Прв болд, родителот е секогаш со своето дете, така да тоа излетување е скоро невозможно. Но, Законот е накако наместен да може да се казнува и кога е родителот тука. Зошто? Еве и поетска правда истото го мисли, во маало треба да биде слободно да се вози. А на партизанска или сл никој нормален нема дапушти дете, ама еве има и такви, па нека биде закон за булевари и сл.
Втор болд: НЕ, Не ставам каиш, ..... уствари 90% не ставам. некогаш може и да ми текне, ама воглавном заборавам и НЕ ставам. И ДА, разумно е од моја страна, мој живот, моја работа како ќе го чувам. Ова да не треба и да има и обавезно животно осигурање со новиве закони:? Нели се грижи за нас, ....... секој кој како сака и смета дека треба со ова каишиве. Ти ако сакаш, ОК е, ставај, но не мора и јас ако не ставам.
Ај да не болдирам понатаму, .... зошто да се казни ако не пренесеш човек? Моја кола, мои правила. Можеби не сакам да ми се испља колата? Крв тешко се вади. Згора на тоа, ак овеќе идеме со тие глупави закони, знаеш ли дека и ако пружиш помош на повредено лице, а не си стручен, и по некоја случајност умре повредениот, дека ти можеш да го кркаш? ЗНачи, ем не смееш да помагаш, ем сега ќе те казнам ако не помогнеш

Знаев деак ги изуми големите животни