тука дека сте спакувале партали и сте у странство или пак ги кажувате вашите намери дека планирате да бегате?

Последно уредено:
не ја сфаќам поентата на темава. Се фалите тука дека сте спакувале партали и сте у странство па се фалите тука или пак ги кажувате вашите намери дека планирате да бегате?
Темава е желботека за животот во странство.
Реалноста никој не сака да ја слушне.

А бе администрација, ви прати Леандра некоја пратка гардероба од Германија за вас или ништо? Јакна некоја за есенва, пантолом за искачање, или фустан за на свадба да го износите :icon_lol:?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom